لوگو مجله سلامت آزمایشگاه آرامش
جستجو

پاسخگوی آرامش : 02172493

جستجو

پاسخگوی آرامش : 02172493

سرطان پانکراس: علائم، علل، پیشگیری و درمان

سرطان پانکراس: علائم، علل، پیشگیری و درمان
به این متن امتیاز دهید
5/5
فهرست مطالب

مقدمه: سرطان پانکراس نوعی سرطان است که با رشد سلول‌های پانکراس شروع می‌شود. پانکراس در پشت قسمت تحتانی معده قرار دارد. آنزیم هایی می سازد که به هضم غذا کمک می کنند و هورمون هایی که به مدیریت قند خون کمک می کنند. شایع ترین نوع سرطان پانکراس، آدنوکارسینوم مجرای پانکراس است که از سلول‌هایی شروع می‌شود که مجاری را می‌پوشانند که آنزیم‌های گوارشی را از پانکراس خارج می‌کنند. سرطان پانکراس به ندرت در مراحل اولیه که شانس درمان آن بیشتر است یافت می شود. این به این دلیل است که اغلب تا زمانی که به سایر اندام‌ها سرایت نکرده است، علائمی ایجاد نمی‌کند. پزشک در هنگام ایجاد برنامه درمانی، میزان سرطان پانکراس شما را در نظر می گیرد. گزینه های درمانی ممکن است شامل جراحی، شیمی درمانی، پرتودرمانی یا ترکیبی از این موارد باشد. در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

سرطان پانکراس چیست؟

پانکراس غده ای به طول حدود 6 اینچ است که به شکل گلابی نازکی است که در کنار آن قرار دارد. انتهای پهن‌تر پانکراس سر، قسمت میانی آن بدن و انتهای باریک آن دم نامیده می‌شود. پانکراس بین معده و ستون فقرات قرار دارد. پانکراس عضوی است که در قسمت بالای شکم شما قرار دارد و به هضم غذا کمک می کند و هورمون هایی مانند انسولین تولید می کند. سرطان پانکراس سرطانی است که در هر نقطه از پانکراس می تواند یافت شود. اینکه سرطان پانکراس چقدر جدی است بستگی به این دارد که در کجای آن قرار دارد، چقدر بزرگ است، گسترش یافته است یا خیر و همچنین سلامت عمومی شما.

مفاهیم کلیدی

  • سرطان پانکراس نوعی سرطان است که در بافت های پانکراس ایجاد می شود.
  • سیگار کشیدن و سابقه سلامتی می تواند خطر ابتلا به سرطان پانکراس را تحت تاثیر قرار دهد.
  • علائم و نشانه های سرطان لوزالمعده شامل زردی، درد و کاهش وزن است.
  • تشخیص زودهنگام سرطان پانکراس دشوار است.
  • آزمایش هایی که لوزالمعده را بررسی می کنند برای تشخیص و مرحله بندی سرطان پانکراس استفاده می شوند.
  • عوامل خاصی بر پیش آگهی (احتمال بهبودی) و گزینه های درمانی تأثیر می گذارند.

در رابطه با بیماری پانکراس بیشتر بخوانید.

علائم اصلی سرطان پانکراس

سرطان پانکراس ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد یا تشخیص آن دشوار باشد.

علائم سرطان پانکراس می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • سفیدی چشم یا پوست شما زرد می شود (یرقان) و همچنین ممکن است خارش پوست، ادرار تیره تر و مدفوع کم رنگ تر از حد معمول داشته باشید.
  • از دست دادن اشتها یا کاهش وزن بدون تلاش
  • احساس خستگی یا نداشتن انرژی
  • درجه حرارت بالا، یا احساس گرما یا لرز

علائم دیگر می تواند بر هضم شما تأثیر بگذارد، مانند:

  • احساس بیمار بودن
  • اسهال یا یبوست یا سایر تغییرات در مدفوع
  • درد در قسمت بالای شکم و کمر، که ممکن است هنگام غذا خوردن یا دراز کشیدن بدتر شود و زمانی که به جلو خم می‌شوید بهتر است.
  • علائم سوء هاضمه، مانند احساس نفخ

توجه:
اگر بیماری دیگری مانند سندرم روده تحریک پذیر دارید، ممکن است به طور مرتب علائمی مانند این را داشته باشید.

