سال نو 1403 بر همه آرامشی ها مبارک
سال نو 1403 بر همه آرامشی ها مبارک
سال نو 1403 بر همه آرامشی ها مبارک
جستجو

پاسخگوی آرامش : 02172493

جستجو

پاسخگوی آرامش : 02172493

CRP و ESR در آزمایش خون چیست؟

CRP و ESR در آزمایش خون چیست؟
به این متن امتیاز دهید
5/5
فهرست مطالب

آزمایش CRP خون چیست؟

آزمایش CRP برای یافتن التهاب در بدن شما استفاده می شود. التهاب می تواند ناشی از انواع مختلفی از شرایط، مانند عفونت یا اختلالات خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید یا بیماری التهابی روده باشد.

CRP پروتئینی است که در کبد شما ساخته شده و در جریان خون شما آزاد می شود. سطح CRP خیلی زود پس از هر گونه التهاب یا عفونت بر بدن شما شروع به افزایش می کند.

آزمایش خون CRP را می توان برای یافتن میزان شدید التهاب یا اینکه آیا به درمان پاسخ می دهید استفاده کرد. اما نشان نمی دهد که التهاب در کجای بدن شما قرار دارد.

CRP در آزمایش خون به چه معناست ؟

همانطورکه گفته شد، CRP پروتئینی است که توسط کبد ساخته می شود. سطح CRP هنگامی که التهاب در بدن وجود دارد افزایش می یابد. یک آزمایش خون ساده می تواند سطح پروتئین واکنشی C شما را بررسی کند.

تست پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا (hs-CRP) حساس تر از تست استاندارد پروتئین واکنشی C است. این بدان معناست که آزمایش با حساسیت بالا می تواند افزایش کمتری در پروتئین واکنشگر C نسبت به آزمایش استاندارد پیدا کند. 

آزمایش hs-CRP می تواند به نشان دادن خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر کمک کند. در بیماری عروق کرونر، عروق قلب باریک می شوند. تنگی عروق می تواند منجر به حمله قلبی شود.

آزمایش CRP برای بررسی عفونت و التهاب در بدن انجام می شود. همانطورکه گفته شد پروتئین فعال C با حساسیت بالا (hs-CRP) و پروتئین فعال C بسیار حساس (us-CRP) نام های دیگری هستند که برای CRP به کار می روند. CRP پروتئینی است که توسط کبد ساخته می شود و در پاسخ به التهاب به جریان خون فرستاده می شود. در صورت آسیب دیدگی، عفونت و یا التهاب روش بدن برای محافظت از بافت ها انتشار CRP در خون است. این انتشار می تواند باعث درد، قرمزی و تورم در ناحیه آسیب دیده شود. برخی از اختلالات خود ایمنی و بیماریهای مزمن نیز می توانند باعث التهاب شوند.

حتما باید یادآوری کنیم که آزمایش CRP یک آزمایش کاملا غیر اختصاصی است و سطح CRP می تواند در هر شرایط التهابی بالا برود.

آزمایش CRP برای بررسی چه مواردی است؟

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است آزمایش پروتئین واکنشی C را برای موارد زیر درخواست کند:

  • عفونت را بررسی کنید.
  • کمک به تشخیص یک بیماری التهابی مزمن، مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس.
  • با خطر ابتلا به بیماری قلبی آشنا شوید.
  • خطر حمله قلبی دوم را بیاموزید.
  • در شرایطی که احتمال وجود عفونت های باکتریایی مانند سپسیس در بدن وجود دارد؛
  • در شرایطی که پای یک عفونت قارچی در میان باشد؛
  • در بیماری التهابی روده که باعث تورم و خونریزی در روده شده باشد؛
  • در مواردی که یک اختلال خود ایمنی مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید وجود داشته باشد؛
  • در شرایطی که احتمال عفونت استخوانی به نام استئومیلیت وجود داشته باشد.

پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا (hsCRP)

نوع خاصی از CRP به نام CRP با حساسیت بالا (hs-CRP) ممکن است به ارزیابی خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک کند. این در ترکیب با سایر عوامل خطر که ممکن است داشته باشید استفاده می شود.

