سلول های قرمز خون حاوی پروتئینی به نام هموگلوبین سرشار از آهن هستند. اگر آهن بدن کافی نباشد بدن نمی تواند هموگلوبین لازم برای ایجاد گلبول های قرمز خون جهت غنی سازی خون از اکسیژن را به نقاط بدن تولید کند. علاوه بر کمبود هموگلوبین، فولات و ویتامین B12 هم بر توانایی بدن در ساخت سلول های قرمز خون تاثیر دارد. زمانی که بدن دچار کمبود ویتامین B12 باشد فرد دچار کم خونی مخرب می شود. در صورت وجود کم خونی، رژیم غذایی سرشار از آهن، ویتامین های گروه BوC مفید است و همچنین درمورد مصرف مکمل ها با پزشک خود صحبت کنید.
برنامه رژیم غذایی کم خونی
سبزی ها
اسفناج
کلم پیچ
کلم سبز
برگ چغندر
برخی از سبزی های برگ دار مانند برگ چغندر و برگ کلم سبز حاوی فولات نیز هستند. رژیم غذایی کم فولات نیز باعث کم خونی فقر فولات می شود. در نظر داشته باشید مرکبات، لوبیا و غلات کامل منابع خوبی از فولات هستند. خوردن سبزی های تیره و برگ دار برای تامین آهن مورد نیاز بدن گزینه خوبی محسوب می شود. برخی از سبزی های سرشار از آهن مانند اسفناج و کلم پیچ نیز دارای اگزالات زیادی هستند. اگزالات ها می توانند با اتصال به آهن مانع جذب آهن غیرهمی شوند، بنابراین گرچه خوردن سبزی ها به عنوان بخشی از یک رژیم مناسب و مفید برای کم خونی است، اما فقط برای درمان این بیماری به آنها وابسته نباشید. ویتامین C به جذب آهن در معده کمک می کند. خوردن سبزی های برگ دار با غذاهایی که حاوی ویتامین C هستند مانند پرتقال، فلفل قرمز و توت فرنگی باعث افزایش جذب آهن می شود. برخی از سبزی ها مانند سبزی های برگ چغندر و کلم سبز منابع خوبی از آهن و ویتامین C محسوب می شوند.
گوشت و مرغ
جگر
غذای دریایی
غذاهای غنی شده با آهن
✔️ آب پرتقال غنی شده
✔️ غلات آماده شده برای خوردن
✔️ غذاهایی که از آرد تصفیه شده غنی شده مانند نان سفید تهیه می شوند
✔️ ماکارونی غنی شده
غذاهایی که از غلات غنی شده تهیه می شوند
✔️ برنج سفید غنی شده
✔️لوبیا
لوبیا منبع خوبی از آهن برای گیاه خواران و گوشت خواران است، همچنین ارزان قیمت و همه فن حریف است. برخی از گزینه های غنی از آهن عبارتند از:
✔️ لوبیا قرمز
✔️ نخود
✔️ دانه های سویا
✔️ لوبیا چشم بلبلی
✔️ لوبیا چیتی
✔️ لوبیای سیاه
✔️ نخود فرنگی
✔️ لوبیای لیما