ممکن است به آن علائم عادت کرده باشید. اما مهم است که اگر علائم شما تغییر کرد، بدتر شد یا برایتان عادی نبود، توسط پزشک عمومی معاینه شوید.

درنتیجه برخی از این علائم بسیار شایع هستند و می توانند ناشی از شرایط دیگر باشند. داشتن علائم قطعاً به معنای ابتلا به سرطان پانکراس نیست، اما مهم است که توسط پزشک عمومی معاینه شوید. اگر علائم شما ناشی از سرطان باشد، پیدا کردن زودهنگام آن ممکن است به این معنی باشد که درمان آن آسان تر است.

در رابطه با بیماری پانکراس در کودکان بیشتر بخوانید.

علل ابتلا به سرطان پانکراس

هر کسی ممکن است به سرطان پانکراس مبتلا شود. همیشه مشخص نیست که چه چیزی باعث آن می شود. در شرایط زیر احتمال ابتلا به آن بیشتر است

  • بالای 65 سال سن، در افراد زیر 40 سال خیلی شایع نیست.
  • شرایط پزشکی خاصی مانند پانکراتیت مزمن وجود دارد.
  • سابقه سرطان پانکراس در خانواده وجود دارد.
  • بسیاری از سرطان های پانکراس نیز با سبک زندگی مرتبط هستند.
  • دیابت نوع 2. در رابطه با آزمایش قند خون بیشتر بخوانید.
  • سابقه خانوادگی تغییرات DNA که می تواند خطر سرطان را افزایش دهد. این تغییرات شامل تغییرات در ژن BRCA2، سندرم لینچ و سندرم ملانوم مولتیپل غیر معمول خانوادگی (FAMMM) می باشد.
  • چاقی.
  • نوشیدن الکل زیاد.

عوارض سرطان پانکراس

با پیشرفت سرطان پانکراس، می تواند عوارضی مانند:

  • کاهش وزن.
     افراد مبتلا به سرطان پانکراس ممکن است وزن خود را کاهش دهند زیرا سرطان بیشتر از انرژی بدن استفاده می کند. تهوع و استفراغ ناشی از درمان های سرطان یا فشار دادن سرطان به معده ممکن است خوردن را سخت کند. گاهی اوقات بدن در دریافت مواد مغذی از غذا دچار مشکل می شود زیرا پانکراس به اندازه کافی شیره گوارشی تولید نمی کند.
  • زردی.
     سرطان پانکراس که مجرای صفراوی کبد را مسدود می کند، می تواند باعث زردی شود. علائم شامل زرد شدن پوست و سفیدی چشم است. زردی می تواند باعث تیره رنگ شدن ادرار و مدفوع کم رنگ شود. زردی اغلب بدون درد شکم رخ می دهد.
    اگر مجرای صفراوی مسدود شده باشد، می توان یک لوله پلاستیکی یا فلزی به نام استنت را داخل آن قرار داد. استنت به باز نگه داشتن مجرای صفراوی کمک می کند. این کار با استفاده از روشی به نام کلانژیوپانکراتوگرافی رتروگراد آندوسکوپی که ERCP نیز نامیده می شود، انجام می شود.
    در طی ERCP، یک متخصص مراقبت های بهداشتی یک لوله بلند با یک دوربین کوچک به نام آندوسکوپ را در گلو قرار می دهد. لوله از معده عبور می کند و به قسمت بالایی روده کوچک می رود. متخصص بهداشت از طریق یک لوله کوچک که از طریق آندوسکوپ جا می گیرد، رنگ را به مجاری پانکراس و مجاری صفراوی وارد می کند. این رنگ به مجاری کمک می کند تا در آزمایش های تصویربرداری نمایان شوند. متخصص بهداشت از این تصاویر برای قرار دادن استنت در نقطه مناسب در مجرا استفاده می کند تا به باز نگه داشتن آن کمک کند.
  • درد.
    یک تومور در حال رشد ممکن است بر روی اعصاب شکم فشار بیاورد و باعث درد شدید شود. داروهای ضد درد می توانند به بیمار کمک کنند احساس راحتی بیشتری داشته باشد. درمان‌هایی مانند پرتودرمانی و شیمی‌درمانی ممکن است به کند کردن رشد تومور کمک کرده و مقداری درد را تسکین دهد.
    وقتی داروها کمکی نمی کنند، پزشک ممکن است بلوک شبکه سلیاک را پیشنهاد کند. در این روش از یک سوزن برای ریختن الکل به اعصابی که درد شکم را کنترل می کنند، استفاده می شود. الکل از ارسال سیگنال های درد اعصاب به مغز جلوگیری می کند.
  • انسداد روده.
    سرطان پانکراس می تواند به قسمت اول روده کوچک که دوازدهه نام دارد رشد کند یا به آن فشار بیاورد. این می تواند جریان غذای هضم شده را از معده به روده مسدود کند.
    پزشک ممکن است پیشنهاد کند لوله ای به نام استنت را در روده کوچک قرار دهد تا آن را باز نگه دارد. گاهی اوقات ممکن است انجام جراحی برای قرار دادن لوله تغذیه کمک کند. یا جراحی می تواند معده را به قسمت پایینی روده متصل کند، جایی که سرطان باعث انسداد نمی شود.