CRP پروتئینی است که توسط کبد شما ساخته می شود. در پاسخ به التهاب به جریان خون شما فرستاده می شود. در صورت آسیب دیدگی یا عفونت ، التهاب روش بدن برای محافظت از بافتهای بدن است. این می تواند باعث درد ، قرمزی و تورم در ناحیه آسیب دیده شود. برخی از اختلالات خود ایمنی و بیماریهای مزمن نیز می توانند باعث التهاب شوند. آزمایش خون پروتئین واکنشی (CRP) التهاب را در بدن شما بررسی می کند. آزمایش خون CRP نشان می دهد که آیا التهاب در بدن شما وجود دارد یا خیر. آزمایش خون CRP همچنین به شما کمک می کند تا ببینید که چقدر به درمان پاسخ می دهید. هیچ آمادگی خاصی برای آزمایش خون CRP لازم نیست

کدام علائم انجام آزمایش CRP را ضروری می سازد؟

سطح بالای hs-CRP در خون با افزایش خطر حملات قلبی مرتبط است. همچنین افرادی که دچار حمله قلبی شده اند، در صورت داشتن سطح بالای hs-CRP، احتمال حمله قلبی دیگری نیز دارند. اما خطر آنها زمانی کاهش می یابد که سطح hs-CRP آنها در محدوده معمولی باشد.

تست hs-CRP برای همه مناسب نیست. آزمایش علت التهاب را نشان نمی دهد. بنابراین می توان سطح hs-CRP بالایی داشت بدون اینکه بر قلب تأثیر بگذارد.

آزمایش hs-CRP ممکن است برای افرادی که 10 تا 20 درصد احتمال حمله قلبی در 10 سال آینده دارند بسیار مفید باشد. این به عنوان ریسک میانی شناخته می شود. یک ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی می‌تواند با استفاده از آزمایش‌هایی که به انتخاب‌های سبک زندگی، سابقه خانوادگی و سلامت کلی شما می‌پردازد، خطر شما را تعیین کند.

علائم زیر انجام آزمایش CRP را ضروری می نماید.

  • تب
  • لرز
  • تنفس سریع و پی در پی
  • ضربان قلب سریع
  • تهوع و استفراغ
  • سابقه ابتلا به عفونت یا بیماری مزمن
  • نظارت بر روند درمان

نتایج تست CRP چه معنی می دهد ؟

نتایج آزمایش CRP به شما می گوید که چه میزان التهاب در بدن دارید. اما نتایج آزمایش شما نمی تواند به شما بگوید که چه چیزی باعث التهاب شده است. برای تشخیص، ارائه دهنده شما به نتایج CRP شما به همراه نتایج سایر آزمایشات، علائم و سابقه پزشکی شما نگاه می کند.

به طور کلی، افراد سالم مقادیر بسیار کمی CRP در خون خود دارند. هر گونه افزایش بیش از حد طبیعی به این معنی است که شما در بدن خود التهاب دارید. اما آزمایشگاه‌ها سطوح CRP را به روش‌های مختلف اندازه‌گیری می‌کنند، و محدوده‌های CRP «عادی» را به‌طور متفاوتی تعریف می‌کنند، بنابراین بهتر است از ارائه‌دهنده خود بپرسید نتایج شما به چه معناست.

سوالات پرتکرار در رابطه با آزمایش CRP

برای چه کاری استفاده می شود؟

آزمایش CRP ممکن است برای کمک به یافتن یا نظارت بر التهاب در شرایط حاد یا مزمن استفاده شود، از جمله:

عفونت های ناشی از باکتری ها یا ویروس ها
بیماری التهابی روده، اختلالات روده شامل بیماری کرون و کولیت اولسراتیو
اختلالات خودایمنی مانند لوپوس، آرتریت روماتوئید و واسکولیت
بیماری های ریوی، مانند آسم
ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما ممکن است از آزمایش CRP استفاده کند تا ببیند آیا درمان‌های التهاب مزمن موثر هستند یا اگر مبتلا به سپسیس هستید، تصمیمات درمانی را اتخاذ کند. سپسیس پاسخ شدید بدن شما به عفونتی است که به خون شما سرایت می کند. این یک اورژانس پزشکی تهدید کننده زندگی است.

چرا به آزمایش CRP نیاز است ؟

در صورت داشتن علائم عفونت باکتریایی، مانند:

  • تب یا لرز
  • ضربان قلب سریع
  • تنفس سریع و پی در پی
  • تهوع و استفراغ

همچنین اگر ارائه دهنده شما فکر می کند که ممکن است یک بیماری مزمن داشته باشید که باعث التهاب می شود، ممکن است به آزمایش CRP نیاز داشته باشید. علائم به شرایط بستگی دارد.

