آزمایش قند خون یک آزمایش برای سنجش میزان قند خون که از طریق نیش انگشت یا خون گیری از رگ شما انجام می شود. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی معمولاً از آزمایش های قند خون برای غربالگری دیابت نوع 2 که یک بیماری رایج است، استفاده می کنند.
آزمایش قند خون یک روش بسیار عالی برای تشخیص میزان قند موجود در خون افراد می باشد. زمانیکه افراد به پزشک مراجعه می کنند، پزشک برای مطلع شدن از سلامت بدن و میزان قند خون آن ها تست قند خون را تجویز می کند. افراد دیابتی باید به طور مداوم و مرتب آزمایش قند خون بدهند تا بتوانند از میزان قند خون موجود در بدنشان مطلع شوند. شما می توانید با استفاده از اکثر دستگاه های مخصوص، آزمایش قند خون را در خانه نیز انجام دهید.
شما می توانید به راحتی با ثبت درخواست خود از خدمات ویژه آزمایشگاه آرامش در منزل خود بدون پرداخت هزینه ایاب ذهاب بهره مند شوید و به صورت آنلاین از روی سایت نتیجه تست قند خون خود را مشاهده نمایید.
افرادی که به پزشک مراجعه می کنند ممکن است پزشک برای آن ها آزمایش قند خون را تجویز کند. این آزمایش سبب می شود تا پزشک متوجه شود که دیابت دارد یا نه. همچنین افرادی که مستعد بیماری دیابت هستند با این آزمایش می توانند به مشکل خود پی ببرند. این آزمایش می تواند میزان گلوکز را در خون افراد نشان دهد و آن را اندازه گیری کند. ساختار بدن به اینگونه می باشد که کربوهیدرات ها را بگیرد و آن را به گلوکز تبدیل کند.
شما با مصرف غلات و میوه ها کربوهیدرات ، موجود در بدن را تامین می کنید. قند درون بدن می تواند جزو یکی از منابع اصلی انرژی به حساب بیاید. افرادی که دیابت دارند می توانند از تست های تعیین قند خون در بدن نیز استفاده کنند و با استفاده از این تست ها میزان قند خون خود را کنترل نمایند. افرادی که این آزمایش را انجام می دهند می توانند متوجه شوند که نیاز به داروهای دیابت دارند یا نه. همچنین می توانند یک رژیم غذایی مناسب در پیش بگیرند و در صورت لزوم ورزش های مربوطه را انجام دهند.
بعد از انجام آزمایش قند خون شما می توانید موارد زیادی را متوجه شوید. به عنوان مثال چه نوع رژیم غذایی را باید در پیش بگیرید. همچنین متوجه می شوید که آیا شما دارای بیماری دیابت هستید و یا خیر. یا اگر فردی دچار بیماری دیابت است در چه نوع و چه سطحی قرار دارد. افرادی که دچار بیماری دیابت هستند باید به طور مداوم آزمایش قند خون را بدهند تا بتوانند از میزان قند موجود در بدن شان مطلع شوند.
این آزمایش تنها برای افزایش قند خون نیست. گاهی وقت ها کاهش قند خون در بدن نیز می تواند مشکلاتی مانند تشنج را برای فرد به وجود بیاورد. در نظر داشته باشید اگر شما دارای علامت خاصی هم نیستید بهتر است آزمایش قند خون را به صورت روتین و مرتب انجام دهید تا بتوانید از میزان قند خون موجود در بدن خود اطلاع پیدا کنید و اگر مستعد بیماری دیابت هستید بتوانید در سریعترین زمان ممکن به وجود آن پی برده و روش های جلوگیری را انجام دهید. آزمایش قند خون خطر خاصی ندارد و هیچ گونه عوارضی نیز در پی نخواهد داشت. ممکن است در قسمتی که سوزن وارد بدن شده است مقداری احساس درد کنید که آن هم سریعا از بین می رود.
به طور کلی تست قند خون به دو روش کلی انجام می شود. افراد می توانند با استفاده از دستگاه مخصوص این آزمایش را به صورت روزانه بر روی انگشتان خود درون منزل نیز انجام دهند. آن ها با استفاده از یک گلوکومتر سوزن را داخل نوک انگشتان خود وارد می کنند و خون آمده را بر روی ورقه نمونه گیری قرار می دهند. به این صورت میزان قند خون خود را متوجه می شوند. نوع دیگر این آزمایش از طریق خون گیری می باشد.
