آزمایش ویتامین E + راهنمای کامل با تفسیر نتایج

آزمایش ویتامین E
به این متن امتیاز دهید
5/5
فهرست مطالب

مقدمه: هشت ماده شیمیایی نزدیک به هم وجود دارند که ویتامین E را تشکیل می دهند. مهمترین آنها آلفا توکوفرول است که تقریباً 90 درصد ویتامین را تشکیل می دهد. این ویتامین برای سلامت غشای سلولی ضروری است، بنابراین برای پوست و چشم شما مفید است. مقدار ویتامین E در خون به کبد بستگی دارد که پس از جذب در روده کوچک، مواد معدنی را جذب می کند و یک آنتی اکسیدان طبیعی است و به محافظت از سیستم ایمنی کمک می کند. در این محتوا به بررسی آزمایش ویتامین E می پردازیم.

آزمایش ویتامین E (توکوفرول) چیست؟

آزمایش ویتامین E میزان ویتامین E در خون را اندازه گیری می کند. ویتامین E (همچنین به عنوان توکوفرول یا آلفا توکوفرول شناخته می شود) یک ماده مغذی است که در هر سلول بدن یافت می شود. ویتامین E به اعصاب و ماهیچه های فرد کمک می کند تا به خوبی کار کنند، از لخته شدن خون جلوگیری می کند و سیستم ایمنی را تقویت می کند تا بتواند با عفونت های میکروب ها مبارزه کند.

ویتامین E یک نوع آنتی اکسیدان است، به این معنی که از سلول ها در برابر آسیب محافظت می کند. اما اگر ویتامین E در بدن فرد بسیار کم یا بیش از حد باشد، می تواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند.

اکثر مردم مقدار مناسب ویتامین E را از غذاها، از جمله روغن های گیاهی، مغزها، دانه ها، آووکادو و سبزیجات سبز و برگ دار دریافت می کنند. ویتامین E همچنین به غذاها مانند برخی غلات، آب میوه ها و مارگارین اضافه می شود. مقدار ویتامین E که از غذاها دریافت می کنید باعث افزایش سطح آن نمی شود.

مطلب پیشنهادی: ویتامین های ضروری : 13 ویتامین مورد نیاز برای سلامتی بدن

سطوح بالا معمولاً از مصرف بیش از حد مکمل های ویتامین E رخ می دهد. سطوح پایین اغلب به دلیل بیماری های گوارشی از جمله اختلالات سوء جذب ایجاد می شود که هضم چربی را برای بدن دشوار می کند. بدن برای جذب ویتامین E به چربی نیاز دارد.

نام های دیگر: تست توکوفرول، تست آلفا توکوفرول، ویتامین E

کاربرد آزمایش ویتامین E

کاربرد آزمایش ویتامین E

پزشکان از آزمایش ویتامین E ممکن است برای موارد زیر استفاده کنند:

  • دریابند که آیا ویتامین E کافی جذب می شود، به خصوص اگر اختلالی وجود داشته باشد که بر نحوه استفاده بدن از ویتامین E تأثیر بگذارد.
  • سطح ویتامین E را در نوزادان نارس بررسی کنند. نوزادانی که قبل از هفته 37 بارداری به دنیا می آیند اغلب فاقد ویتامین E هستند و در صورت عدم درمان ممکن است دچار مشکلات سلامتی جدی شوند.
  • متوجه شوند که آیا ویتامین E بیش از حد دریافت می شود، به خصوص اگر علائمی باشد و از مکمل های ویتامین E استفاده شده باشد.
در رابطه با ازمایش ویتامین D بیشتر بخوانید.

چرا به آزمایش ویتامین E نیاز است؟

آزمایش ویتامین E میزان آلفا توکوفرول را در خون اندازه گیری می کند. می توان از آن برای بررسی اینکه آیا بدن فرد ویتامین E کافی در رژیم غذایی خود دریافت می کند یا اینکه بیش از حد دریافت می کند استفاده شود. گاهی اوقات برخی شرایط می توانند بر جذب ویتامین E تأثیر بگذارند و از این آزمایش می توان برای بررسی اینکه آیا بدن به اندازه نیاز جذب می کند یا خیر، استفاده کرد.

می توانید سطح ویتامین E خود را به همراه 50 نشانگر زیستی دیگر که برای سلامتی ضروری هستند در آزمایش خون Forth’s Ultimate بررسی کنید.

