لوگو مجله سلامت آزمایشگاه آرامش
جستجو

پاسخگوی آرامش : 02172493

جستجو

پاسخگوی آرامش : 02172493

آزمایش ژنتیک تشخیص سرطان های ارثی

آزمایش ژنتیک تشخیص سرطان های ارثی
به این متن امتیاز دهید
5/5
فهرست مطالب

مقدمه: اگر فردی در خانواده شما مبتلا به سرطان است یا قبلا مبتلا به سرطان بوده است، طبیعی است که فکر کنید که آیا خطر ابتلا به آن نیز افزایش یافته است یا خیر. دستورالعمل‌های پزشکی فعلی توصیه می‌کنند که افرادی که سابقه شخصی یا خانوادگی سرطان دارند، آزمایش‌های ژنتیکی را برای سرطان ارثی انجام دهند. این عبارات همچنین به عنوان سندرم سرطان خانوادگی، ارثی یا ژنتیکی شناخته می‌شوند، زمانی که یک ژن غیرطبیعی یا جهش یافته از والدین به فرزند منتقل می‌شود که می‌تواند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را تا حد زیادی افزایش دهد. در این مطلب می خواهیم به بررسی کامل آزمایش ژنتیک تشخیص سرطان های ارثی بپردازیم.

آزمایشات ژنتیکی به پزشکان اجازه می‌دهد تا این جهش‌ها را پیدا کنند که می‌توانند از طریق خانواده‌ها منتقل شوند و از این طریق تشخیص دهند که چه کسانی در معرض خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان هستند. آزمایشی که به عنوان “پانل ژن سرطان ارثی” شناخته می شود، می تواند بسیاری از ژن های مرتبط با خطر سرطان سینه، سرطان روده بزرگ، سرطان پروستات و سایر سرطان ها را بررسی کند.

نتیجه مثبت به این معنی است که جهشی پیدا شده است که شما را در معرض افزایش خطر ابتلا به سرطان های خاص قرار می دهد. نتیجه منفی به این معنی است که هیچ جهش شناخته شده ای شناسایی نشده است. با این حال، همچنان ممکن است در معرض خطر ابتلا به سرطان هایی باشید که بخشی از آزمایش نیستند. یک نوع از اهمیت نامشخص به این معنی است که یک تغییر ژنتیکی شناسایی شده است، اما اطلاعات محدودی در مورد پیامدهای این یافته وجود دارد. شما باید با پزشک خود در مورد توصیه های غربالگری بیشتر صحبت کنید.

سرطان ارثی چیست؟

سرطان ارثی چیست؟

سرطان ارثی ناشی از جهش‌های ژرمینال است که معمولاً از یک الگوی ارثی در یک خانواده پیروی می‌کند. در مقابل، سرطان پراکنده در اثر جهش های جسمی در تعامل با عوامل محیطی ایجاد می شود و فاقد هر گونه الگوی وراثت خانوادگی قابل مشاهده است.

مطلب پیشنهادی: سرطان چیست؟

ناهمگونی بالینی و ژنتیکی از ویژگی های متمایز سرطان ارثی است. این سرطان ها به طور کلی توسط سندرم های تومور مختلف نشان داده می شوند. صدها ژن حساس به تومور با سرطان های ارثی مرتبط هستند.

برای مثال، BRCA1 و BRCA2 شایع‌ترین ژن‌های حساس به تومور هستند که با سرطان پستان ارثی و سرطان تخمدان مرتبط هستند، در حالی که ژن‌های MLH1 و MSH2 با سندرم لینچ و ژن TP53 با سندرم Li-Fraumeni مرتبط هستند.

تشخیص زودهنگام و مداخله سرطان ارثی می تواند به طور قابل ملاحظه ای نتایج درمان و پیش آگهی کلی را برای بیمار افزایش دهد.

توجه به این نکته مهم است که برخی از ژن‌های نادر با جهش‌های بیماری‌زا را می‌توان در سرطان‌های ارثی، مانند جهش CFTR، که معمولاً با فیبروز کیستیک مرتبط است، شناسایی کرد.