اگر پزشک آزمایش قند خون تجویز کرده باشد باید از طریق خون گیری آزمایش انجام گیرد و به صورت ناشتا باشد. میزان هموگلوبین گلیکوزیله بدن را می توان به صورت دقیق با این روش اندازه گیری کنید. نام دیگر این آزمایش هموگلوبین A1C نیز می باشد. این آزمایش می تواند میزان قند خون افراد را در طی سه ماه گذشته مشخص نماید. نتایج این آزمایش سبب می شود تا افراد بتوانند به صورت دقیق متوجه قند خون خود شده و در رابطه با داشتن دیابت و نداشتن آن مطمئن شوند.
مشخص شدن این موضوع که چه زمانی باید آزمایش را انجام بدهید بستگی به نوع دیابت شما دارد. فردی که دچار دیابت نوع یک می باشد باید تست قند خون خود را از مواردی که در زیرعنوان خواهیم کرد کنترل نماید. زمان مناسب برای افرادی که دچار دیابت نوع یک هستند :
باید تست قند خون خود را انجام دهند. افرادی که دچار قند خون بالا می باشند و مداوم احساس تشنگی و خستگی دارند و مدام نیاز به دفع ادرار پیدا می کنند باید تست را انجام دهند. این علائم می تواند نشان دهنده وجود قند خون بسیار بالا در بدن افراد باشند.
این افراد باید برای درمان مشکل خود برنامه های درمانی مورد نیاز را از پزشک خود دریافت کنند. افرادی که دچار قند خون پایین هستند نیز باید بعد از علائمی که در زیر عنوان می کنیم به بررسی قند خون خود بپردازند.
آزمایش قند خون برای افراد بعد از:
الزامی می باشد. اگر افراد این علائم را دارند اما به آن توجه نمی کنند ممکن است در آینده با مشکلاتی مانند بیهوشی، تشنج، هذیان روبرو شوند. علائم افت قند خون جزو علائم بسیار مهم می باشد که افراد باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند. بهتر است در صورت داشتن هر کدام از این علائم به پزشک مربوطه مراجعه کرده تا بتوانید درمان های لازم را انجام دهید.
اگر شما تصمیم به انجام آزمایش قند خون گرفته اید باید یک سری نکات مهم قبل از انجام آزمایش را رعایت کنید. سعی کنید قبل از انجام آزمایش قند خون ناشتا باشید و این کار را به صورت درست و اصولی رعایت کنید. شب قبل از آزمایش قند خون بهتر است یک شام سبک میل نمایید. همچنین تغییری در سبک رژیم غذایی خود ایجاد نکنید و از مصرف کربوهیدرات بسیار زیاد حتماً خودداری کنید. در زمان ناشتایی شما می توانید مسواک زده و همچنین در صورت تشنه بودن برای رفع تشنگی آب نیز بنوشید. در نظر داشته باشید در مدت زمان ناشتایی قبل از انجام آزمایش قند خون شما به هیچ عنوان نباید سیگار بکشید. یا از چای، قهوه و آبمیوه استفاده کنید.
افرادی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند، در صورت رعایت کردن رژیم و ورزش می توانند آزمایش قند خون را تنها در منزل انجام دهند. البته اگر رژیم و ورزش را به صورت اصولی رعایت کنید نیازی به انجام این آزمایش در منزل نیز نمی باشد. این افراد می توانند داروهایی برای کاهش قند خون خود استفاده کنند و دیگر به انجام آزمایش های روتین و مداوم و تعیین قند خون در منزل نیازی نداشته باشند.
همانطور که در مطالب بالا عنوان کردیم تست قند خون انواع مختلفی دارد. اگر شما می خواهید آزمایش FBS را انجام دهید قبل از انجام این آزمایش باید ۸ تا ۱۲ ساعت ناشتا باشید. آزمایش دیگری به نام آزمایش 2hpp وجود دارد. این تست به منظور تحمل گلوکز در سطح بدن انجام می شود و دو مرحله دارد. به این آزمایش قند خون، آزمایش قند خون دو ساعت نیز می گویند. شما در مرحله اول باید به صورت ناشتا آزمایش قند خون را انجام دهید و در مرحله دوم دو ساعت بعد از میل کردن صبحانه باید برای نمونه گیری به مرکز مربوطه مراجعه نمایید.
