آزمایش امگا 3 و امگا 6 (اسیدهای چرب ضروری)

آزمایش امگا 3 و امگا 6 (اسیدهای چرب ضروری)
به این متن امتیاز دهید
5/5
فهرست مطالب

مقدمه: اسیدهای چرب از ضربان نامنظم قلب جلوگیری می کند، خطر لخته شدن خون را کاهش می دهد، از دیواره رگ های خونی در برابر آسیب محافظت می کند و با افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) و کاهش سطح کلسترول بد (LDL) به بهبود کلسترول کمک می کند. سطوح خاصی از اسیدهای چرب غیراشباع با زنجیره بلند امگا 3، به ویژه اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) در خون با کاهش خطر مرگ ناگهانی ناشی از بیماری قلبی عروقی (CVD) مرتبط است. تعادل صحیح بین غلظت اسیدهای چرب در بدن، عملکرد مناسب آن را تعیین می کند و از آن در مبارزه با عوامل بیماری زا حمایت می کند. آزمایش امگا 3 میزان اسیدهای چرب موجود در نمونه خون کامل بیمار را تعیین می کند. به طور کلی چکاپ آزمایشی امگا بر روی آزمایش غلظت اسیدهای چرب در سطح سلولی متمرکز است و همچنین شامل مشاوره با متخصص تغذیه است. این آزمایش نیاز بدن به اسیدهای امگا 3 و امگا 6 را نشان می دهد. نتایج آزمایش و تجزیه و تحلیل آنها توسط یک متخصص تغذیه بالینی با تجربه به بیماران این امکان را می دهد تا عادات غذایی فعلی خود را تغییر دهند و به طور مؤثرتری از خود در برابر بیماری های سبک زندگی دفاع کنند.

آزمایش امگا 3 چیست؟

مغز شما برای عملکرد بهینه به انواع خاصی از اسیدهای چرب امگا 3 نیاز دارد. اگرچه این اسیدهای چرب از نظر فنی به عنوان اسید های ضروری طبقه بندی نمی شوند، اما اغلب به دلایلی که در ادامه مقاله توضیح داده شده است ضروری در نظر گرفته می شوند و بدن ما به آنها نیاز دارد و تنها راه برای دریافت کافی از آنها از طریق غذاها یا مکمل ها است.

افزودن مقادیر مناسب چربی های سالم به رژیم غذایی شما می تواند مزایای ماندگاری برای سلامتی شما داشته باشد. یکی از بهترین منابع چربی های سالم، اسیدهای چرب امگا 3 است. در رابطه با آزمایش ویتامین های بدن بیشتر بخوانید.

اسیدهای چرب امگا 3 برای سلول‌های عصبی و سایر سلول‌های مغز برای ایجاد و حفظ تریلیون‌ها ارتباطی که مغز ما برای پردازش اطلاعات استفاده می‌کند، حیاتی است. آنها همچنین برای تمام سلول های ما برای تولید انرژی مورد نیاز برای عملکرد بسیار مهم هستند.

متاسفانه رژیم غذایی مدرن امروزی معمولاً دارای مقادیر کم از غذاهای غنی از امگا 3 (شامل ماهی، گوشت های grass-fed، آجیل، دانه ها، و سبزیجات با برگ های تیره) و غذاهای غنی از امگا 6 با چربی ها و روغن های اشباع (ذرت) می باشد (سویا، پنبه دانه، بادام زمینی و …).

اسیدهای چرب مهم امگا 3

اسیدهای چرب مهم امگا 3

بیایید نگاهی دقیق تر به دو اسید چرب مهم امگا 3 یعنی EPA و DHA بیندازیم.

تنها دو اسید چرب برای انسان ضروری است: 1- اسید لینولئیک (LA)، اسید چرب اصلی از سری امگا-6، و 2- اسید آلفا-لینولنیک (ALA)، اسید چرب سری امگا 3.

فواید سلامتی امگا 3 در درجه اول از اسیدهای چرب با زنجیره بلند EPA و DHA ناشی می شود.