مطلب پیشنهادی: آزمایش سرطان + انواع، کاربرد ها و نحوه انجام

آزمایش ژنتیک تشخیص سرطان های ارثی چیست؟

آزمایش پانل چند ژنی جایگزین آزمایش تک ژنی برای بیماران مشکوک به سندرم های سرطان ارثی است. تشخیص سندرم سرطان ارثی به افراد آزمایش‌شده اجازه می‌دهد تا تلاش‌های پیشگیری اولیه و ثانویه را – در صورت وجود – با هدف کاهش بار بیماری آغاز کنند. خط مشی فعلی مانع از برقراری ارتباط برنامه های آزمایشی با نتایج آزمایشات ژنتیکی با اعضای بالقوه آسیب دیده خانواده می شود، با این حال به خوبی مستند شده است که افراد آزمایش شده با چالش های متعددی در آغاز چنین بحث هایی با بستگان خود مواجه هستند.

مطلب پیشنهادی: آزمایش ژنتیک چیست؟

آزمایش ژنتیک تشخیص سرطان ارثی نوعی آزمایش ژنتیکی است که می‌تواند به شما و پزشکتان کمک کند تا دریابید که آیا به دلیل انواع خاصی از تغییرات ژنتیکی که ممکن است از طریق خانواده شما منتقل شده باشد، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان هستید یا خیر.

اگر یک تغییر ژنتیکی داشته باشید، والدین، فرزندان و خواهر و برادر شما 50 درصد احتمال دارد که تغییرات ژنتیکی مشابهی داشته باشند. سایر بستگان خونی (خاله، دایی، عمو و عمه) در همان طرف خانواده در معرض خطر ابتلا به همان تغییر ژنتیکی هستند.

آزمایش ژنتیک سرطان های ارثی روش اصلی برای شناسایی تغییرات ژنی است که می تواند بر مدیریت پزشکی از جمله گزینه هایی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد تأثیر بگذارد.

مطلب پیشنهادی: آزمایش ژنتیک سرطان چیست؟

همانطورکه گفته شد، پزشکان معمولاً آزمایش‌های ژنتیکی (تست‌های DNA) را برای تأیید ابتلا به سرطان ارثی ناشی از جهش‌های ژنتیکی انجام می‌دهند. حدود 5 تا 12 درصد از تمام سرطان ها به دلیل جهش های ژنتیکی ایجاد می شوند. اگر فردی سرطان ارثی داشته باشد، پزشک ممکن است به اعضای خانواده پیشنهاد دهند که آزمایش های مشابهی را انجام دهند تا ببینند آیا جهش های ژنتیکی مشابهی دارند یا خیر.

ریسک سرطان های ارثی

چگونه جهش های ژنتیکی باعث سرطان می شوند؟

چگونه جهش های ژنتیکی باعث سرطان می شوند؟

جهش های ژنتیکی که منجر به سرطان می شوند DNA را تغییر می دهند. DNA مسئول ساخت و حفظ ساختار انسانی شماست و در ژن ها سازماندهی شده است. ژن‌ها حاوی دستورالعمل‌هایی برای ساخت پروتئین هستند. پروتئین ها میلیون ها عمل از جمله نحوه رشد و تکثیر سلول ها را کنترل می کنند.

جهش هایی که دستورالعمل های لازم برای ساخت پروتئین های خاص را تغییر می دهند، می توانند سلول های سالم را به سلول های سرطانی تبدیل کنند. برای مثال، ژن TP53 دستورالعمل ساخت پروتئینی به نام پروتئین تومور 53 یا P53 را دارد. این پروتئین از تقسیم و رشد خیلی سریع یا کنترل نشده سلول ها جلوگیری می کند تا به تومور تبدیل شوند. هنگامی که ژن TP53 جهش می یابد، دستورالعمل ساخت پروتئین 53 را از دست می دهد یا تغییر می دهد. بدون عملکرد مناسب پروتئین P53، سلول ها می توانند بدون کنترل تقسیم شوند و به سرطان تبدیل شوند.

