به مناسبت روز جهانی تالاسمی؛گروه هماتولوژی آزمایشگاه آرامش مهمان برنامه دوازده رو هشت شبکه یک سیما
به گزارش روابط عمومی آزمایشگاه آرامش، 18 اردیبهشت از سالیان گذشته بنام روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است. هدف از نامگذاری این روز به نام این بیماری ، توجه بیشتر مسئولین و مردم به مشکلات بیماران مبتلا به تالاسمی از جمله فراهم آوردن امکانات درمانی مطابق با استاندارد های جهانی)دستیابی به خون سالم و کافی – داروی مناسب ، پیوند مغز استخوان و…) و همچنین توجه به پیشگیری از تولد بیمار تالاسمی درکشور می باشد.
برنامه «دوازده رو هشت» با پرداختن به بیمارهای مختلف و اولویت قرار دادن بهداشت، تلاش میکند که روشهای پیشگیری از بیماریها را به مخاطبان آموزش دهد.
دکتر امینی مسئول فنی بخش هماتولوژی آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک آرامش ،دراین گفتگو با بیان اینکه در تالاسمی کمبود کلی هموگلوبین وجود ندارد، بلکه هموگلوبین غیرطبیعی افزایش یافته است.هموگلوبین جزء انتقال دهنده اکسیژن در سلولهای قرمز خونی است. هموگلوبین شامل دو پروتئین مختلف به نام آلفا و بتا است.اگر بدن توانایی تولید کافی از هر نوع پروتئین را نداشته باشد، سلولهای خونی بطور کامل شکل نمیگیرند و توانایی انتقال اکسیژن کافی را ندارند و نتیجه یک نوع کم خونی است که در طفولیت آغاز میشود و تا پایان عمر به طول میانجامد. هر چند تالاسمی یک اختلال منفرد نیست.درک تفاوت بین گونههای مختلف تالاسمی مهم است.شایعترین درمان برای تمامیاشکال تالاسمی تزریق سلولهای قرمز خونی است. این تزریق خون برای فراهم آوردن مقادیری از سلولهای قرمز خونی سالم و هموگلوبین طبیعی که قادر به انتقال اکسیژن باشد، ضروری است.در صورتی که بیمار تالاسمیک در گذشته به اندازه کافی خون دریافت نکرده باشد، لازم است جهت بهبود کیفیت زندگی وی، دفعات تزریق خون افزایش یابد. امروزه بسیاری از بیماران تالاسمی ماژور در هر دو یا سه هفته خون دریافت میکنند.
در ادامه خانم قربانپور کارشناس ارشد بخش خونشناسی ضمن گرامیداشت اینروز از مخاطبان خواست جهت غربالگری کم خونی و ارزیابی وضعیت سلامت بطور میانگین سالانه یکبار آزمایش CBC را انجام دهند.