اسیدهای چرب EPA نسبت به اسیدهای چرب DHA در سلول‌های مغز کمتر هستند، اما برای پاسخ‌های التهابی سالم و همچنین برای تولید سلول‌های عصبی جدید ضروری هستند.
DHA رایج ترین اسید چرب موجود در مغز است. همچنین برای ایجاد و نگهداری تمام سلول‌ها در مغز و شبکیه چشم (که از نظر عملکردی گسترش مغز است) حیاتی است.
از آنجایی که بدن در تبدیل ALA گیاهی به EPA و DHA ناکارآمد است، ما باید غذاهایی بخوریم که حاوی این امگا 3 هستند، یعنی ماهی های آب سرد.

با توجه به هزینه ها، راحتی و خطرات آلودگی ماهی به جیوه و صدها آلاینده زیست محیطی دیگر، بسیاری از سازمان های معتبر مصرف مکمل های روغن ماهی معتبر و غلیظ را برای اطمینان از دریافت روزانه کافی EPA و DHA توصیه می کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیشتر افراد در رژیم غذایی خود امگا 3 کافی دریافت نمی‌کنند. تحقیقات به طور مداوم نشان می دهد که اکثر آمریکایی ها مقادیر EPA و DHA را در بافت های خود دریافت نمی کنند که احتمالاً برای سلامت مغز و قلب بهینه نیاز دارند. برخی از مطالعات نشان می دهد که 90٪ از بزرگسالان سطوح پایین تر از حد مطلوب دارند.

امگا 3 EPA و DHA و برخی اسیدهای چرب امگا 6 برای سلامتی ما مهم هستند، اما رژیم استاندارد آمریکایی (SAD) مقدار اولی را خیلی کم و دومی را بیش از حد به ما می دهد. نسبت های مناسب کلیدی هستند. خوردن بیش از حد غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 6 ممکن است مشکل ساز باشد زیرا زمانی که نسبت امگا 6 به امگا 3 خیلی زیاد باشد، می توانند فواید اسیدهای چرب امگا 3 را از بین ببرند.

یکی از راه‌های متعادل کردن این نسبت، مصرف کمتر غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا 6 و بیشتر حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است. راه دیگر برای کمک به متعادل کردن نسبت امگا 6 به امگا 3 این است که هر روز یک مکمل امگا 3 با کیفیت بالا مصرف کنید.

با افزایش سن، بدن در استفاده از امگا 3 EPA و DHA کارایی کمتری دارد. چه جوان باشید، چه میانسال و یا در سنین بالا، مهم است که شاخص امگا 3 خود را اندازه گیری کنید.

نسبت بهینه مشخص نیست، به جز اینکه ما حداقل به یک شاخص امگا 3 نیاز داریم، با این حال، اکثر آمریکایی ها شاخصی زیر 8 درصد دارند، با شاخص متوسط 5.1.

سطح امگا 3 سالم

توصیه می شود سطح بالای 8 درصد را هدف قرار دهید. 4 درصد یا کمتر نشان دهنده خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی، مغزی و سایر مشکلات سلامتی است.

بر اساس تحقیقات بالینی که بررسی کرد چگونه مصرف EPA و DHA باعث بهبود شاخص امگا 3 می شود، توصیه می شود که بیشتر بزرگسالان روزانه 1400 تا 2800 میلی گرم EPA و DHA اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کنند. کودکان باید حداقل 700 میلی گرم به ازای هر 40 پوند وزن بدن دریافت کنند.

هنگام خرید مکمل امگا 3، حتما برچسب را به دقت بخوانید تا محتوای EPA و DHA را بیابید و نه کل محتوای روغن ماهی. بسیاری از مکمل های روغن ماهی مقرون به صرفه تنها 300 میلی گرم از 1000 میلی گرم EPA و DHA به عنوان دوز توصیه شده روزانه را تامین می کنند.

دریافت مقادیر کافی اسیدهای چرب امگا 3 EPA و DHA می تواند به بهبود عملکرد کلی مغز و بدن کمک کند. برای اطمینان از دریافت امگا 3 کافی، توصیه می شود که آزمایش امگا 3 را انجام دهید.