چه جهش های ژنتیکی باعث سرطان می شوند؟

سرطان ممکن است زمانی رخ دهد که یک ژن جهش پیدا کند یا چندین ژن که با هم کار می کنند جهش کنند. محققان بیش از 400 ژن مرتبط با رشد سرطان را شناسایی کرده اند. بسیاری از این ژن ها در صورت ارثی می توانند باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان شوند. مثالها عبارتند از:

  • سندرم ارثی سرطان سینه و تخمدان: افرادی که اشکال جهش یافته ژن های BRCA را به ارث می برند، خطر ابتلا به سرطان سینه، سرطان تخمدان و سایر سرطان ها را افزایش می دهند. در رابطه با آزمایش ژنتیک سرطان سینه بیشتر بخوانید.
  • سندرم لینچ: این بیماری ارثی خطر سرطان کولورکتال (کولون) و چندین نوع سرطان دیگر را افزایش می دهد. سندرم لینچ زمانی اتفاق می افتد که یکی از پنج ژن ترمیم کننده DNA جهش پیدا کند.
  • سندرم Li-Fraumeni: این بیماری نادر ارثی زمانی اتفاق می افتد که ژن TP53 جهش می یابد. ژن TP53 به کنترل رشد سلول کمک می کند.

ژن های سرکوب کننده تومور از شایع ترین ژن های مرتبط با سرطان هستند. به طور معمول، ژن‌های سرکوب‌کننده تومور پروتئین‌هایی را کد می‌کنند که DNA آسیب‌دیده را ثابت می‌کنند یا سلول‌های سرطانی را از تکثیر باز می‌دارند.

ژن‌های سرکوب‌کننده تومور، رشد سلول‌های سرطانی را مهار می‌کنند. وقتی ژن‌های سرکوب‌کننده تومور جهش می‌یابند، سلول‌های سرطانی که قرار است تحت کنترل داشته باشند شروع به تکثیر غیرقابل کنترل می‌کنند و تبدیل به تومور می‌شوند.

مشاوره ژنتیک برای نگرانی در مورد سرطان ارثی

مشاوره ژنتیک برای نگرانی در مورد سرطان ارثی

افراد با سابقه خانوادگی سرطان که مایل به ارزیابی خطر ابتلا به سرطان ارثی هستند، باید تحت مشاوره تخصصی ژنتیک سرطان، هم برای فرد تحت آزمایش و هم برای اعضای خانواده آنها قرار گیرند.

مشاوره ژنتیک سه بخش دارد:

  • مشاوره حرفه ای: بیماران، ناقلین و خانواده باید خطر ابتلا به سرطان را در طول زندگی خود و انواع سرطانی که ممکن است رخ دهد را درک کنند. آنها باید بدانند که چگونه وقوع سرطان را تشخیص دهند و اقدامات لازم برای تشخیص زودهنگام، تشخیص و درمان سرطان را درک کنند. آنها همچنین باید در مدیریت سلامت پس از درمان شرکت کنند.
  • مشاوره روانشناختی: مشاوره روانشناختی برای کل خانواده مهم است، خواه حمایت از بیمار در طول درمان یا بهبودی یا کمک به ناقلین برای مقابله با وقوع احتمالی سرطان. حفظ یک طرز فکر خوش بینانه برای رفاه کلی آنها ضروری است.
  • مشاوره اخلاقی: ملاحظات اخلاقی ممکن است در سیستم‌ها متفاوت باشد، اما رعایت اصولی که در خط‌مشی‌ها مشخص شده‌اند بسیار مهم است. استقلال بیمار یا خانواده در هر سیاستی مهم است.

نحوه مدیریت خطر سرطان ارثی

تفسیر نتایج آزمایش در آزمایش ژنتیک برای خانواده هایی که سابقه سرطان ارثی دارند ضروری است. نتایج مثبت تشخیص ساده ای را ارائه می دهند، اما برخورد با انواع با اهمیت نامشخص (VUS) می تواند چالش برانگیز باشد و نیاز به تفسیر دقیق دارد. باید تمایز واضحی بین فنوتیپ و ژنوتیپ وجود داشته باشد.

علاوه بر نتایج آزمایش، تاریخچه سرطان خانواده و اطلاعات ویژگی‌های بالینی (مانند سن، سن وقوع سرطان، تعداد سرطان‌ها و اینکه آیا سرطان دوطرفه یا نادر است) برای فرآیند مدیریت بسیار مهم است.

