لوگو مجله سلامت آزمایشگاه آرامش
جستجو

پاسخگوی آرامش : 02172493

جستجو

پاسخگوی آرامش : 02172493

بیماری گال + علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان

بیماری گال + علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان
به این متن امتیاز دهید
5/5
فهرست مطالب

مقدمه: گال توسط کنه Sarcoptes scabiei ایجاد می شود. باعث ایجاد بثورات پوستی می شود به طوری که خواب را مختل می کند. می توان آن را با پمادها یا قرص های خاصی درمان کرد. خارش شدید در ناحیه ای که کنه گزش می کند رخ می دهد. نیاز به خاراندن ممکن است در شب شدیدتر باشد. گال مسری است و می تواند به سرعت از طریق تماس نزدیک فرد به فرد در خانواده، گروه مراقبت از کودک، کلاس مدرسه، خانه سالمندان یا زندان گسترش یابد. از آنجایی که گال به راحتی گسترش می یابد، پزشکان اغلب درمان کل خانواده یا هر تماس نزدیک را توصیه می کنند. گال به راحتی درمان می شود. کرم‌ها یا قرص‌های دارویی، کنه‌های ایجاد کننده گال و تخم‌های آن‌ها را از بین می‌برند. اما خارش ممکن است تا چند هفته پس از درمان متوقف نشود.

گال چیست؟

گال یک بیماری پوستی است که توسط کنه Sarcoptes scabiei var hominis ایجاد می شود. این حشرات کوچک زیر پوست شما تونل‌هایی ایجاد می‌کنند و باعث ایجاد برجستگی‌های قرمز کوچک و خارش شدید می‌شوند. گال به راحتی از فردی به فرد دیگر سرایت می کند، به خصوص در میان افرادی که نزدیک به هم زندگی می کنند. اگر یکی از اعضای خانواده گال داشته باشد، پزشک باید سایر اعضای خانواده و افراد نزدیک را به طور همزمان بررسی و درمان کند.

گال یک مشکل جهانی است، اما اغلب در مناطق گرمسیری و در مکان های بسیار شلوغ اتفاق می افتد.

گال به عنوان جرب سارکوپتیک نیز شناخته می شود. حیوانات نیز می توانند به گال مبتلا شوند، اما کنه ها کمی متفاوت هستند. معمولاً کنه‌هایی که حیوانات خانگی را تحت تأثیر قرار می‌دهند نمی‌توانند با زندگی روی انسان سازگار شوند. با این حال، ممکن است نوعی واکنش نسبت به کنه های حیوان خانگی خود داشته باشید.

مطلب پیشنهادی: بیماری زونا

کنه های گال در کجای بدن زندگی می کنند؟

کنه ها در چین ها و شکاف های باریک پوست زندگی می کنند. سایت های رایج کنه عبارتند از:

  • بین تا انگشتان دست و پا
  • در ران ها و ناحیه تناسلی
  • در مچ دست و زانو خم 
  • ناحیه اطراف کمر
  • زیر ناخن.
  • زیر حلقه ها، بند ساعت و دستبند.
  • ناحیه اطراف نوک سینه ها

مطلب پیشنهادی: بیماری سیفلیس

چه کسانی به گال مبتلا می شوند؟

چه کسانی به گال مبتلا می شوند؟

هر کسی ممکن است به گال مبتلا شود. این بیماری ناشی از عدم رعایت بهداشت نیست. برخی از افراد بیشتر به گال مبتلا می شوند، از جمله:

  • افرادی که در شرایط نزدیک و شلوغ زندگی می کنند.
  • نوزادان و کودکان. (کودکان تماس فیزیکی نزدیک زیادی با والدین، دوستان، اعضای خانواده و همکلاسی های خود دارند.)
  • افرادی که سالمند هستند، به ویژه آنهایی که در خانه های سالمندان زندگی می کنند.
  • کارکنان مراقبت های بهداشتی که از افرادی که نمی دانند گال دارند مراقبت می کنند.

مطلب پیشنهادی: بیماری پانکراس

آیا گال انواع مختلفی دارد؟

بله، فرم های مختلفی علاوه بر فرم کلاسیک وجود دارد. انواع دیگر عبارتند از:

  • پوسته دار (نروژی): این نوع اغلب در افرادی با سیستم ایمنی معیوب رخ می دهد. تمایل به تشکیل نواحی پوسته ای دارد که سطح وسیعی از پوست را می پوشاند. اگر گال پوسته دار دارید، ممکن است به جای 10 تا 15 کنه رایج در گال کلاسیک، میلیون ها کنه داشته باشید.
  • ندولار: این نوع بیشتر در بین کودکان دیده می شود. گره‌های قهوه‌ای-قرمز می‌توانند مدت‌ها پس از از بین رفتن کنه‌ها همچنان وجود داشته باشند.
  • تاول: در بزرگسالان، این نوع گال را می توان با پمفیگوئید بولوز اشتباه گرفت، بیماری دیگری که شامل تاول های پوستی است.
  • پوست سر: این نوع روی پوست سر اتفاق می‌افتد و ممکن است علائمی نداشته باشد به جز پوسته‌هایی که ممکن است شبیه پسوریازیس باشند.