به یاد داشته باشید، مقدار شاخص بیش از 8 درصد نشان می دهد که وضعیت امگا 3 کافی دارید. برای هر کسی که به دنبال حفظ سلامت جسمی و ذهنی خود است، مهم است که مکمل های امگا 3 را در رژیم مراقبت های بهداشتی خود بگنجانند و شاخص امگا 3 خود را بین 8 تا 12 درصد حفظ کنند.

چه کسانی باید آزمایش امگا بدهند؟

چه کسانی باید آزمایش امگا بدهند؟

آزمایش امگا خون را از نظر اسید آراشیدونیک (ARA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) بررسی می کند، با شناسایی سطوح ARA و DHA، این آزمایش می تواند تعیین کند که آیا نسبت بهینه امگا 3 و 6 برای سلامتی خوب بدن برقرار است یا خیر.

اگر شرایط زیر را دارید می توانید به بررسی سطح امگا 3 و امگا 6 بپردازید:

  • کنجکاو هستید که برای سلامتی چه غذایی بخورید
  • متوجه می شوید که مو، پوست و ناخن های شما بی کیفیت هستند
  • همیشه بدون هیچ توضیحی احساس خستگی می کنید
  • نمی توانید به طور مداوم تمرکز کنید
  • سابقه خانوادگی عفونت قلبی دارید
  • یک رژیم گیاهخواری را دنبال می کنید
  • احساس خستگی مزمن می کنید

همچنین بسته تست OMEGA برای افرادی که:

  • اغلب مبتلا به عفونت می شوند.
  • اغلب اوقات خلق و خوی ضعیف را تجربه می کنند.
  • در تمرکز روی کارهای مختلف مشکل دارند.
  • از ضایعات پوستی رنج می برند؛
  • سطح کلسترول بالایی دارند؛
  • اضافه وزن یا چاق هستند؛
  • از فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی رنج می برند؛
  • مشکلات باروری دارند؛
  • از دیابت نوع 2 رنج می برند؛
  • از هر بیماری مزمن دیگری رنج می برند.

کاربرد دارد. در رابطه با آزمایش چربی خون و آزمایش تشخیص بیماری های قلبی بیشتر بخوانید.

کاربرد تست امگا

بر اساس تست امگا، متخصص تغذیه ما دستورالعمل‌های تغذیه‌ای و مکمل‌هایی را برای شما ایجاد و ارائه می‌کند که به شما امکان می‌دهد تا نسبت اسیدهای چرب امگا 3 و 6 را در بدنتان تثبیت کنید. نتیجه آزمایش تعیین خطر بیماری های قلبی عروقی، اضافه وزن و چاقی، برخی اختلالات روانی و عصبی (افسردگی، ADHD، زوال عقل)، بیماری های خود ایمنی، آلرژی ها و اختلالات تمرکز را تسهیل می کند.

درنتیجه آن مزایای زیر برای شما حاصل می شود ازجمله:

  • محافظت بهتر در برابر بیماری های سبک زندگی (از جمله بیماری های قلبی عروقی)، از طریق تنظیم صحیح عادات غذایی؛
  • برای زنان باردار: رشد بهتر کودک، کاهش خطر سقط جنین.
  • بازگشت به عادات یادگیری مناسب و بازیابی تعادل، تمرکز، خلق و خوی خوب و فرم عالی.
  • بازسازی موثرتر پس از تمرین؛
  • وضعیت و ظاهر بهتر پوست؛
  • تاخیر در فرآیندهای پیری

علائم کمبود امگا 3 و امگا 6

علائم کمبود امگا 3 و امگا 6

علائم کمبود امگا 3/6 ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تحریک پذیری
  • خشکی پوست و مو
  • ناخن های شکننده
  • توجه و تمرکز ضعیف
  • خستگی
  • تشدید اختلالات خواب
  • درد و ناراحتی مفاصل

آیا برای انجام آزمایش امگا باید ناشتا بود؟

نمونه باید ناشتا، قبل از ساعت 10 صبح گرفته شود.