برای آزمایش FBS فرد باید 8 تا10 ساعت ناشتا باشد. ناشتایی یعنی فرد برای 8 تا 10 ساعت هیچ گونه مواد خوراکی یا نوشیدنی را مصرف نکند. البته مصرف آب مانعی ندارد.این ناشتایی نباید بیشتر از 12 ساعت طول بکشد.
حتما داروهایی که مصرف میکنید را به پزشک خود اطلاع دهید زیرا برخی داروها می توانند قند خون را بصورت کاذب افزایش یا کاهش دهند.
داروهایی که میتوانند بر میزان قند خون اثر بگذارند:
آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله یا به عبارتی HbA1C می باشد. بررسی قند خون در این آزمایش طی مدت زمان ۹۰ روز انجام می شود و قند خون فرد در طی این سه ماه به طور کامل بررسی می گردد. در نظر داشته باشه این آزمایش نیازی به ناشتایی ندارد.
آزمایش چالش گلوکز یا به عبارتی GCT نیز یک آزمایش دیگر قند خون می باشد که معروف به آزمایش قند خون بارداری است. این آزمایش چند مرحله ای است و در مرحله اول خانم های باردار باید ۸ تا ۱۲ ساعت حتماً ناشتا باشند. بعد از مرحله اول پزشک متخصص به آن ها یک محلول گلوکز می دهد سپس در یک بازه زمانی دو و سه ساعته نمونه های خون آن ها گرفته می شوند تا تحت آزمایش قرار بگیرند. آزمایش قند خون تصادفی نیز شرایط ناشتایی ندارد و فرد در هر زمان که مراجعه کند می تواند این آزمایش را انجام دهد.
خانم های باردار در دورانی که باردار می باشند ممکن است به دیابت بارداری مبتلا شوند. این دیابت زمانی به وجود می آید که ساخته شدن انسولین در بدن با مشکل مواجه شود و قند خون در بدن تجمع پیدا کند. اگر شما باردار هستید و به این نوع دیابت مبتلا شده اید بهتر است تست ها و آزمایش های مربوط به قند خون را به صورت مرتب و روزانه انجام دهید. این آزمایش می تواند شما را از میزان سطح گلوکز درون بدن تان مطمئن کند. البته در نظر داشته باشید که این دیابت بعد از زایمان از بین می رود و جای نگرانی ندارد.
آزمایش قند خون در شرایط مختلفی در مادر باردار انجام می شود و بر اساس شرایط آزمایش نامهای متفاوت دارد:
در نظر داشته باشید برای انجام هر کدام از این آزمایش ها باید شرایط لازم را به صورت اصولی و درست رعایت کنید تا بتوانید نتیجه ای در سطح عالی دریافت کنید. ایجاد خطا در هر کدام از این آزمایش ها ممکن است به دلیل رعایت نکردن نکات اصولی و شرایط انجام این آزمایش ها باشد. اگر نتیجه آزمایش شما با خطا روبرو شود شما نمی توانید نتیجه ممکن را از روش های درمانی دریافت کنید و ممکن است بیماری شما بدتر و بیشتر نیز شود.
سالم : پایینتر از 200
پیش دیابتیک : –
دیابتی : 200 یا بیشتر
سالم : زیر 100
پیش دیابتیک : بین 100 تا 125
دیابتی : 126 یا بیشتر
نمونهگیری باید پس از 8-12 ساعت ناشتایی گرفته شود.
سالم : زیر 140
پیش دیابتیک : بین 140 تا 199
دیابتی : 200 یا بیشتر
قند1 ( ناشتا و پیش از مصرف قند ): زیر 95
قند2 (1 ساعت پس از مصرف گلوکز ) : کمتر یا مساوی با 180
قند3 (2 ساعت پس از مصرف گلوکز ) : کمتر یا مساوی 155
قند4 (3 ساعت پس از مصرف گلوکز ) : کمتر یا مساوی 140
افرادی که آزمایش قند خون می دهند به دنبال مشخص کردن میزان قند خون در بدن شان می باشند. بهتر است این افراد از دامنه طبیعی میزان قند خون در بدن مطلع باشند تا در صورت دسترسی نداشتن به پزشک بتوانند خودشان نتایج آزمایش را به صورت درست تفسیر کنند. افرادی که دچار دیابت نیستند قبل از صبحانه باید قند خونی برابر ۷۰ تا ۹۹ میلی گرم در دسی لیتر داشته باشند. این میزان قبل از مصرف ناهار و شام و تنقلات نیز بین ۷۰ تا ۹۹ میلیمتر در دسی لیتر می باشد. دو ساعت بعد از خوردن غذا میزان قند خون درون بدن افراد باید زیر ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد.