سه بخش مدیریت برای خانواده سرطان ارثی وجود دارد:

  • بیماران سرطانی: بیماران باید درمان شخصی را در اولویت قرار دهند و علائم عود سرطان (به ویژه حداقل بیماری باقیمانده)، توسعه سرطان های اولیه جدید و بروز لوسمی مرتبط با درمان را بررسی کنند. در رابطه با سرطان خون (لوسمی) بیشتر بخوانید.
  • ناقلین: آموزش برای نظارت بر وقوع تومور مهم است. حامل ها باید بدانند که باید به چه نکاتی توجه کنند. به عنوان مثال، حاملان جهش ژن BRCA باید بدانند که چگونه گره های سینه را برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه کشف و مدیریت کنند و همچنین قاعدگی نامنظم را برای تشخیص زودهنگام سرطان تخمدان کنترل کنند. در رابطه با بیماری سرطان تخمدان بیشتر بخوانید.
  • تولد نوزاد غیر سرطانی: ناقلین جوان یا بیماران جوان سرطانی که قصد بچه دار شدن دارند باید در مورد آزمایشات لازم برای اطمینان از تولد نوزاد غیر سرطانی مطلع شوند برای جلوگیری از پیوند تخم های بارور شده با ژن های جهش یافته. در رابطه با آزمایش ژنتیک قبل از تولد بیشتر بخوانید.

مطلب پیشنهادی: آزمایش سرطان خون چیست؟

جهش ارثی می تواند باعث چه سرطان های ارثی شود؟

جهش ارثی می تواند باعث چه سرطان های ارثی شود؟

جهش های ارثی می توانند باعث ایجاد انواع مختلفی از سرطان شوند. انواع شایع این سرطان ها شامل سرطان سینه، تخمدان، روده بزرگ، رحم، لوزالمعده و پروستات، معده، تیروئید و سرطان کلیه است. همه سرطان ها ارثی نیستند. به عنوان مثال، سرطان دهانه رحم ارثی نیست. در رابطه با سرطان رحم بیشتر بخوانید.

تقریباً 5 تا 10 درصد از همه سرطان ها ارثی هستند. 10 تا 30 درصد افراد ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند زیرا اعضای خانواده نزدیکی دارند که سرطان نیز داشته اند، که نشان دهنده یک پیوند خانوادگی است، حتی اگر هیچ ارتباط ارثی خاصی یافت نشد.

انواع مختلفی از سرطان های خانوادگی وجود دارد. به عنوان مثال، در برخی خانواده ها، زنان بیشتر تمایل به ابتلا به سرطان سینه و/یا تخمدان دارند. این به عنوان سندرم ارثی سرطان سینه و تخمدان (HBOC) شناخته می شود، که اغلب به دلیل جهش ارثی در ژن BRCA1 یا BRCA2 (BRCA1/2) ایجاد می شود. انواع مضر BRCA1/2 ممکن است منجر به افزایش شانس ابتلا به سرطان های دیگر نیز شود، مانند سرطان لوله فالوپ، صفاق، ملانوم، پانکراس و/یا سرطان پروستات. بیش از 2600 جهش مضر در BRCA1/2 یافت شده است. در رابطه با سرطان پانکراس و سرطان پروستات بیشتر بخوانید.

تجزیه و تحلیل ژن های سرطان ارثی شامل بررسی گام به گام از طریق DNA هر ژن برای تغییراتی است که به عنوان جهش شناخته می شوند. پانل ما به بررسی ژن های رایج‌تر مرتبط با افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های ارثی سینه، تخمدان، رحم، کولورکتال، معده، پروستات، ملانوم و پانکراس می‌پردازد. در رابطه با سرطان معده بیشتر بخوانید.

مطلب پیشنهادی: تست های تشخیص سرطان معده

آزمایش ژنتیک معمولاً روی خون انجام می‌شود، اما می‌تواند روی بزاق، بافت یا DNA بانکی نیز انجام شود.