اگر فرد علائم کمبود ویتامین E (سطح پایین ویتامین E) یا ویتامین E اضافی (سطح بالای ویتامین E) را داشته باشد، ممکن است نیاز به آزمایش ویتامین E داشته باشد.

علائم کمبود ویتامین E اغلب شامل آسیب به اعصاب و عضلات است. این علائم عبارتند از:

  • ضعف عضلانی
  • از دست دادن احساس در بازوها و پاها
  • مشکلات راه رفتن و کنترل حرکات بدن
  • مشکلات بینایی

کمبود ویتامین E در افراد سالم بسیار نادر است. بیشتر اوقات، این به دلیل شرایطی است که بدن فرد را از جذب مناسب ویتامین E باز می دارد، از جمله:

  • بیماری کرون
  • بیماری کبد
  • فیبروز سیستیک
  • بیماری سلیاک
  • پانکراتیت
  • برخی اختلالات ژنتیکی، از جمله آتاکسی با کمبود ویتامین E و لیپوپروتئینمی (بسیار نادر)

خوردن یک رژیم غذایی بسیار کم چرب نیز می تواند منجر به کمبود ویتامین E شود.

علائم مصرف بیش از حد ویتامین E عبارتند از:

  • اسهال
  • حالت تهوع
  • خستگی

ویتامین E بیش از حد نیز غیر معمول است. معمولاً با مصرف بیش از حد مکمل های ویتامین E اتفاق می افتد. بدون درمان، ویتامین E بیش از حد می تواند خطر خونریزی، از جمله خونریزی در مغز، به نام سکته هموراژیک را افزایش دهد.

در رابطه با آزمایش کبد ، آزمایش ویتامین ها و مواد معدنی بیشتر بخوانید.

نحوه انجام آزمایش ویتامین E

نحوه انجام آزمایش ویتامین E

تکنسین آزمایشگاه با استفاده از یک سوزن کوچک از رگ دست فرد نمونه خون می گیرد. پس از وارد کردن سوزن، مقدار کمی خون در یک لوله آزمایش یا ویال جمع آوری می شود. وقتی سوزن داخل یا خارج می شود ممکن است کمی احساس سوزش کنید. این معمولا کمتر از پنج دقیقه طول می کشد. در رابطه با آزمایش خون بیشتر بخوانید.

آیا برای انجام آزمایش ویتامین E نیاز به ناشتایی است؟

احتمالاً باید 12 تا 14 ساعت قبل از آزمایش ناشتا باشید (نخورید و ننوشید).

مطالعه بیشتر: برای آزمایش های مختلف چقدر باید ناشتا باشیم؟

آیا خطری در آزمایش ویتامین E وجود دارد؟

انجام آزمایش خون خطر بسیار کمی دارد. ممکن است در نقطه ای که سوزن گذاشته شده درد خفیفی یا کبودی داشته باشید، اما بیشتر علائم به سرعت از بین می روند.

مطلب پیشنهادی: آزمایش ویتامین A

تفسیر نتایج آزمایش ویتامین E

تفسیر نتایج آزمایش ویتامین E

سطوح طبیعی ویتامین E با سن متفاوت است. نتایج آزمایش باید نشان دهد که آیا نتایج فرد برای سن او طبیعی است یا خیر.

سطوح پایین ویتامین E به این معنی است که ویتامین E کافی دریافت نمی کنید یا جذب نمی کنید. پزشک از سابقه پزشکی فرد و نتایج سایر آزمایشات برای تشخیص علت استفاده می کند. معمولاً فرد می‌تواند کمبود ویتامین E را با مصرف مکمل‌های ویتامین و درمان هر شرایطی که ممکن است مانع جذب شود، درمان کند.

سطوح بالای ویتامین E به معنای دریافت بیش از حد ویتامین E است. اگر ویتامین E باعث ایجاد مشکلاتی در خونریزی شده باشد، ممکن است پزشک برای درمان نیز داروهایی تجویز کند.

مطلب پیشنهادی: آزمایش ویتامین B12

نکات تکمیلی آزمایش ویتامین E

برخی افراد بر این باورند که مکمل های ویتامین E می توانند به پیشگیری از برخی اختلالات کمک کنند. اما هیچ مدرک محکمی مبنی بر اینکه ویتامین E بر بیماری قلبی، سرطان، بیماری چشمی یا عملکرد ذهنی تأثیری دارد، وجود ندارد.