چگونه خطر ابتلا به سرطان پانکراس را کاهش دهیم؟

همیشه نمی توانید از سرطان پانکراس پیشگیری کنید. اما ایجاد تغییرات سالم می تواند شانس ابتلا به آن را کاهش دهد.

  • اگر اضافه وزن دارید سعی کنید وزن کم کنید.
  • میزان مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده (مانند ژامبون، بیکن و سالامی) را کاهش دهید.
  • سعی کنید مصرف الکل را کاهش دهید. از نوشیدن بیش از 14 واحد در هفته خودداری کنید.
  • سعی کنید سیگار را ترک کنید.

مهم است که علائم سرطان پانکراس توسط پزشک عمومی بررسی شود، حتی اگر فکر نمی کنید شانس بیشتری برای ابتلا به آن دارید. چرا که هر کسی ممکن است به سرطان پانکراس مبتلا شود.

غربالگری افراد با خطر بالای سرطان لوزالمعده

غربالگری از آزمایش هایی برای بررسی علائم سرطان پانکراس در افرادی که علائمی ندارند استفاده می کند. اگر خطر ابتلا به سرطان پانکراس در فرد زیاد است، ممکن است یک گزینه باشد. اگر سابقه خانوادگی قوی سرطان پانکراس داشته باشید یا اگر تغییر DNA ارثی داشته باشید که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، ممکن است خطر شما بالا باشد.

غربالگری سرطان پانکراس ممکن است شامل آزمایش های تصویربرداری مانند MRI و سونوگرافی باشد. این آزمایشات به طور کلی هر سال تکرار می شوند.

هدف غربالگری یافتن سرطان پانکراس در زمانی است که کوچک است و به احتمال زیاد قابل درمان است. تحقیقات در حال انجام است، بنابراین هنوز مشخص نیست که آیا غربالگری می تواند خطر مرگ ناشی از سرطان پانکراس را کاهش دهد یا خیر. غربالگری خطراتی دارد. این شامل یافتن چیزی است که نیاز به جراحی دارد اما بعداً معلوم می شود که سرطان نیست.

در مورد مزایا و خطرات غربالگری سرطان پانکراس با تیم پزشکی خود صحبت کنید.

آزمایش ژنتیک برای خطر سرطان

اگر سابقه خانوادگی سرطان پانکراس دارید، آن را با یک متخصص پزشکی در میان بگذارید. متخصص سلامت می تواند سابقه خانوادگی شما را بررسی کند و به شما کمک کند تا بفهمید آیا آزمایش ژنتیک ممکن است برای شما مناسب باشد یا خیر.

آزمایش ژنتیک می تواند تغییرات DNA را که در خانواده ها وجود دارد و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، پیدا کند. اگر به آزمایش ژنتیک علاقه مند هستید، ممکن است به یک مشاور ژنتیک یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی آموزش دیده در زمینه ژنتیک ارجاع داده شوید. در رابطه با ازمایش سرطان بیشتر بخوانید.