مطلب پیشنهادی: تفسیر کامل آزمایش خون

آزمایش ژنتیک تشخیص سرطان های ارثی چگونه انجام می شود؟

مشاوره ژنتیک اولین قدم در آزمایش ژنتیک است. پزشکان معمولاً قبل از انجام هر گونه آزمایش ژنتیکی مشاوره ژنتیک را توصیه می کنند. مشاوران ژنتیک آموزش دیده معمولاً موضوعات زیر را به عنوان بخشی از مشاوره ژنتیک مورد بحث قرار می دهند:

  • اینکه آیا آزمایش ژنتیک در شرایط داده شده مناسب است یا خیر.
  • توضیح تست های خاصی که ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.
  • فواید و مضرات احتمالی آزمایش
  • هزینه های تست
  • پیامدهای پزشکی نتایج آزمایش
  • تأثیر آزمایش بر خانواده، از جمله خطر انتقال جهش ژنتیکی به کودکان بیولوژیکی. این احتمال وجود دارد که آزمایش ممکن است یک جهش ژنتیکی را پیدا کند که محققان پزشکی نمی توانند بگویند که آیا خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد یا خیر.

انواع آزمایشات ژنتیکی ارثی برای سرطان چیست؟

انواع آزمایشات ژنتیکی ارثی برای سرطان چیست؟

آزمایشات ارثی سرطان عبارتند از:

  • جهش منفرد: این آزمایش به دنبال تغییرات در یک ناحیه خاص از یک ژن است. پزشک معمولاً اعضای خانواده را زمانی آزمایش می کنند که فردی در خانواده دارای یک جهش ژنتیکی خاص شناخته شده باشد.
    آزمایش تک ژنی: این آزمایش کل DNA را در یک ژن خاص بررسی می کند.
    تست های پانل: این آزمایش ها به دنبال جهش در چندین ژن هستند.

تفسیر نتایج آزمایش ژنتیک تشخیص سرطان های ارثی

نتایج مثبت آزمایش ژنتیک

یک نتیجه مثبت در آزمایش ژنتیکی به این معنی است که بسته به ژن درگیر، ممکن است بیمار در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به برخی سرطان ها باشد. آگاهی از چنین خطری می‌تواند به پزشکان کمک کند تا بهترین گزینه‌های غربالگری سرطان و همچنین جراحی‌ها یا داروهای کاهش خطر احتمالی را ارائه دهند.

این جهش ممکن است بر اعضای خانواده مانند فرزندان، خواهر و برادر، والدین، خاله ها، عموها، پسرعموها و پدربزرگ ها و مادربزرگ ها نیز تأثیر بگذارد. به طور معمول، این جهش‌های ژنی از والدین به ارث می‌رسد، بنابراین این احتمال وجود دارد که سایر اعضای خانواده در معرض خطر باشند و هنوز از آن اطلاعی نداشته باشند. آنها ممکن است نیاز به آزمایش ژنتیک داشته باشند تا به آنها در درک خطرات سرطان کمک کند.

نتایج منفی آزمایش ژنتیک

خطر ابتلا به سرطان در یک فرد با نتیجه آزمایش ژنتیکی منفی به صفر درصد نمی رسد.

هنگامی که یک بیمار نتیجه آزمایش ژنتیکی منفی دریافت می کند، به این معنی است که ما نمی دانیم چه چیزی باعث ایجاد سرطان در خانواده می شود. این سرطان ها می تواند توسط ژنی ایجاد شود که ما هنوز نمی توانیم آن را آزمایش کنیم یا به دلیل یک محیط مشترک است.

هنگامی که یک بیمار نتیجه آزمایش منفی دریافت می کند، ممکن است یک دلیل ژنتیکی برای خطر ابتلا به سرطان در کل خانواده وجود داشته باشد، حتی اگر آن بیمار حامل آن ژن یا جهش ژنتیکی نباشد. به همین دلیل ممکن است فرد دیگری در خانواده برای آزمایش ژنتیک توصیه شود.

ما این فرد را “بهترین کیس آزمایش” در خانواده می نامیم – یکی از بستگان با بالاترین شانس ابتلا به یک عامل خطر ارثی سرطان. این فرد می تواند یکی از بستگانی باشد که در سنین پایین به سرطان خاصی مبتلا شده است یا یکی از بستگانی باشد که عوامل خاصی در سابقه پزشکی خود دارد که خطر داشتن دلیل ژنتیکی برای سرطان معین را افزایش می دهد.