اما این دامنه برای افرادی که دچار دیابت هستند متفاوت می باشد. قبل از صبحانه افراد دیابتی باید قند خونی بین ۸۰ تا ۱۳۰ میلی گرم در دسی لیتر داشته باشند. قبل از مصرف ناهار شام و مصرف تنقلات این دامنه نیز همان ۸۰ تا ۱۳۰ میلی گرم در دسی لیتر است. دو ساعت بعد از خوردن غذا میزان قند خون افراد باید زیر ۱۸۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد. این دامنه طبیعی در بدن افراد دیابتی و بدون دیابت می باشد. در نظر داشته باشیم این اعداد جزو اعداد مهم به حساب می آیند و باید به میزان آن بسیار دقت کنید.
اگر شما به پزشک مربوطه مراجعه کنید، بر اساس تاریخچه شخصی شما، سن شما، سلامت کلی بدن تان، مدت زمان مبتلا شدن به دیابت شما و یا بارداری شما این محدوده های خاص را برای میزان قند خون در بدن شما تعریف می کند. بهتر است در صورت انجام آزمایش قند خون به صورت روزانه آن را ثبت کنید.
سالم : پایینتر از 200
پیش دیابتیک : –
دیابتیک : 200 یا بیشتر
سالم : زیر 100
پیش دیابتیک : بین 100 تا 125
دیابتیک : 126 یا بیشتر
نمونهگیری باید پس از 8-12 ساعت ناشتایی گرفته شود.
سالم : زیر 140
پیش دیابتیک : بین 140 تا 199
دیابتی : 200 یا بیشتر
سالم : قند(ناشتا): زیر 106 قند دو ساعته: زیر 140
پیش دیابتیک : قند(ناشتا): بین 106 تا 126 قنددوساعته: 142 تا 196
دیابتیک : قند اول (ناشتا): بیشتر از 126 قند دو ساعته : بیشتر از 196
1 | FBS | قند ناشتا |
2 | BS | قند غیرناشتا |
3 | BS 2HPP | قند دوساعت بعد از صبحانه |
4 | Hb A/C | اندازه گیری میانگین قند سه ماهه |
در صورتی که عوامل خطر زیر را دارید، بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به دیابت هستید. به همین دلیل برای پایین آوردن سطح گلوکز خون به آزمایش قند خون نیاز خواهید داشت. عوامل خطر دیابت عبارتند از:
• سن بالای ۴۵ سال
• اضافه وزن
• ورزش نکردن ( بی تحرکی)
• سابقهی ابتلا به دیابت در یکی از اعضای خانواده
• فشار خون بالا
• بیماری قلبی
• سطح بالای تری گلیسیرید
• سطح پایین کلسترول خوب (HDL)
• سابقهی مقاومت به انسولین
• سابقهی سکتهی مغزی
• سابقهی دیابت حاملگی یا به دنیا آوردن نوزادی با وزن بیش از ۴ کیلوگرم
• نژاد آسیایی، آفریقایی، اسپانیایی یا بومیان آمریکا
جمع بندی
امید است با این مطالب توانسته باشید اطلاعات بسیار مفیدی در رابطه با آزمایش قند خون به دست آورید. همچنین با انواع آزمایش قند خون و شرایط انجام آزمایش آشنایی پیدا کرده و در صورت لزوم بتوانید این آزمایش را درست و بدون خطا انجام دهید. به یاد داشته باشید مراجعه به دکتر متخصص و پزشک فوق تخصص غدد می تواند شما را در رسیدن به نتیجه بسیار عالی کمک کند و با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش های مربوطه می تواند از وضعیت سلامت کلی بدن خود مطلع شده و در صورت نیاز روش های درمانی بسیار عالی را در پیش بگیرید.