اگر قبلاً مبتلا به عفونت یا بیماری مزمنی که باعث التهاب می شود تشخیص داده شده است، ممکن است برای نظارت بر وضعیت و درمان خود به این آزمایش نیاز داشته باشید. سطح CRP بسته به میزان التهاب در بدن شما افزایش و کاهش می یابد. اگر سطح CRP شما کاهش یابد، نشانه آن است که درمان التهاب شما موثر است یا خود به خود خوب می شوید.

در طول آزمایش CRP چه اتفاقی می افتد ؟

یک متخصص مراقبت های بهداشتی با استفاده از یک سوزن کوچک از رگ بازوی شما نمونه خون می گیرد. پس از وارد کردن سوزن، مقدار کمی خون در یک لوله آزمایش یا ویال جمع آوری می شود. وقتی سوزن داخل یا خارج می شود ممکن است کمی احساس سوزش کنید. این فرآیند معمولا کمتر از پنج دقیقه طول می کشد.

آیا برای آماده شدن برای تست CRP باید کاری انجام شود؟

برخی از داروها ممکن است بر نتایج شما تأثیر بگذارند. بنابراین، در مورد مکمل ها یا داروهایی که مصرف می کنید، از جمله ایبوپروفن، آسپرین و سایر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDS) به پزشک خود اطلاع دهید. بدون صحبت با ارائه دهنده خود، مصرف هیچ دارویی را قطع نکنید.

آیا این آزمایش خطری دارد ؟

انجام آزمایش خون خطر بسیار کمی دارد. ممکن است در نقطه ای که سوزن گذاشته شده درد خفیفی یا کبودی داشته باشید، اما بیشتر علائم به سرعت از بین می روند.

اگر CRP بالا باشد به چه معناست؟

سطوح بالای CRP ممکن است به این معنی باشد که شما یک وضعیت سلامتی جدی دارید که باعث التهاب می شود. التهاب روشی است که بدن شما برای محافظت از بافت‌ها و کمک به بهبود آنها از آسیب، عفونت یا سایر بیماری‌ها انجام می‌دهد. التهاب می تواند حاد (ناگهانی) و موقت باشد. این نوع التهاب معمولا مفید است

چه چیزی باعث افزایش CRP می شود؟

تعدادی از موارد ممکن است باعث شود سطح CRP شما کمی بالاتر از حد طبیعی باشد. از جمله این موارد می توان به چاقی، ورزش نکردن، استعمال سیگار و دیابت اشاره کرد. برخی داروها می توانند باعث شوند سطح CRP شما کمتر از حد طبیعی باشد. اینها شامل داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، آسپرین و استروئیدها می شود.

نتایج آزمایش خون CRP من به چه معناست؟

نتایج آزمایش CRP به شما می گوید که چه میزان التهاب در بدن دارید. اما نتایج آزمایش شما نمی تواند به شما بگوید که چه چیزی باعث التهاب شده است. برای تشخیص، ارائه دهنده شما به نتایج CRP شما به همراه نتایج سایر آزمایشات، علائم و سابقه پزشکی شما نگاه می کند.

به طور کلی، افراد سالم مقادیر بسیار کمی CRP در خون خود دارند. هر گونه افزایش بیش از حد طبیعی به این معنی است که شما در بدن خود التهاب دارید. اما آزمایشگاه‌ها سطوح CRP را به روش‌های مختلف اندازه‌گیری می‌کنند، و محدوده‌های CRP «عادی» را به‌طور متفاوتی تعریف می‌کنند، بنابراین بهتر است از ارائه‌دهنده خود بپرسید که نتایج شما به چه معناست.

CRP بالا بیش از 10 میلی گرم در لیتر است. این نشان می دهد که در جایی از بدن شما التهاب وجود دارد. آزمایشات دیگری ممکن است برای یافتن اینکه کجا یا کدام بیماری یا عفونت خاص باعث التهاب شده است لازم باشد.

اگر برای عفونت یا التهاب تحت درمان هستید، سطح CRP شما باید کاهش یابد.

CRP معمولی کمتر از 5 میلی گرم در لیتر است.

شما همیشه باید نتایج آزمایش خون خود را با پزشک خود در میان بگذارید تا متوجه شوید که آنها برای شما چه معنایی دارند. پزشک شما نتایج آزمایش خون CRP را در زمینه وضعیت، درمان، سلامت زمینه ای و سایر نتایج آزمایش در نظر می گیرد.