ناشتا به این معناست که صبح قبل از صرف صبحانه نمونه گرفته شود. فرد می تواند هنگام ناشتایی آب بنوشد. همچنین باید همیشه توصیه های پزشک را در مورد ناشتایی دنبال کند، به خصوص اگر یک بیماری زمینه ای داشته باشد.

سوالات پرتکرار

چگونه استفاده می شود؟

آزمایش اسید چرب امگا 3 یک آزمایش خون ساده است. تعدادی از مطالعات تحقیقاتی منتشر شده در ژورنال های تغذیه پزشکی و بالینی برجسته نشان داده اند که سطوح بالاتر اسیدهای چرب امگا 3 “زنجیره بلند” با خطر کمتر مرگ قلبی، بیماری عروق کرونر قلب، یا انفارکتوس ناگهانی میوکارد مرتبط است.

چه زمانی آزمایش امگا 3 تجویز می شود؟

چه زمانی آزمایش امگا 3 تجویز می شود؟

اگرچه مصرف اسیدهای چرب امگا 3 با خطر قلبی عروقی مرتبط است، اندازه‌گیری‌های EPA و DHA می‌توانند پیش‌بینی دقیق‌تری از رویدادهای قلبی بالینی ارائه دهند. پزشک ممکن است این آزمایش را برای فرد تجویز کند اگر او را برای درمان امگا 3 ارزیابی می کند (اگر در معرض خطر ابتلا به CVD یا هیپرگلیسمی – قند خون بالا باشد) یا برای نظارت بر دوز مکمل های امگا 3. در رابطه با آزمایش قند خون بیشتر بخوانید.

مجموع EPA و DHA که به صورت درصدی از کل اسیدهای چرب فسفولیپید بیان می شود، شاخص امگا 3 نامیده می شود. این شاخص می تواند به عنوان شاخصی از خطر مرگ ناگهانی قلبی و حوادث قلبی عروقی غیر کشنده استفاده شود.

نتیجه این تست چه چیزی را نشان می دهد؟

امگا به پزشک نشان می دهد که آیا فرد در معرض خطر کم، خطر متوسط یا بالا برای ابتلا به بیماری قلبی عروقی مرتبط با اسیدهای چرب می باشد. امگا اندازه گیری سطح اسیدهای چرب امگا 3 در نمونه خون است. مقادیر مجموع این اسیدهای چرب امگا 3 (EPA+DPA+DHA) به عنوان درصدی از کل اسیدهای چرب مشخص می شود.

جمع بندی

آزمایش خون امگا 3 اسیدهای چرب را که برای سلامت قلب و تعدادی دیگر از فواید سلامتی مهم هستند اندازه گیری می کند. امگا 3 می تواند به کاهش تری گلیسیرید و افزایش HDL کمک کند که به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و حوادث قلبی عروقی مانند حمله قلبی یا سکته کمک می کند. همچنین می تواند التهاب ناشی از آرتریت را کاهش دهد، اثربخشی داروهای افسردگی را افزایش دهد، به رشد سالم نوزادان کمک کند و به کاهش خطر اختلالاتی مانند آلزایمر یا زوال عقل کمک کند. امگا 3 توسط بدن تولید نمی شود و در عوض از غذا، عمدتا ماهی یا مکمل های غذایی به دست می آید. این آزمایش همچنین امگا 6، نوع دیگری از اسیدهای چرب را که معمولا در مغزها، دانه‌ها و روغن‌های گیاهی یافت می‌شود، اندازه‌گیری می‌کند. امگا 6 می تواند سالم تر از سایر انواع چربی ها در حد اعتدال باشد، اما مقادیر بیش از حد آن همچنان می تواند منجر به بیماری قلبی شود. یک رژیم غذایی سالم باید تعادلی بین امگا 3 و امگا 6 داشته باشد. علاوه بر این، این آزمایش 3 جزء اصلی اسید ایکوزاپنتانوئیک امگا 3 (EPA)، دوکوزاپنتانوئیک اسید (DPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) را اندازه گیری می کند.