مصرف مکمل های ویتامین E ممکن است بر عملکرد برخی داروها از جمله داروهای رقیق کننده خون و داروهای سرطانی تأثیر بگذارد. همچنین ممکن است بر توانایی بدن فرد در استفاده از سایر ویتامین ها تأثیر بگذارد. بنابراین، قبل از مصرف هر گونه مکمل غذایی، همیشه باید با پزشک صحبت کند تا مطمئن شود که آیا آنها برای او بی خطر هستند یا خیر. در رابطه با آزمایش سرطان بیشتر بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب :
16 خرداد 1401

آزمایش ژنتیک چیست؟ + انواع، کاربردها و تحلیل نتایج

آزمایش ژنتیک چیست؟ آزمایش ژنتیک نوعی آزمایش پزشکی است که تغییرات در ژن ها، کروموزوم ها یا پروتئین ها را مشخص می کند. نتایج یک […]
11 خرداد 1401

آزمایش خون چیست؟ معرفی انواع آزمایش خون

آزمایش خون چیست؟ آزمایش خون چیست؟آزمایش خون برای اندازه گیری یا بررسی سلول ها، مواد شیمیایی، پروتئین ها یا سایر مواد موجود در خون استفاده […]
28 شهریور 1400

CRP و ESR در آزمایش خون چیست؟

آزمایش CRP برای بررسی عفونت و التهاب در بدن انجام می شود. پروتئین فعال C با حساسیت بالا (hs-CRP) و پروتئین فعال C بسیار حساس (us-CRP) نام های دیگری هستند که برای CRP به کار می روند.
17 شهریور 1403

اختلالات متابولیک چیست؟ علل، تشخیص و درمان

مقدمه: اختلالات متابولیک شامل گروهی از بیماری‌ها هستند که مکانیسم‌های ایجاد آنها بسیار متنوع و پیچیده است. روابط بین این بیماری‌ها نیازمند رویکردی انعطاف‌پذیر در […]
13 شهریور 1403

هفتمین دوره استانداردسازی و کنترل کیفیت

مشخصات دوره مدرسین:آقای دکتر ملک، آقای دکتر کوپاهی، خانم فخر، آقای دکتر نوری، آقای سرداری و استاد مصطفی قلمی.شروع دوره:آبان ۱۴۰۳گروه های هدف: کارشناس علوم […]
27 مرداد 1403

نفرولوژی (Nephrology) چیست؟

مقدمه: نفرولوژی یک تخصص پزشکی داخلی است که بر درمان بیماری هایی تمرکز دارد که بر کلیه ها تأثیر می گذارد. نفرولوژیست پزشکی است که […]
24 مرداد 1403

اختلالات ژنتیکی آلزایمر: ژن ها، تشخیص و آزمایش

مقدمه: بیماری آلزایمر (AD) شایع ترین علت اختلال عصبی در افراد مسن است. از نظر بالینی، بیماران در ابتدا با از دست دادن حافظه کوتاه […]
17 مرداد 1403

اختلالات ژنتیکی نابینایی و چشم

مقدمه: در تشخیص بیماری‌های چشمی، در نظر گرفتن عوامل ژنتیکی بسیار مهم است. بیش از ۳۵۰ بیماری ژنتیکی چشم وجود دارد و دانستن این که آیا […]
13 مرداد 1403

آزمایش ژنتیک سرطان معده: با تمرکز بر نوع HDGC

مقدمه: آزمایش ژنتیک سرطان معده به عنوان یکی از ابزارهای پیشرفته در تشخیص و پیشگیری از این بیماری خطرناک نقش حیاتی ایفا می‌کند. با استفاده […]
13 مرداد 1403

آزمایش ژنتیک سرطان ریه: انواع و نحوه تشخیص

مقدمه: آزمایش ژنتیک به تعیین این که آیا جهش‌های خاصی در ژن‌ها باعث سرطان ریه شده‌اند یا نه، کمک می‌کند. پس از شناسایی یک جهش، […]
نفرولوژی (Nephrology) چیست؟
نفرولوژی (Nephrology) چیست؟

مقدمه: نفرولوژی یک تخصص پزشکی داخلی است که بر درمان بیماری هایی تمرکز دارد که بر کلیه ها تأثیر می گذارد. نفرولوژیست پزشکی است که

ادامه مطلب »

آزمایش در منزل با نمونه گیری رایگان ، دریــــافت جـواب آزمـــــایش به صورت آنـــــلاین