پس به طور معمول ، شما مقدار کمی پروتئین واکنش پذیر (c-reactive) در خون دارید. سطح بالا ممکن است نشانه عفونت جدی یا اختلال دیگر باشد.

آزمایش ESR چیست؟

آزمایش ESR اندازه گیری می کند که گلبول های قرمز با چه سرعتی از نمونه خونی که تحت درمان قرار گرفته اند جدا می شوند تا خون لخته نشود. در طی این آزمایش، مقدار کمی از خون شما در یک لوله عمودی قرار می گیرد.

اریتروسیت ها گلبول های قرمز هستند. برای انجام آزمایش ESR، نمونه ای از خون شما به آزمایشگاه فرستاده می شود. یک متخصص مراقبت های بهداشتی، نمونه را در یک لوله آزمایش بلند و نازک قرار می دهد و سرعت ته نشین شدن یا فرورفتن گلبول های قرمز خون در انتهای لوله را اندازه می گیرد. به طور معمول، گلبول های قرمز خون به آرامی فرو می روند. اما التهاب باعث می شود گلبول های قرمز خون به صورت توده ای به هم بچسبند. این توده‌های سلولی سنگین‌تر از تک سلولی هستند، بنابراین سریع‌تر فرو می‌روند.

اگر آزمایش ESR نشان داد که گلبول‌های قرمز خون شما سریع‌تر از حد طبیعی فرو می‌روند، ممکن است به این معنی باشد که شما یک بیماری پزشکی دارید که باعث التهاب می‌شود. سرعت نتیجه آزمایش شما نشانه میزان التهاب شماست. نرخ سریعتر ESR به معنای سطوح بالاتر التهاب است. اما آزمایش ESR به تنهایی نمی تواند تشخیص دهد که چه شرایطی باعث التهاب شده است.

ESR در آزمایش خون به چه معناست؟

میزان سدیم یا سرعت رسوب گلبول قرمز (ESR)، یک آزمایش خون است که می تواند فعالیت التهابی در بدن شما را نشان دهد. تست sed rate یک ابزار تشخیصی مستقل نیست، اما می تواند به پزشک شما کمک کند تا پیشرفت یک بیماری التهابی را تشخیص داده یا نظارت کند.

هنگامی که خون شما در یک لوله بلند و نازک قرار می گیرد، گلبول های قرمز خون (گلبول های قرمز) به تدریج در پایین قرار می گیرند. التهاب می تواند باعث جمع شدن سلول ها شود. از آنجایی که این توده‌ها از سلول‌های منفرد متراکم‌تر هستند، سریع‌تر به پایین می‌نشینند.

به بیان دیگر تست sed rate فاصله افتادن گلبول های قرمز خون در یک لوله آزمایش را در یک ساعت اندازه گیری می کند. هرچه گلبول های قرمز خون دیرتر نزول کرده باشند، پاسخ التهابی سیستم ایمنی بدن شما بیشتر می شود.

آزمایش ESR میزان رسوب گلبول های قرمز را اندازه گیری می کند. ESR مخفف عبارت Erythrocyte Sedimentation Rate است. گاهی از این آزمایش با عنوان آزمایش میزان رسوب یا تست سرعت سد نیز یاد می شود.

آزمایش ESR به پزشک کمک می کند تا تشخیص دهد که آیا در بدن بیمار التهاب وجود دارد یا خیر. پزشک از نتایج آزمایش ESR همراه با سایر اطلاعات یا نتایج آزمایشات دیگر برای کمک به تشخیص بیماری استفاده می کند. از آزمایش ESR می توان برای نظارت بر بیماری های التهابی نیز استفاده کرد.

نرخ رسوب گلبول قرمز ESR چیست؟

نرخ رسوب گلبول قرمز (ESR) یک آزمایش خون است که می تواند نشان دهد که آیا در بدن خود التهاب دارید یا خیر. التهاب پاسخ سیستم ایمنی بدن شما به آسیب، عفونت و بسیاری از انواع شرایط، از جمله اختلالات سیستم ایمنی، سرطان های خاص و اختلالات خونی است.