قند خون ناشتا (FBS) پس از حداقل 8 ساعت غذا خوردن، گلوکز خون را اندازه گیری می کند. این اغلب اولین آزمایشی است که برای بررسی پیش دیابت و دیابت انجام می شود. قند خون تصادفی (RBS) بدون توجه به آخرین باری که غذا خورده اید، گلوکز خون را اندازه گیری می کنداین کار قند خون شما را پس از یک شب ناشتا (عدم غذا خوردن) اندازه گیری می کند. سطح قند خون ناشتا 99 میلی گرم در دسی لیتر یا کمتر طبیعی است، 100 تا 125 میلی گرم در دسی لیتر نشان دهنده پیش دیابت و 126 میلی گرم در دسی لیتر یا بالاتر نشان دهنده دیابت است.
سطح 100 تا 125 میلی گرم در دسی لیتر (5.6 تا 6.9 میلی مول در لیتر) به این معنی است که گلوکز ناشتا، یک نوع پیش دیابت، مختل شده اید. این امر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد و باید با ارائه دهنده خود مشورت کنید. سطح 126 میلی گرم در دسی لیتر (7 میلی مول در لیتر) یا بالاتر معمولاً به این معنی است که شما دیابت دارید.
قند خون زیر 70 میلی گرم در دسی لیتر پایین در نظر گرفته می شود. اگر فکر می کنید قند خونتان پایین است، آن را بررسی کنید. اگر نمی توانید آن را بررسی کنید، ادامه دهید و آن را درمان کنید. قند خون پایین درمان نشده می تواند خطرناک باشد، بنابراین مهم است که بدانید در مورد آن چه باید کرد و بلافاصله آن را درمان کرد.
از 90 تا 130 میلی گرم در دسی لیتر (5.0 تا 7.2 میلی مول در لیتر) برای بزرگسالان. از 90 تا 130 میلی گرم در دسی لیتر (5.0 تا 7.2 میلی مول در لیتر) برای کودکان 13 تا 19 ساله. از 90 تا 180 میلی گرم در دسی لیتر (5.0 تا 10.0 میلی مول در لیتر) برای کودکان 6 تا 12 ساله. از 100 تا 180 میلی گرم در دسی لیتر (5.5 تا 10.0 میلی مول در لیتر) برای کودکان زیر 6 سال
• به طور منظم تمرین کن. …
• مصرف کربوهیدرات خود را مدیریت کنید. …
• فیبر بیشتری بخورید. …
• آب بنوشید و هیدراته بمانید. …
• اجرای کنترل بخش …
• غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین انتخاب کنید. …
• سعی کنید سطح استرس خود را مدیریت کنید. …
• سطح قند خون خود را کنترل کنید.
کاهش خواب یک عامل خطر است. مشاهده منبع برای افزایش سطح قند خون. حتی کمبود خواب جزئی در طول یک شب باعث افزایش مقاومت به انسولین می شود که به نوبه خود می تواند سطح قند خون را افزایش دهد. در نتیجه، کمبود خواب با دیابت، یک اختلال قند خون مرتبط است.
مقدار طبیعی گلوکز در ادرار 0 تا 0.8 میلی مول در لیتر (میلی مول در لیتر) است. اندازه گیری بالاتر می تواند نشانه ای از یک مشکل سلامتی باشد. دیابت شایع ترین علت افزایش سطح گلوکز است.
سطوح بالای اسید اوریک می تواند باعث نقرس شود و باید سعی کنید آن را کاهش دهید. اگر علائم نقرس دارید، باید آزمایش خون اسید اوریک را انجام دهید که میزان اسید اوریک خون شما را اندازه میگیرد.
برای چه کاری استفاده می شود؟ آزمایش ادرار، که شامل آزمایش خون در ادرار است، برای بررسی سلامت عمومی شما، از جمله سلامت دستگاه ادراری، کلیه ها و کبد استفاده می شود.
اگر اسید اوریک بیش از حد در بدن باقی بماند، وضعیتی به نام هیپراوریسمی ایجاد می شود. هیپراوریسمی می تواند باعث تشکیل کریستال های اسید اوریک (یا اورات) شود. این کریستال ها می توانند در مفاصل ته نشین شوند و باعث نقرس شوند، نوعی آرتریت که می تواند بسیار دردناک باشد. آنها همچنین می توانند در کلیه ها ته نشین شوند و سنگ کلیه ایجاد کنند.