آزمایشات اصلی تشخیص سرطان پانکراس

اگر پزشک عمومی بیمار را به یک متخصص ارجاع دهد، برای بررسی سرطان پانکراس به آزمایش و اسکن نیاز دارد.

این تست ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آزمایش خون (در رابطه با آزمایش خون بیشتر بخوانید)
  • اسکن، مانند اسکن اولتراسوند (گاهی اوقات از داخل بدن بیمار با استفاده از یک لوله نازک و انعطاف پذیر به نام آندوسکوپ)، سی تی اسکن، اسکن PET، یا اسکن MRI
  • بیوپسی یا جمع آوری نمونه کوچکی از سلول ها از پانکراس برای بررسی سرطان
  • یک عمل کوچک برای بررسی داخل شکم، به نام لاپاراسکوپی
  • آزمایشی به نام ERCP – که در آن یک آندوسکوپ از طریق دهان به معده منتقل می شود و از پانکراس اشعه ایکس گرفته می شود.

بیمار ممکن است همه این آزمایشات را انجام ندهد. این آزمایشات همچنین می تواند به یافتن مشکلات در سایر اندام های مجاور مانند مجاری صفراوی، کیسه صفرا یا کبد کمک کند. در رابطه با آزمایش کبد بیشتر بخوانید.

دریافت نتایج چقدر زمان بر خواهد بود؟

ممکن است چندین هفته طول بکشد تا نتایج آزمایشات دریافت شود.

اگر نتایج زمان زیادی می برد تا به دستتان برسد، نگران نباشید. این بدان معنا نیست که قطعاً چیزی اشتباه است.

اگر نگران هستید می توانید با بیمارستان یا پزشک عمومی تماس بگیرید. آنها باید بتوانند شما را به روز کنند.

یک متخصص توضیح خواهد داد که نتایج به چه معناست و در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. ممکن است بخواهید کسی را برای حمایت با خود بیاورید.

اینکه به شما گفته شود سرطان پانکراس دارید، ممکن است احساس ناراحتی کنید. ممکن است در مورد آنچه در آینده اتفاق می افتد احساس نگرانی کنید.

درنتیجه یک نفر را در هر پذیرش همراه خود بیاورید.

گروهی از متخصصان در طول تشخیص، درمان و فراتر از آن از شما مراقبت خواهند کرد.

یک پرستار متخصص بالینی در طول درمان و پس از آن نقطه تماس اصلی شما خواهد بود. می توانید هر سوالی دارید از او بپرسید.

اگر به فرد گفته شود که مبتلا به سرطان پانکراس می باشد، متخصصان از نتایج برخی از آزمایشات و اسکن ها برای کمک به کشف اندازه سرطان و میزان گسترش آن استفاده می کنند.

ممکن است بیمار نیاز به انجام آزمایشات بیشتری داشته باشد.

متخصصان از نتایج این آزمایشات استفاده کرده و با بیمار همکاری خواهند کرد تا بهترین برنامه درمانی را برای او تعیین کنند.

درمان های اصلی سرطان پانکراس

درمان سرطان پانکراس ممکن است دشوار باشد.

درمان به موارد زیر بستگی دارد:

  • اندازه و نوع سرطان پانکراس
  • جای آن
  • میزان گسترش
  • سلامت عمومی

درنتیجه متناسب با آنها ممکن است شامل جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی و مراقبت های حمایتی باشد.

تیم مراقبت تخصصی با بیمار در رابطه با موارد زیر صحبت خواهد کرد

  • درمان ها، فواید و عوارض جانبی برای ایجاد یک برنامه درمانی که بهترین است
  • همچنین به بیمار کمک می کنند تا هر گونه عوارض جانبی، از جمله تغییر در رژیم غذایی برای کمک به هضم غذای خود را مدیریت کند
  • بیمار در طول و بعد از هر درمان، معاینات منظمی خواهد داشت. همچنین ممکن است آزمایش و اسکن داشته باشد.

لازم به ذکر است که اگر علائم یا عوارض جانبی دارید که نگران آن هستید، با متخصصان خود صحبت کنید. لازم نیست منتظر معاینه بعدی خود باشید.