نام های دیگر: ESR، سرعت رسوب SED. نرخ رسوب وسترگرن

انجام آزمایش ESR در چه حالتی لازم است؟

تست‌های میزان سدیم ممکن است هنگام ارزیابی تب غیرقابل توضیح، برخی از انواع آرتروز و علائمی که بر عضلات شما تأثیر می‌گذارند، مفید باشد. همچنین، آنها می توانند به تأیید تشخیص برخی شرایط کمک کنند، از جمله:

  • آرتروز سلول غول پیکر
  • پلیمیالژیا روماتیکا
  • روماتیسم مفصلی

آزمایش ESR همچنین می تواند به تعیین شدت پاسخ التهابی و نظارت بر اثر درمان کمک کند.

از آنجایی که آزمایش سرعت سدیم نمی‌تواند مشکلی را که باعث التهاب در بدن شما می‌شود مشخص کند، معمولاً با آزمایش‌های خون دیگری مانند آزمایش CRP همراه است.

  • اگر در هنگام صبح بیشتر از نیم ساعت با درد یا سفتی مفصل روبه رو باشید؛
  • اگر دچار سردرد ، به ویژه سردرد همراه با درد در شانه ها روبه رو هستید؛
  • اگر دچار کاهش غیر طبیعی وزن شده اید؛
  • اگر درد در شانه ها ، گردن یا لگن دارید؛
  • اگر با علائم گوارشی مانند اسهال، تب، خون در مدفوع یا درد غیر معمول شکم روبه رو هستید

انجام آزمایش ESR برای شما لازم است.

تفسیر نتیجه آزمایش ESR

اگر نتیجه آزمایش ESR در محدوده داده های زیر باشد، طبیعی تلقی می شود؛ 
  • زنان زیر 50 سال باید ESR بین 0 تا 20 میلی متر در ساعت داشته باشند.
  • مردان زیر 50 سال باید ESR بین 0 تا 15 میلی متر در ساعت داشته باشند.
  • زنان بالای 50 سال باید ESR بین 0 تا 30 میلی متر در ساعت داشته باشند.
  • مردان بالای 50 سال باید ESR بین 0 تا 20 میلی متر در ساعت داشته باشند.
کودکان باید بین 0 تا 10 میلی متر در ساعت داشته باشند.
اگر نتیجه آزمایش ESR در محدوده داده های بالا نباشد، غیرطبیعی تلقی می شود؛ نتیجه غیرطبیعی ESR فقط هر التهاب احتمالی در بدن را شناسایی می کند و نشان دهنده نیاز به بررسی بیشتر است. هرچه عدد ESR  بیشتر باشد، احتمال التهاب بیشتر است. سن بالا، استفاده از دارو و بارداری می توانند نتیجه این آزمایش را به شدت تحت تاثیر قرار بدهند. 

علل نتایج بالای ESR

  • سن بالا
  • بارداری
  • کم خونی
  • بیماری کلیوی
  • چاقی
  • بیماری تیرویید
  • انواع خاصی از سرطان ، از جمله برخی از انواع لنفوم و میلوم چندگانه
  • لوپوس
  • انواع خاصی از آرتروز ، از جمله RA
  • ماکروگلوبولینمیای والدنستروم ، یک سرطان نادر
  • آرتریت تمپورال ، وضعیتی که در آن شریان گیجگاهی ملتهب یا آسیب دیده می شود.
  • polymyalgia rheumatica ، که باعث درد عضلات و مفاصل می شود.
  • هیپرفیبرینوژنمی به معنای حالتی که مقدار زیادی پروتئین فیبرینوژن در خون است.
  • واسکولیت آلرژیک یا نکروزان
  • عفونت استخوان
  • عفونت های قلبی که باعث میوکاردیت می شوند (بر عضله قلب تأثیر می گذارد)
  • پریکاردیت (بر بافت اطراف قلب یا پریکارد تأثیر می گذارد)
  • اندوکاردیت (بر روی پوشش قلب تأثیر می گذارد ، که می تواند دریچه های قلب را شامل شود)
  • تب روماتیسمی
  • عفونت پوستی
  • عفونت های سیستمیک
  • سل 

علل نتایج پائین ESR

  • نارسایی احتقانی قلب (CHF)
  • هیپوفیبرینوژنمی یا حالتی که فیبرینوژن در خون بسیار کمی است.
  • پروتئین پلاسمای پایین (در رابطه با بیماری کبد یا کلیه اتفاق می افتد).
  • لکوسیتوز یا حالتی که تعداد گلبول های سفید خون بالا (WBC) است.
  • پلی سیتمی ورا ، یک اختلال مغز استخوان است که منجر به تولید RBC اضافی می شود.
  • کم خونی سلول داسی شکل ، یک بیماری ژنتیکی موثر بر RBC