مطلب پیشنهادی: بیماری لایم

علائم بیماری گال چیست؟

علائم بیماری گال چیست؟

شما می توانید به مدت چهار تا شش هفته قبل از بروز علائم اولیه بثورات قرمز و برجستگی ها به گال مبتلا شوید. نقاط ریز ممکن است شبیه برآمدگی یا جوش باشند.

بثورات به آرامی در طی چند هفته یا چند ماه گسترش می یابد. علاوه بر بثورات، علائم و نشانه های گال عبارتند از:

  • خارش شدید، که در شب بدتر می شود و می تواند خوابیدن را سخت کند.
  • برجستگی هایی که گاهی در اثر خاراندن عفونی می شوند.
  • بثورات بعدی که خطوط خاکستری یا همرنگ پوست روی پوست به نظر می رسد.

کودکان مبتلا به گال ممکن است در سرتاسر بدن خود خارش داشته باشند و ممکن است به دلیل خارش شبانه از کم خوابی بدحال یا خسته باشند.

مطلب پیشنهادی: بیماری سلیاک

چگونه می توانم بفهمم که من یا فرزندم گال داریم؟

اگر فکر می کنید که شما یا فرزندتان گال دارید، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید. بیشتر موارد گال را می توان تنها با نگاه دقیق به پوست تایید کرد. پزشک همچنین ممکن است روغن معدنی را روی بثورات بمالد و از چاقوی جراحی برای گرفتن نمونه کوچکی از پوست (خراش دادن) استفاده کند. نمونه در زیر میکروسکوپ قرار می گیرد و از نظر وجود کنه و تخم مایت بررسی می شود.

مطلب پیشنهادی: بیماری صرع

آیا می توانم کنه را ببینم؟

کنه گال بسیار کوچک است و به اندازه نوک سوزن است و به سختی دیده می شود. به رنگ سفید تا کرمی-سفید است. دارای هشت پا و بدنی گرد است که در صورت بزرگنمایی کنه می توانید ببینید.

مطلب پیشنهادی: بیماری لوپوس

بیماری گال چگونه درمان می شود؟

بیماری گال چگونه درمان می شود؟

پزشک باید کرمی را سفارش دهد که حاوی دارویی به نام پرمترین برای درمان گال باشد. این کرم روی تمام بدن زیر سر، از جمله دست ها، کف دست ها و کف پا اعمال می شود.

در کودکان مبتلا به گال، ممکن است لازم باشد کرم روی پوست سر مالیده شود. قبل از استفاده از کرم مطمئن شوید که پوست تمیز، خنک و خشک است.

کرم پرمترین به مدت هشت تا 14 ساعت روی پوست باقی می ماند و سپس شسته می شود. (این کرم اغلب در شب استفاده می شود و صبح ها شسته می شود.)

ایورمکتین گزینه دیگری برای درمان گال است. این یک قرص ضد انگلی است که در یک دوز تجویز می شود و سپس یک تا دو هفته بعد دوز دوم تجویز می شود.

اگر باردار یا شیرده هستید، نباید از ایورمکتین استفاده کنید. اگر وزن کودک شما کمتر از 35 پوند (15 کیلوگرم) است، نباید از ایورمکتین استفاده کند.

پزشک همچنین ممکن است آنتی هیستامین ها را پیشنهاد کند که می توانند از طریق دهان و به عنوان کرم مصرف شوند تا خارش را تسکین دهند. پزشک همچنین هر نوع عفونتی را که ممکن است وجود داشته باشد درمان می کند.

مطلب پیشنهادی: بیماری پانکراس

کنه های گال چقدر زمان می برد تا کشته شوند؟

کنه هایی که باعث گال می شوند پس از یک بار درمان از بین می روند. درمان نیازی به تکرار ندارد مگر اینکه عفونت از بین نرود یا عود کند.

خارش چقدر زود متوقف می شود؟

ممکن است دو تا چهار هفته طول بکشد تا خارش برطرف شود، حتی اگر کنه ها کشته شده باشند.