اگر نتیجه آزمایش آن فامیل مثبت باشد، بر خطر سایر اعضای خانواده تأثیر می گذارد. اگر مشاور ژنتیک بگوید که فرد دیگری در خانواده کاندیدای مناسبی برای آزمایش ژنتیک است، ممکن است بتواند نامه ای ارائه دهد که وضعیت را برای آن عضو خانواده توضیح دهد تا آزمایش ژنتیک را تشویق کند.

نتایج نامشخص آزمایش ژنتیک

همه افراد دارای تغییراتی در اطلاعات ژنتیکی خود هستند که آنها را منحصر به فرد می کند. بیشتر اوقات، این تغییرات خوش خیم هستند و باعث ایجاد مشکلات سلامتی نمی شوند.

هنگامی که یک بیمار نتیجه نامشخصی دریافت می کند، به این معنی است که یک تغییر، همچنین به عنوان یک نوع با اهمیت نامشخص شناخته می شود. یعنی با آزمایش شناسایی شده است و ما در حال حاضر اطلاعات کافی در مورد آن نوع خاص برای تعیین اینکه آیا این یک تغییر خوش خیم است یا یک تغییر، نداریم. که می تواند با سرطان مرتبط باشد.

نتایج نامشخص برای تصمیم گیری در مورد مراقبت از بیمار استفاده نمی شود. این گونه‌های نامشخص گاهی اوقات پس از کسب اطلاعات بیشتر در مورد نوع خاص، مجدداً طبقه‌بندی می‌شوند، در این مرحله ممکن است بر مراقبت یا مدیریت سلامت آن بیمار تأثیر بگذارد.

مشاوران ژنتیک می توانند به بیماران کمک کنند تا تعیین کنند چه خطراتی ممکن است داشته باشند و چه چیزی برای آنها توصیه می شود.

سوالات متداول

سوالات متداول آزمایش ژنتیک سرطان ارثی

پزشکان چگونه آزمایش ژنتیکی را برای سرطان انجام می دهند؟

در آزمایش ژنتیکی سرطان، پزشکان معمولاً نمونه ای از خون یا بزاق را که به آزمایشگاه می فرستند جمع آوری می کنند. در آزمایشگاه، تکنسین ها به دنبال تغییرات در ژن ها خواهند بود. تکنسین ها نتایج آزمایش را برای پزشک ارسال می کنند. در حالی که گرفتن خون زمان کمی می برد، ممکن است آزمایشگاه به روزها یا هفته ها برای تکمیل تجزیه و تحلیل آزمایش نیاز داشته باشند.

مطلب پیشنهادی: آزمایش خون چیست؟

آیا آزمایش ژنتیک برای سرطان دقیق است؟

آزمایشات ژنتیکی روشی بسیار قابل اعتماد برای یافتن جهش هایی است که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. باز هم، مهم است که به خاطر داشته باشید که نتایج آزمایش نمی تواند بیان کند که آیا شما قطعاً به سرطان مبتلا خواهید شد یا خیر. این آزمایشات نشان می دهد که آیا شما حامل یک ژن جهش یافته مرتبط با سرطان های خاص هستید یا خیر. آزمایش‌های ژنتیکی ممکن است همه ژن‌های جهش‌یافته را پیدا نکنند، یا ممکن است جهشی پیدا کنند که ممکن است بر ژن مورد نظر تأثیر بگذارد یا نداشته باشد.