سوالات پرتکرار مرتبط با آزمایش ESR

چگونه ESR بالا را درمان می کنید؟

اگر پزشک شما التهاب را تشخیص دهد، ممکن است یک یا چند درمان زیر را توصیه کند:

  • مصرف یک داروی ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAID)، مانند ایبوپروفن (ادویل، موترین) یا ناپروکسن (Aleve، Naprosyn)
  • کورتیکواستروئید درمانی برای کاهش التهاب

چرا به ESR نیاز دارم؟

در صورت داشتن علائم بیماری که باعث التهاب می شود، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است دستور ESR را بدهد. علائم شما به شرایطی که ممکن است داشته باشید بستگی دارد، اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• سردرد
• تب بی دلیل
• کاهش وزن
• سفتی مفصل
• درد گردن یا شانه
• از دست دادن اشتها
• کم خونی

در طول آزمایش ESR چه اتفاقی می افتد؟

یک متخصص مراقبت های بهداشتی با استفاده از یک سوزن کوچک از رگ بازوی شما نمونه خون می گیرد. پس از وارد کردن سوزن، مقدار کمی خون در یک لوله آزمایش یا ویال جمع آوری می شود. وقتی سوزن داخل یا خارج می شود ممکن است کمی احساس سوزش کنید. این معمولا کمتر از پنج دقیقه طول می کشد.

این نتایج چه معنی ای می دهد؟

ارائه دهنده شما از نتایج آزمایش ESR همراه با سابقه پزشکی، علائم و سایر نتایج آزمایش برای تشخیص استفاده می کند. آزمایش ESR به تنهایی نمی تواند شرایطی را که باعث التهاب می شود، تشخیص دهد.

نتیجه تست ESR بالا

نتیجه تست ESR بالا ممکن است ناشی از شرایطی باشد که باعث التهاب می شود، مانند:

• آرتریت
• آرتروز
• واسکولیت سیستمیک
• پلیمیالژیا روماتیکا
• بیماری التهابی روده
• بیماری کلیوی
• عفونت
• آرتریت روماتوئید و سایر بیماری های خود ایمنی
• بیماری قلبی
• سرطان های خاص

نتیجه تست ESR پایین

نتیجه آزمایش ESR پایین به این معنی است که گلبول های قرمز خون شما آهسته تر از حد طبیعی فرو می روند. این ممکن است ناشی از شرایطی مانند:

یک اختلال خونی مانند:

• پلی سیتمی
• بیماری سلول داسی شکل (SCD)
• لکوسیتوز، تعداد بسیار بالای گلبول های سفید خون (WBC)
• نارسایی قلبی
• برخی مشکلات کلیوی و کبدی

اگر نتایج ESR شما طبیعی نیست، همیشه به این معنی نیست که شما یک بیماری پزشکی دارید که نیاز به درمان دارد. بارداری، چرخه قاعدگی، افزایش سن، چاقی، نوشیدن منظم الکل و ورزش می تواند بر نتایج ESR تأثیر بگذارد. برخی داروها و مکمل‌ها نیز ممکن است بر نتایج شما تأثیر بگذارند، بنابراین مطمئن شوید که هر دارو یا مکملی را که مصرف می‌کنید به پزشک خود اطلاع دهید.

12 دیدگاه

  1. ممنون از مقاله خوبتون

  2. حامد عامری گفت:

    سلام. بنده هم تشکر میکنم از اطلاعات کاملتون

    • کارشناس آزمایشگاه آرامش گفت:

      سلام وقت شما بخیر ممنون از اینهمه انرژی مثبت

      • امین مرسلی گفت:

        باسلام مادر بنده پنجاه سالشه تستESR ۴۰ و تست CRP 1 هستش.نتیجه تست بیماریای خودایمنی هم منفی شده.این مقدار چقد میتونه خطرناک باشه؟با قرصای انتی بیوتیک قابل درمانه؟

        • کارشناس آزمایشگاه آرامش گفت:

          سلام وقت به خیر لطفا با شماره 72493 داخلی 310 تماس بگیرید تا بهتر راهنماییتون کنیم

    • حمید شریفات از ماهشهر گفت:

      با سلام
      ضمن تشکر ، توضیحات کمتر از درمان نبود و گره گشا
      بود.