بثورات گال چقدر زود از بین می رود؟

برجستگی های قرمز روی پوست باید در عرض چهار هفته پس از درمان از بین بروند.

چگونه می توان از گسترش گال جلوگیری کرد؟

شما می توانید به روش های زیر از گسترش گال جلوگیری کنید:

  • شستن ملحفه، حوله و لباس با آب داغ و خشک کردن ماشین.
  • اطمینان حاصل کنید که اعضای خانواده و سایر افرادی که با فرد مبتلا در تماس نزدیک هستند از نظر گال بررسی می شوند.
  • اگر می دانید که گال دارید، تماس نزدیک با دیگران را محدود کنید.

تفاوت بین گال و اگزما چیست؟

تفاوت بین گال و اگزما چیست؟

گال و اگزما هر دو بیماری پوستی هستند که باعث ایجاد بثورات قرمز خارش دار می شوند. با این حال، گال توسط یک انگل ایجاد می شود، کنه ای که به بدن شما حمله می کند. گاهی اوقات می توانید الگوهایی را ببینید که شبیه خطوطی هستند که در آن سوراخ ها قرار دارند.

اگزما نوعی بثورات پوستی با علت ناشناخته است. می تواند فصلی بیاید و برود. می تواند به صورت لکه های قرمز یا تاول ها ظاهر شود. بر خلاف گال، اگزما مسری نیست. درمان های اگزما برای مدیریت علائم طراحی شده اند. درمان های گال بدن را از شر کنه ها خلاص می کند.

اگر جوش قرمز و خارش دار دارید، با پزشک خود تماس بگیرید. مهم است که درمان گال را در اسرع وقت بگیرید تا بتوانید از شر آن خلاص شوید و افراد دیگر را مبتلا نکنید. اگر اگزما باشد، پزشک می‌تواند داروهایی را پیشنهاد کند که به علائم شما کمک کند.

4 دیدگاه

  1. رضایی گفت:

    درود بر شما،، بنده مبتلا به گال نروژی هستم که بخاطر مصرف دارو تضعیف کننده سیستم ایمنی برای روماتیسم تمامی بدنم را فراگرفته، متأسفانه به هر پزشکی که مراجعه کردم بلافاصله پس از اینکه گفتم سر و صورت و دهان و بینی ام را مبتلا کرده گفتند گال سر و صورت را مبتلا نمی‌کند! از پزشکان ناامید شدم و به آزمایشگاه مراجعه کردم اما موفق نشدم. انگل از لب پائین خارج می‌شود و وارد دهانم می‌شود! من ساکن تبریزم. نمی‌دانم جکار کنم.

    • کارشناس آزمایشگاه آرامش گفت:

      سلام وقت شما بخیر
      با متخصص پوست باید مشورت کنید و یا اینکه از زائده یا زخم های ایجاد شده توسط آزمایشگاه نمونه برداری شود و مورد بررسی قرار بگیرید برای تشخیص دقیق بیماری و راه درمان

    • بهرام گفت:

      دقیقا داداش تو هم درست مثل خود من مشکل منو داری
      بدبختی من میدونی چیه،نتنها پزشک هیچ تخصصی در این زمینه ندارند بلکه خانواده خودم هم باور نمیکنن،وقتی بیشتر اسرار میکنم که بابا لامصبا من بیماری گال دچار شدم زیر پوستم براحتی حرکت ویروس دیوس رو حس میکنم و حتی بارها با حرکت غافلگیرانه تونستم لعنتی رو شکارش کنم ( البته بعداز له کردن و از بین بردنش). اما به هرکس میگم یا فکر میکنن من مواد شیشه مصرف میکنم و توهم زدم یا میگن خودت عمدی خاروندی و همه بدنتو زخم کردی

      نمی‌دونم چکار باید بکنم
      از اون بدتر اینه که همسر و فرزندم هم مبنلا هستند ولی چون اندازه من حساس به پوستشون نیستند و اهل خاروندن پوست نیستند بدنشون زخم نشده و به اندازه من تیکه تیکه نشده بهمین خاطر هیچ وقت بیماریمو نتونستم درمان کنم. بارها ایورمکتین یا پرمترین به نوک فرق سرم تا نوک انگشت های پام زدم ولی چون محل زندگیم و اطرافیان نزدیکم که همیشه باهم هستیم درمان نمیکنن ،پس درمان منم بی نتیجه و بیفایده میمونه و بعداز چند روز همون اش و همون کاسه

      بخداوندی خدا هرچی گیرم میاد نذر و نیاز میکنم. اما انگار خدا هم فراموش کرده موجود بودن منو و یادش رفته منم بنده خودش هستم
      اگه مشکلمون حل بشه بخدا دارو ندارمو میریزم به پای درمانگر عزیز