آیا آزمایش ژنتیک برای سرطان گران است؟

هزینه ها به عوامل مختلفی مانند سابقه شخصی و خانوادگی و آزمایشی که تجویز شده بستگی دارد. به طور کلی، آزمایش ژنتیک ممکن است هزینه بالایی داشته باشد. بیمه درمانی در ایران اغلب برخی یا تمام هزینه ها را بسته به سابقه شخصی و خانوادگی سرطان شما پوشش نمی دهد. اگر در حال بررسی آزمایش ژنتیک برای سرطان هستید، از مشاور ژنتیک خود بخواهید گزینه ها و هزینه های بالقوه را بیان کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اینستاگرام آزمایشگاه آرامش
آخرین مطالب :
ژوئن 6, 2022

آزمایش ژنتیک چیست؟ + انواع، کاربردها و تحلیل نتایج

آزمایش ژنتیک چیست؟ آزمایش ژنتیک نوعی آزمایش پزشکی است که تغییرات در ژن ها، کروموزوم ها یا پروتئین ها را مشخص می کند. نتایج یک […]
ژوئن 1, 2022

آزمایش خون چیست؟ معرفی انواع آزمایش خون

آزمایش خون چیست؟ آزمایش خون چیست؟آزمایش خون برای اندازه گیری یا بررسی سلول ها، مواد شیمیایی، پروتئین ها یا سایر مواد موجود در خون استفاده […]
سپتامبر 19, 2021

CRP و ESR در آزمایش خون چیست؟

آزمایش CRP برای بررسی عفونت و التهاب در بدن انجام می شود. پروتئین فعال C با حساسیت بالا (hs-CRP) و پروتئین فعال C بسیار حساس (us-CRP) نام های دیگری هستند که برای CRP به کار می روند.
سپتامبر 7, 2024

اختلالات متابولیک چیست؟ علل، تشخیص و درمان

مقدمه: اختلالات متابولیک شامل گروهی از بیماری‌ها هستند که مکانیسم‌های ایجاد آنها بسیار متنوع و پیچیده است. روابط بین این بیماری‌ها نیازمند رویکردی انعطاف‌پذیر در […]
سپتامبر 3, 2024

هفتمین دوره استانداردسازی و کنترل کیفیت

مشخصات دوره مدرسین:آقای دکتر ملک، آقای دکتر کوپاهی، خانم فخر، آقای دکتر نوری، آقای سرداری و استاد مصطفی قلمی.شروع دوره:آبان ۱۴۰۳گروه های هدف: کارشناس علوم […]
آگوست 17, 2024

نفرولوژی (Nephrology) چیست؟

مقدمه: نفرولوژی یک تخصص پزشکی داخلی است که بر درمان بیماری هایی تمرکز دارد که بر کلیه ها تأثیر می گذارد. نفرولوژیست پزشکی است که […]
آگوست 14, 2024

اختلالات ژنتیکی آلزایمر: ژن ها، تشخیص و آزمایش

مقدمه: بیماری آلزایمر (AD) شایع ترین علت اختلال عصبی در افراد مسن است. از نظر بالینی، بیماران در ابتدا با از دست دادن حافظه کوتاه […]
آگوست 7, 2024

اختلالات ژنتیکی نابینایی و چشم

مقدمه: در تشخیص بیماری‌های چشمی، در نظر گرفتن عوامل ژنتیکی بسیار مهم است. بیش از ۳۵۰ بیماری ژنتیکی چشم وجود دارد و دانستن این که آیا […]
آگوست 3, 2024

آزمایش ژنتیک سرطان معده: با تمرکز بر نوع HDGC

مقدمه: آزمایش ژنتیک سرطان معده به عنوان یکی از ابزارهای پیشرفته در تشخیص و پیشگیری از این بیماری خطرناک نقش حیاتی ایفا می‌کند. با استفاده […]
آگوست 3, 2024

آزمایش ژنتیک سرطان ریه: انواع و نحوه تشخیص

مقدمه: آزمایش ژنتیک به تعیین این که آیا جهش‌های خاصی در ژن‌ها باعث سرطان ریه شده‌اند یا نه، کمک می‌کند. پس از شناسایی یک جهش، […]
نفرولوژی (Nephrology) چیست؟
نفرولوژی (Nephrology) چیست؟

مقدمه: نفرولوژی یک تخصص پزشکی داخلی است که بر درمان بیماری هایی تمرکز دارد که بر کلیه ها تأثیر می گذارد. نفرولوژیست پزشکی است که

ادامه مطلب »

درخواست آزمایش در منزل

نمونه گیری  رایگان در منزل و محل کار شما 

جواب آزمایش را هم بصورت آنلاین دریافت نمایید