این آزمایش سطح کراتینین را در خون و/یا ادرار اندازه گیری می کند. کراتینین یک محصول زائد است که توسط ماهیچه های شما به عنوان بخشی از فعالیت منظم و روزمره ساخته می شود. به طور معمول، کلیه های شما کراتینین را از خون شما فیلتر می کنند و آن را از طریق ادرار به خارج از بدن می فرستند.
سطح کراتینین برای ارزیابی عملکرد کلیه بررسی می شود. آنها معمولاً با یک نشانگر دیگر عملکرد کلیه به نام BUN یا نیتروژن اوره خون بررسی می شوند. این آزمایشها که با هم استفاده میشوند، عملکرد کلی کلیه را نشان میدهند، اما بهترین راه برای اطلاع از اینکه آیا کلیههای شما به درستی کار میکنند، اندازهگیری میزان فیلتراسیون گلومرولی (GFR) است.
سطوح کراتینین بالا و پایین چیست؟ سطوح بالای کراتینین می تواند به معنای آسیب کلیه یا کم آبی بدن باشد. سطح کراتینین بالا معمولاً هر چیزی بیش از 1.3 است (بسته به سن، نژاد، جنسیت و اندازه بدن). برخی شرایط ممکن است باعث شود که سطح کراتینین در فرد بالاتر از حد طبیعی باشد.
سطوح پایین کراتینین خون می تواند به معنای کاهش توده عضلانی ناشی از بیماری مانند دیستروفی عضلانی یا پیری باشد. سطوح پایین همچنین می تواند به معنای برخی از انواع بیماری های شدید کبدی یا رژیم غذایی بسیار کم پروتئین باشد. بارداری همچنین می تواند باعث کاهش سطح آن شود.
تری گلیسیرید طبیعی ناشتا باید کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر تعریف شود.
تری گلیسیرید بالا ممکن است به سخت شدن شریان ها یا ضخیم شدن دیواره سرخرگ ها ( تصلب شرایین) کمک کند – که خطر سکته مغزی، حمله قلبی و بیماری قلبی را افزایش می دهد. تری گلیسیرید بسیار بالا همچنین می تواند باعث التهاب حاد پانکراس (پانکراتیت) شود
اگر دیابت دارید، روشی که بدن شما با برخی از غذاها (مانند کربوهیدرات ها و شکر) برخورد می کند، می تواند به سطوح بالای تری گلیسیرید کمک کند. سایر شرایط سلامتی، داروها و ژنتیک نیز می توانند منجر به افزایش سطح تری گلیسیرید شوند.
سطح تری گلیسیرید معمولاً به دسته های زیر تقسیم می شود: سالم: زیر 150 میلی گرم در دسی لیتر (mg/dL) برای بزرگسالان. کمتر از 90 میلی گرم در دسی لیتر برای کودکان و نوجوانان (سنین 10 تا 19 سال) بالا مرزی: بین 150 تا 199 میلی گرم در دسی لیتر. بالا: بین 200 تا 499 میلی گرم در دسی لیتر
آزمایش کلسترول یک آزمایش خون است که میزان کلسترول و چربی های خاص را در خون شما اندازه گیری می کند. کلسترول یک ماده مومی شکل و چربی مانند است که در خون و تمام سلول های بدن شما یافت می شود.
خطر مرتبط با لیپید برای رویدادهای CVD درجه بندی و پیوسته است. سطح هدف کلسترول LDL برای بزرگسالان مبتلا به دیابت کمتر از 100 میلی گرم در دسی لیتر (2.60 میلی مول در لیتر) است. سطح کلسترول HDL > 40 میلی گرم در دسی لیتر (1.02 میلی مول در لیتر) است. و سطح تری گلیسیرید کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر (1.7 میلی مول در لیتر) است.
در اینجا محدوده های کلسترول تام در بزرگسالان آمده است: طبیعی: کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر. حد مرزی: 200 تا 239 میلی گرم در دسی لیتر. بالا: در یا بالاتر از 240 میلی گرم در دسی لیتر
عوامل مختلفی می توانند در افزایش کلسترول خون نقش داشته باشند، از جمله عوامل سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، رژیم غذایی ناسالم و ورزش نکردن، و همچنین داشتن یک بیماری زمینه ای مانند فشار خون بالا یا دیابت.
آزمایش کلسترول HDL (HDL-C) میزان کلسترول موجود در لیپوپروتئین های با چگالی بالا (HDL) را در نمونه خون شما اندازه گیری می کند. کلسترول یک ماده مومی شکل است که به عملکرد صحیح سلول های بدن شما کمک می کند.