      از بس که دست و صورتم زحم و لک و جوش و دمل چرکی باز شده هیچ کجا بهم کار نمیده. همش پیراهن آستین بلند و کلاه و خلاصه میپوشونم

      به حدی عذاب آور شده که حتی همسرم بهم نگاه نمیکنه

      التماس میکنم هرکس راهی به ذهنش میرسه بخدا استفبال میگم

      اسمم بهرام هستش
      امروز تاریخ 1403/03/02 هستش و بخدا چیزی نمونده به طرف اسید بگیرم بریزم رو تمام بدنم خلاص بشم از ایهمه بدبختی و حس های ناجور و راه رفتن آزادانه حشره زیر پوستم

      حتی فکرش هم چندش میاره چه برسه به ابتلا شدن

      تروخدا ببخشید طولانی نوشتم
      دلم خیلی پر بود
      به امید روزی که مریضی از کل مردم بیرون بره و همه انسانها خوشحال و خوشبخت بشن
      یا حق

      • کارشناس آزمایشگاه آرامش گفت:

        سلام وقت بخیر لطفا حتما هرچه سریع به یک پزشک عفونی مجرب مراجعه نمایید. ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب :
ژوئن 6, 2022

آزمایش ژنتیک چیست؟ + انواع، کاربردها و تحلیل نتایج

آزمایش ژنتیک چیست؟ آزمایش ژنتیک نوعی آزمایش پزشکی است که تغییرات در ژن ها، کروموزوم ها یا پروتئین ها را مشخص می کند. نتایج یک […]
ژوئن 1, 2022

آزمایش خون چیست؟ معرفی انواع آزمایش خون

آزمایش خون چیست؟ آزمایش خون چیست؟آزمایش خون برای اندازه گیری یا بررسی سلول ها، مواد شیمیایی، پروتئین ها یا سایر مواد موجود در خون استفاده […]
سپتامبر 19, 2021

CRP و ESR در آزمایش خون چیست؟

آزمایش CRP برای بررسی عفونت و التهاب در بدن انجام می شود. پروتئین فعال C با حساسیت بالا (hs-CRP) و پروتئین فعال C بسیار حساس (us-CRP) نام های دیگری هستند که برای CRP به کار می روند.
جولای 24, 2024

آزمایش ژنتیک کم خونی: انواع، تشخیص و درمان

مقدمه: بیشتر موارد کم خونی ناشی از کمبود آهن در رژیم غذایی است. اما برخی از اشکال کم خونی ارثی هستند. کم خونی یک بیماری […]
جولای 24, 2024

آزمایش غربالگری سه ماهه دوم بارداری

مقدمه: در طول بارداری معمولا شما می خواهید بدانید که جنین چگونه رشد می کند. آزمایشات قبل از تولد می تواند اطلاعات ارزشمندی در مورد […]
جولای 20, 2024

10 راه طبیعی برای کاهش قند خون

مقدمه: قندخون بالا با دیابت مرتبط است که می تواند خطر ابتلا به سایر بیماری ها مانند بیماری قلبی و کلیوی را افزایش دهد. خبر […]
جولای 20, 2024

دیابت بارداری چیست؟ علائم، علل، تشخیص و درمان

مقدمه: دیابت بارداری (Gestational diabetes) قند خون بالا (گلوکز) است که در دوران بارداری ایجاد می شود و معمولاً پس از زایمان از بین می […]
جولای 17, 2024

تب دنگی چیست؟ علائم، درمان و پیشگیری

مقدمه: در حال حاضر، تب دنگی به عنوان یک چالش جدی بهداشتی در بسیاری از نقاط جهان مطرح است. چندین کشور در سال ۲۰۲۴ شاهد […]
جولای 13, 2024

ضرورت و اهمیت مشاوره ژنتیک قبل از بارداری

مقدمه: آیا فکر کرده‌اید که تاریخچه سلامتی شما و خانواده‌های شریک زندگی‌تان چگونه می‌تواند بر نسل‌های آینده تأثیر بگذارد؟ با اینکه اکثر نوزادان سالم به […]
جولای 13, 2024

آزمایش های غربالگری ژنتیک قبل از تولد

مقدمه: در دوران بارداری مسائل زیادی برای فکر کردن وجود دارد و برخی از این افکار می توانند کمی ترسناک باشند. تست های قبل از […]

درخواست آزمایش در منزل

نمونه گیری  رایگان در منزل و محل کار شما 

جواب آزمایش را هم بصورت آنلاین دریافت نمایید