عمل جراحی

درمان بستگی به این دارد که آیا سرطان می تواند برداشته شود یا خیر.

  • اگر سرطان پانکراس زود تشخیص داده شود و گسترش نیافته باشد، ممکن است بتوانید برای برداشتن آن جراحی انجام دهید
  • اگر سرطان قابل برداشتن نباشد، ممکن است برای کمک به کنترل برخی از علائم خود جراحی انجام دهید

جراحی برای برداشتن سرطان پانکراس

چندین عمل جراحی برای درمان سرطان پانکراس استفاده می شود.

جراحی بخشی یا در تعداد کمی از موارد تمام پانکراس را از بین می برد. همچنین ممکن است لازم باشد تمام یا قسمتی از سایر اندام های اطراف پانکراس برداشته شوند.

بهبودی پس از عمل جراحی برای درمان سرطان پانکراس می تواند زمان زیادی ببرد. تیم تخصصی که از بیمار مراقبت می کنند، در مورد تمام مزایا و عوارض جانبی صحبت خواهند کرد.

جراحی برای کمک به کنترل علائم سرطان پانکراس

این می تواند شامل جراحی برای موارد زیر باشد:

  • مجرای صفراوی را باز کنند یا از انسداد آن جلوگیری کنند.
  • باز کردن قسمت اول روده کوچک (اثنی عشر) یا جلوگیری از انسداد آن، که به احساس بیماری کمک می کند.
  • دور زدن انسداد مجرای صفراوی یا روده کوچک (اثنی عشر) که به زردی و احساس یا بیماری کمک می کند.

بسیاری از این روش ها با استفاده از آندوسکوپی انجام می شود، جایی که جراح از یک لوله بلند، نازک و انعطاف پذیر برای رسیدن به انسداد یا اندام استفاده می کند.

هدف از این عمل ها کمک به بهبود علائم است نه درمان سرطان.

شیمی درمانی

شیمی درمانی از داروها برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند.

بیمار ممکن است برای سرطان پانکراس شیمی درمانی داشته باشد:

  • برای کنترل علائم در صورتی که قادر به انجام عمل جراحی نباشد، زیرا به دلیل ناخوشی شدید، یا اینکه سرطان با جراحی قابل برداشتن نیست – ممکن است با رادیوتراپی (شیمی درمانی) ترکیب شود.
  • پس از جراحی برای کمک به جلوگیری از عود سرطان
  • قبل از جراحی برای کمک به کوچکتر کردن سرطان
  • برای درمان سرطان زودرس

رادیوتراپی

رادیوتراپی از پرتوهای پرانرژی پرتو برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند.

رادیوتراپی اغلب برای درمان سرطان پانکراس استفاده نمی شود. اما بیمار ممکن است رادیوتراپی داشته باشد:

  • برای درمان سرطان اولیه در صورتی که نتوان به دلیل وضعیت بسیار ناخوشایند سرطان را با جراحی خارج کرد معمولاً با شیمی‌درمانی ترکیب می‌شود.
  • با شیمی درمانی قبل از جراحی برای کمک به کوچکتر کردن سرطان
  • برای کمک به کنترل و بهبود علائم سرطان پیشرفته

مراقبت حمایتی

چندین درمان دیگر وجود دارد که می تواند به بیمار کمک کند احساس بهتری داشته باشد و علائم سرطان پانکراس را بهبود بخشد. این مراقبت حمایتی نامیده می شود.

درمان‌ها می‌توانند به بسیاری از علائم سرطان پانکراس کمک کنند، از جمله:

  • مشکلات خوردن و کاهش وزن، از جمله تجویز قرص های جایگزین آنزیم برای کمک به هضم بهتر غذا
  • تسکین هر دردی
  • خستگی
  • احساس یا بیماری، از جمله تجویز قرص های ضد بیماری

متخصصان در مورد مراقبت های حمایتی که بیمار ممکن است نیاز داشته باشد صحبت خواهند کرد.

اگر گفته شود سرطان پانکراس قابل درمان نیست چه اتفاقی می افتد؟

اگر بیمار سرطان پانکراس پیشرفته دارد، ممکن است درمان آن بسیار سخت باشد. ممکن است درمان سرطان امکان پذیر نباشد.