در رابطه با آزمایش خون و آزمایش روماتیسم مفصلی بیشتر بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب :
16 خرداد 1401

آزمایش ژنتیک چیست؟ + انواع، کاربردها و تحلیل نتایج

آزمایش ژنتیک چیست؟ آزمایش ژنتیک نوعی آزمایش پزشکی است که تغییرات در ژن ها، کروموزوم ها یا پروتئین ها را مشخص می کند. نتایج یک […]
11 خرداد 1401

آزمایش خون چیست؟ معرفی انواع آزمایش خون

آزمایش خون چیست؟ آزمایش خون چیست؟آزمایش خون برای اندازه گیری یا بررسی سلول ها، مواد شیمیایی، پروتئین ها یا سایر مواد موجود در خون استفاده […]
28 شهریور 1400

CRP و ESR در آزمایش خون چیست؟

آزمایش CRP برای بررسی عفونت و التهاب در بدن انجام می شود. پروتئین فعال C با حساسیت بالا (hs-CRP) و پروتئین فعال C بسیار حساس (us-CRP) نام های دیگری هستند که برای CRP به کار می روند.
17 شهریور 1403

اختلالات متابولیک چیست؟ علل، تشخیص و درمان

مقدمه: اختلالات متابولیک شامل گروهی از بیماری‌ها هستند که مکانیسم‌های ایجاد آنها بسیار متنوع و پیچیده است. روابط بین این بیماری‌ها نیازمند رویکردی انعطاف‌پذیر در […]
13 شهریور 1403

هفتمین دوره استانداردسازی و کنترل کیفیت

مشخصات دوره مدرسین:آقای دکتر ملک، آقای دکتر کوپاهی، خانم فخر، آقای دکتر نوری، آقای سرداری و استاد مصطفی قلمی.شروع دوره:آبان ۱۴۰۳گروه های هدف: کارشناس علوم […]
27 مرداد 1403

نفرولوژی (Nephrology) چیست؟

مقدمه: نفرولوژی یک تخصص پزشکی داخلی است که بر درمان بیماری هایی تمرکز دارد که بر کلیه ها تأثیر می گذارد. نفرولوژیست پزشکی است که […]
24 مرداد 1403

اختلالات ژنتیکی آلزایمر: ژن ها، تشخیص و آزمایش

مقدمه: بیماری آلزایمر (AD) شایع ترین علت اختلال عصبی در افراد مسن است. از نظر بالینی، بیماران در ابتدا با از دست دادن حافظه کوتاه […]
17 مرداد 1403

اختلالات ژنتیکی نابینایی و چشم

مقدمه: در تشخیص بیماری‌های چشمی، در نظر گرفتن عوامل ژنتیکی بسیار مهم است. بیش از ۳۵۰ بیماری ژنتیکی چشم وجود دارد و دانستن این که آیا […]
13 مرداد 1403

آزمایش ژنتیک سرطان معده: با تمرکز بر نوع HDGC

مقدمه: آزمایش ژنتیک سرطان معده به عنوان یکی از ابزارهای پیشرفته در تشخیص و پیشگیری از این بیماری خطرناک نقش حیاتی ایفا می‌کند. با استفاده […]
13 مرداد 1403

آزمایش ژنتیک سرطان ریه: انواع و نحوه تشخیص

مقدمه: آزمایش ژنتیک به تعیین این که آیا جهش‌های خاصی در ژن‌ها باعث سرطان ریه شده‌اند یا نه، کمک می‌کند. پس از شناسایی یک جهش، […]
نفرولوژی (Nephrology) چیست؟
نفرولوژی (Nephrology) چیست؟

مقدمه: نفرولوژی یک تخصص پزشکی داخلی است که بر درمان بیماری هایی تمرکز دارد که بر کلیه ها تأثیر می گذارد. نفرولوژیست پزشکی است که

ادامه مطلب »

آزمایش در منزل با نمونه گیری رایگان ، دریــــافت جـواب آزمـــــایش به صورت آنـــــلاین