سطح هدف کلسترول LDL برای بزرگسالان مبتلا به دیابت کمتر از 100 میلی گرم در دسی لیتر (2.60 میلی مول در لیتر) است. سطح کلسترول HDL > 40 میلی گرم در دسی لیتر (1.02 میلی مول در لیتر) است. و سطح تری گلیسیرید کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر (1.7 میلی مول در لیتر) است. در زنانی که سطح کلسترول HDL بالاتری نسبت به مردان دارند، هدف HDL 10 میلی گرم در دسی لیتر بالاتر ممکن است مناسب باشد.
همچنین به نظر می رسد HDL از سلول های β در برابر اثرات سمی گلوکز و IL-1β محافظت می کند و ترشح انسولین را افزایش می دهد. در عضلات اسکلتی، HDL برای افزایش فعالیت انسولین به شکل جذب گلوکز نشان داده شد.
علت دقیق HDL-C پایین در دیابت نوع 2 مشخص نیست، اما ممکن است نتیجه مقاومت به انسولین، افزایش تولید لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم و افزایش فعالیت پروتئین انتقال کلسترول استر (CETP) و لیپاز اندوتلیال باشد.
مطالعات انجام شده در سال 2015 نشان می دهد که افزایش کلسترول HDL از نظر آماری در کمک به کاهش سطح گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 قابل توجه است.
شواهد تجربی نشان می دهد که سطوح کلسترول HDL ممکن است از طریق تأثیر مستقیم بر سطح گلوکز پلاسما در پاتوفیزیولوژی دیابت نوع 2 نقش داشته باشد.
برای LDL یا لیپوپروتئین با چگالی کم، یک قرائت سالم برای افراد دیابتی 100 میلی گرم در دسی لیتر یا کمتر است. اگر دیابت و بیماری قلبی دارید، مقدار مورد نظر mg/dl 70 یا کمتر است. LDL اغلب “کلسترول بد” نامیده می شود، زیرا کلسترول را به سلول ها منتقل می کند.
به طور کلی، سطح کلسترول LDL در افراد مبتلا به دیابت بالاتر از سطح کلسترول در افراد بدون دیابت نیست که از نظر سن، جنس و وزن بدن مطابقت دارند. در واقع، شایع ترین سطح کلسترول LDL در دیابت “بالای مرزی” (130-159 میلی گرم در دسی لیتر) است.
بیماران مبتلا به دیابت اغلب دارای پروفایل لیپیدی هستند که نسبت به سایر افراد پرخطر بدون دیابت خوش خیم تر به نظر می رسد. به طور کلی، سطح کلسترول LDL در افراد مبتلا به دیابت بالاتر از سطح کلسترول LDL در افراد بدون دیابت نیست که از نظر سن، جنس و وزن بدن مطابقت دارند. -159 میلی گرم در دسی لیتر).
آزمایشگاه شبانه روزی آرامش با تکیه به بیش از یک دهه تجربه، ارائه خدمات آزمایشگاهی و به پشتوانه لطف شما با بهره گیری از علم نیروی متخصص ایرانی با تجهیزات مدرن و منحصر به فرد جهانی در راستای تشخیص به موقع بیماری ها، حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه و افزایش رضایتمندی بیماران و پزشکان محترم در سال ۱۳۸۸ در سعادت آباد تهران پا به عرصه خدمت نهاده و به عنوان یکی از بهترین آزمایشگاه های غرب تهران شناخته شده است.
اپلیکیشن درخواست آزمایش در منزل آزمایشگاه آرامش
آزمایشات مهم آرامش
با آزمایشگاه آرامش
خدمات آرامش
ارتباط با ما
شماره تماس آزمایشگاه
ایمیل سازمانی
آدرس
3 پاسخ
درود ، آیا در آزمایش قند خون که ناشتا یا کلا ، میزان نیکوتین و سیگاری بودن مشخص میشه؟
سلام وقت بخیر
خیر مشخص نمیشود ولی ممکن هست توی جواب ازمایش تاثیرگذار باشد
سلام قبل آزمایش Gott عدم تحمل گلوکوز ده روز رژیم غذایی سخت تاثیر دارد آیا قند خون را کم نشان میدهد میشه دیابت بارداری تشخیص داده شود