در این صورت، هدف از درمان محدود کردن سرطان و علائم آن و کمک به طول عمر بیشتر خواهد بود.

بیمار به یک تیم ویژه از پزشکان و پرستاران به نام تیم مراقبت تسکینی یا تیم کنترل علائم ارجاع خواهد شد.

آنها برای کمک به مدیریت علائم و ایجاد احساس راحتی بیشتر با او همکاری خواهند کرد. متخصص پرستار بالینی یا تیم مراقبت تسکینی نیز می تواند به بیمار و عزیزانش کمک کند تا هر گونه حمایتی را که نیاز دارد دریافت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب :
ژوئن 6, 2022
آزمایش ژنتیک چیست؟ + انواع، کاربردها و تحلیل نتایج
آزمایش ژنتیک چیست؟ آزمایش ژنتیک نوعی آزمایش پزشکی است که تغییرات در ژن ها، کروموزوم ها یا پروتئین ها را مشخص می کند. نتایج یک […]
ژوئن 1, 2022
آزمایش خون و تفسیر کامل آن+ معرفی انواع آزمایش خون
آزمایش خون چیست؟ آزمایش خون چیست؟آزمایش خون برای اندازه گیری یا بررسی سلول ها، مواد شیمیایی، پروتئین ها یا سایر مواد موجود در خون استفاده […]
سپتامبر 19, 2021
CRP و ESR در آزمایش خون چیست؟
آزمایش CRP برای بررسی عفونت و التهاب در بدن انجام می شود. پروتئین فعال C با حساسیت بالا (hs-CRP) و پروتئین فعال C بسیار حساس (us-CRP) نام های دیگری هستند که برای CRP به کار می روند.
آوریل 25, 2024
حضور معاون وزیر بهداشت در غرفه آزمایشگاه آرامش
حضور معاون وزیر بهداشت در غرفه آزمایشگاه آرامش دکتر فرشیدی معاون بهداشت وزیر بهداشت در حاشیه نمایشگاه سلامت از غرفه آزمایشگاه آرامش بازدید کرد. به […]
آوریل 23, 2024
بهترین زمان آزمایش خون بارداری
مقدمه: قبل از آنکه به بررسی بهترین زمان آزمایش خون بارداری و آزمایش ادرار بارداری بپردازیم بهتری است بدانید که به طور کلی تست های […]
آوریل 21, 2024
طرح پایش سلامت بانوان سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان انجام شد
طرح پایش سلامت بانوان سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان به گزارش روابط عمومی آزمایشگاه آرامش، صبح روز دوشنبه ۲۷ فروردین ماه۱۴۰۳ بانوان […]
آوریل 20, 2024
جشن گرامیداشت آزمایشگاهیان در آزمایشگاه آرامش برگزار شد
گزارش گرامیداشت آزمایشگاهیان آزمایشگاه آرامش به گزارش روابط عمومی آزمایشگاه در این رویداد که به مناسبت بزرگداشت حکیم جرجانی و روزعلوم ازمایشگاهی در رستوران فرین […]
آوریل 17, 2024
برگزاری وبینار تخصصی با موضوع هموفیلی از تشخیص تا درمان
به گزارش روابط عمومی آزمایشگاه آرامش آکادمی آرامش در روز هموفیلی سخنرانی علمی با موضوع هموفیلی در بستر گوگل میت برگزار شد خانم دکتر نژاد […]
آوریل 13, 2024
آزمایش خون در مدفوع: علائم، علل و روش انجام
مقدمه: آزمایش خون مخفی مدفوع (FOBT) برای یافتن خون در مدفوع استفاده می شود. FOBT خونی را در مدفوع پیدا می کند که شما نمی […]
آوریل 8, 2024
تشخیص زودهنگام آلزایمر با آزمایش خون ممکن شد
مقدمه: در ماه جولای، اولین آزمایش خون مستقیم که برای ارزیابی خطر ابتلای کاربر به بیماری آلزایمر طراحی شده بود، وارد بازار شد. دکتر زالدی […]

درخواست آزمایش در منزل

نمونه گیری  رایگان در منزل و محل کار شما 

جواب آزمایش را هم بصورت آنلاین دریافت نمایید