      • کارشناس آزمایشگاه آرامش گفت:

        سلام وقت بخیر
        باتشکر از دلگرمی شما خوش حالیم که مفید واقع شده انشالله که همیشه سلامت باشید.

  3. شبنم گفت:

    سلام من دو بار ازمایش دادم به فاصله دو ماه تو اولی crp 14.8 بود و esr ۴۵ ولی تو دومی crp 18 و esr 40 تفسیرش چی میتونه باشه؟

    • کارشناس آزمایشگاه آرامش گفت:

      سلام وقت شما بخیر
      این نتایج نشون دهنده این هست که التهابی داخل بدنتون هست ولی برای تشخیص دقیق بهتر هست که حتما با پزشک متخصص مشورت کنید تا شرایط دیگر را بسنجید و یک برداشت درست از نتایج آزمایش شما توسط پزشک حاصل شود

  4. مریم نیلی گفت:

    ممنون برای توضیحات کاملتون. موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب :
ژوئن 6, 2022
آزمایش ژنتیک چیست؟ + انواع، کاربردها و تحلیل نتایج
آزمایش ژنتیک چیست؟ آزمایش ژنتیک نوعی آزمایش پزشکی است که تغییرات در ژن ها، کروموزوم ها یا پروتئین ها را مشخص می کند. نتایج یک […]
ژوئن 1, 2022
آزمایش خون و تفسیر کامل آن+ معرفی انواع آزمایش خون
آزمایش خون چیست؟ آزمایش خون چیست؟آزمایش خون برای اندازه گیری یا بررسی سلول ها، مواد شیمیایی، پروتئین ها یا سایر مواد موجود در خون استفاده […]
سپتامبر 19, 2021
CRP و ESR در آزمایش خون چیست؟
آزمایش CRP برای بررسی عفونت و التهاب در بدن انجام می شود. پروتئین فعال C با حساسیت بالا (hs-CRP) و پروتئین فعال C بسیار حساس (us-CRP) نام های دیگری هستند که برای CRP به کار می روند.
مارس 16, 2024
تیروئیدیت چیست؟ علائم، علل، تشخیص و درمان
مقدمه: تیروئید یک غده پروانه ای شکل است که در قسمت پایین گردن قرار دارد. هورمون هایی که این غده ترشح می کند رشد و […]
مارس 13, 2024
دوره آموزش اطفاء حریق به همت دپارتمان ایمنی آزمایشگاه آرامش برگزار شد
دوره آموزش اطفاء حریق در آزمایشگاه آرامش به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، آزمایشگاه آرامش در این دوره آموزشی دو ساعته که روز […]
مارس 13, 2024
بیماری گریوز: علائم، عوارض، تشخیص و درمان
مقدمه: بیماری گریوز یک بیماری است که تیروئید و اغلب پوست و چشم را درگیر می کند. تیروئید یک غده است و بخشی از سیستم غدد […]
مارس 6, 2024
فلوسایتومتری چیست؟ راهنمای کامل و کاربردها
فلوسیتومتری چیست؟ فلوسیتومتری یک فناوری توسعه یافته است که امکان تجزیه و تحلیل و اندازه‌گیری ویژگی‌های فیزیکی، شیمیایی و/یا ژنی سلول‌ها و پروتئین ها را […]
مارس 2, 2024
سرطان پانکراس: علائم، علل، پیشگیری و درمان
مقدمه: سرطان پانکراس نوعی سرطان است که با رشد سلول‌های پانکراس شروع می‌شود. پانکراس در پشت قسمت تحتانی معده قرار دارد. آنزیم هایی می سازد […]
فوریه 24, 2024
سرطان سینه: انواع، علائم، علل، پیشگیری و درمان
مقدمه: سینه از سه قسمت اصلی تشکیل شده است: لوبول ها، مجراها و بافت همبند. لوبول ها غده هایی هستند که شیر تولید می کنند. […]
فوریه 3, 2024
سرطان پروستات: انواع، علائم، علل، پیشگیری و درمان
مقدمه: سرطان پروستات معمولاً به کندی رشد می کند، بنابراین ممکن است تا سال ها هیچ نشانه ای وجود نداشته باشد. سرطان پروستات زمانی شروع […]

درخواست آزمایش در منزل

نمونه گیری  رایگان در منزل و محل کار شما 

جواب آزمایش را هم بصورت آنلاین دریافت نمایید