غربالگری

فهرست مطالب

غربالگری
این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
آزمایشگاه شبانه روزی آرامش سعادت آباد

درخواست آزمایش

سلامتی شما شایسته آرامش است! فرم درخواست آزمایش را پر کنید و با خدمات دقیق و سریع آزمایشگاه شبانه‌روزی آرامش، تحت پوشش تمامی بیمه‌های پایه و اکثر بیمه‌های تکمیلی، گامی مطمئن برای سلامت خود بردارید. در صورتی که نیاز به خدمات رایگان آزمایش در منزل دارید، در خواست خود را در صفحه آزمایش درمنزل ارسال کنید.

تستهای غربالگری دوران بارداری

غربالگری توامان سه ماهه اول Combined First Trimester Screening (FTS)

این روش شامل اندازه گیری تجمع مایع پشت گردن جنین (NT) Nuchal Transluceny از طریق سونوگرافی و انجام تست های Free Beta HCG و PAPP_A بر روی خون مادر است. این روش فقط در سه ماهه اول ( از ابتدا هفته 11 تا آخر هفته 13) ارزش دارد. در تمام روش های غربالگری، پس از انجام آزمایش ها بر روی خون مادر، نتایج با در نظر گرفتن پارامترهایی همچون وزن، مصرف سیگار، دیابت، بارداری از طریق IVF، بارداری دوقلو و غیره اصلاح می شوند و سپس در محاسبات آماری مورد استفاده قرار می گیرند و در نهایت ریسک عددی بر اساس آن تعیین می گردد. بنابراین پاسخ صحیح و کامل به پرسشنامه هایی که قبل از گرفتن خون در اختیار خانم باردار قرار می گیرد اهمیت زیادی دارد.

باید توجه داشت که این تست توانایی غربالگری اختلالات رشد لوله عصبی جنین را ندارد بنابراین خانم باردار باید حتما در سه ماهه دوم نیز، حداقل از نظر تست AFP مورد آزمایش قرار گیرد.

تست کوادریپل یا کوادمارکر

این روش شامل اندازه گیری آلفافتوپروتئین (AFP)، استریول آزاد (UE3)، گونادوتروپین کوریونیک انسانی (HCG) و Inhibin A می باشد. این روش از هفته 15 تا 20 بارداری قابل انجام است ولی بهترین زمان، هفته 15 تا 18 بارداری است.

از آنجا که مقادیر طبیعی مارکرهای غربالگری در روزها و هفته های مختلف بارداری تغییر می یابد. بنابراین برای به دست آوردن نتایج صحیح باید سن دقیق بارداری مشخص شود. سونوگرافی دقیق ترین روش برای تخمین سن بارداری است. به همین منظور در هنگام مراجعه خانم باردار به آزمایشگاه همراه داشتن آخرین گزارش سونوگرافی ضروری است.

غربالگری یکپارچه سه ماهه اول و دوم Integrated Prenatal Screening (IPS)

در این روش هم از مارکرهای سه ماهه اول و هم از مارکرهای سه ماهه دوم برای محاسبه ریسک ابتلا جنین به سندرم داون استفاده می شود. نتیجه تست فقط بعد از انجام آزمایشات مرحله دوم کامل شده و گزارش می گردد.

غربالگری متوالی Sequential Screening

در این روش ابتدا غربالگری سه ماهه اول انجام شده و بر اساس آن، خانم های باردار به سه دسته ریسک بالا، ریسک متوسط و ریسک پایین تقسیم می شوند. زنان با ریسک بالا برای انجام تست های ژنتیکی تشخیصی راهنمایی می شوند. آنهایی که ریسک پایین دارند احتیاجی نیست که تست غربالگری دیگری در موردشان اجرا شود و فقط زنانی که دارای ریسک متوسط هستند کاندید انجام غربالگری مرحله دوم (کوادمارکر) هستند.

نیاز به انجام آزمایش دارید؟

درخواست خود را ثبت کنید. کارشناسان ما ظرف چند دقیقه جهت هماهنگی با شما تماس خواهند گرفت

آخرین مقالات وبلاگ
مقالات و مطالب آموزشی در حوزه پزشکی و سلامت

ثبت درخواست آزمایش در منزل با نمونه گیری رایگان در وب اپلیکیشن آرامش