آزمایش کبد، که بهعنوان پانل کبد نیز شناخته میشود، شامل مجموعهای از تستهای خونی است که آنزیمها، پروتئینها و مواد ساختهشده توسط کبد را اندازهگیری میکند. این آزمایش سلامت کلی کبد را بررسی کرده و آسیبها یا مشکلات کبدی را تشخیص میدهد. پزشکان با نتایج آزمایش کبد میتوانند داروهای لازم را تجویز کنند. این تست برای تشخیص علائم مشکلات کبدی انجام میشود و برای حفظ سلامت یکی از اعضای حیاتی بدن ضروری است. انجام آزمایشات کبدی در منزل می توانید درخواست خود را در صفحه آزمایش در منزل ثبت نمایید.
شایان به ذکر است که اگر بیماری های کبدی به موقع درمان نشوند موجب بیماری های خطرناک تر و حتی مرگ شوند. هر فردی باید به طور مرتب کبد خود را چک کند که متوجه شود کبد شان عمل کرد درستی دارد یا خیر. دقت کنید که کبد علاوه بر کار های ذکر شده مسئول تنظیم قند خون، حفظ تعادل در مقدار هورمون ها ، تولید عواملی که با عفونت ها و بیماری ها مبارزه کنند، از بین بردن مواد زائد و مضر از خون، از بین بردن باکتری ها و غیره است پس به هیچ عنوان نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت پس حتما انجام آزمایش کبد را جدی بگیرید.
اگر مایل هستید که همه چیز را درباره ی آزمایش کبد بدانید و بدانید که آزمایش کبد چیست ما را در طی این مقاله همراهی کنید. لازم به ذکر است که این آزمایش از تعدادی آزمایش که برای تجزیه و تحلیل، تشخیص و کنترل بیماری است . قطعا می دانید که کبد دومین عضو بدن است و سمت راست شکم و در قسمت پشتی آخرین دنده جای دارد ؛ از آن جایی که کبد جایی برای تولید آنزیم ها، فاکتور های انعقاد خون، پروتئین، تنظیم هورمون و هم چنین برای ذخیره مواد معدنی و ویتامین ها است خیلی باید به سلامت آن اهمیت دهید تا خدای نکرده مشکلی پیش نیاید . علاوه بر این باید خدمتتان عرض کنیم که کبد موظف است مواد و هم چنین دارو هایی که برای بدن مضر هستند سم زدایی کند . حال سوال این جا است که در چه مواقعی این آزمایش باید انجام شود.
کبد شما یک اندام ضروری با عملکردهای متعدد است. آشنایی با عملکرد کبد:
• صفرا تولید می کند تا به هضم غذا کمک کند.
• برای بدن پروتئین می سازد.
• آهن را ذخیره می کند.
• مواد مغذی را به انرژی تبدیل می کند.
• موادی ایجاد می کند که به لخته شدن خون شما کمک می کند (برای التیام زخم ها به هم بچسبید).
• با ایجاد فاکتورهای ایمنی و حذف باکتری ها و سموم (موادی که می توانند به بدن شما آسیب برسانند) از خون شما به مقاومت در برابر عفونت ها کمک می کند.
بیماری کبد چرب (استئاتوز) یک بیماری شایع است که به دلیل تجمع بیش از حد چربی در کبد ایجاد می شود. یک کبد سالم حاوی مقدار کمی چربی است. زمانی که چربی به 5 تا 10 درصد وزن کبد شما برسد مشکل ساز می شود.
آزمایشگاه شبانه روزی آرامش آزمایش تشخیص بیماری کبد چرب در منزل را بصورت رایگان، تحت پوشش تمامیه بیمه های پایه و تکمیلی انجام میدهد. جهت ثبت درخواست وارد صفحه آزمایش در منزل شوید.
لازم است بدانید که پزشک قبل از انجام آزمایشات دستورات لازم را به شما می دهد. باید در نظر داشته باشید که برخی دارو ها موجب تغییر مقدار پروتئین و آنزیم در بدن شما شود پس حتما قبل از انجام آزمایش لیست دارو های خود را به پزشک بدهید تا او به شما بگوید که کدام یک را نباید قبل از آزمایش بخورید. حتی ممکن است قبل از انجام آزمایش شما را از خوردن یک سری مواد غذایی و خوراکی منع کند. افراد زیادی از ما سوال می پرسند که آیا آزمایش کبد ناشتا است ؟ خیر؛ لازم نیست حتما برای انجام این آزمایش ناشتا باشید اما خب بهتر است حتما به دستورات پزشک خود عمل کنید و برای خوردن مواد غذایی قبل از آزمایش حتما با او مشورت کنید.
کبد چرب یکی از شایع ترین مشکلات افراد است که به خاطر عوامل زیادی به وجود می آید. ما در این بخش به شما می گوییم که آزمایش کبد چرب چیست و آزمایش کبد چرب چگونه است اما قبل از آن بهتر است یک نگاه کلی به بیماری کبد چرب داشته باشیم کبد چرب به چند دسته ی کبد چرب الکی ، غیر الکلی و بارداری تقسیم می شود.
سیگار و مشروبات الکی از جمله اصلی ترین دشمن های کبد هستند که اگر بیش از حد مصرف شوند به سلول های کبد صدمه می زنند اگر برای مدت زیادی به مصرف الکی ادامه دهید قطعا به این بیماری مبتلا می شوید. چنان چه بیماری هپاتیت دارید و یا این که اضافه وزن دارید بیش تر از افراد دیگر در معرض این بیماری هستید.
این بیماری در واقع یک اختلال کبدی است ؛ کبد چرب غیر الکلی ممکن است از جمع شدن چربی ها و سیروز و فیبروز پیشرفته به وجود بیایند. دیابت نوع ۲ ، مقاومت نسبت به انسولین و چربی خون بیش ترین نقش را در ابتدا به کبد چرب غیر الکلی دارند.
در دوران بارداری هورمون ها بالا و پایین می شوند و همین امر موجب ایجاد اختلال در کار کبد و تجمع چربی در آن می شود اگر بیماری زمینه ای دارید باید خیلی بیش تر از افراد عادی مراقب این مسئله باشید. این آزمایش نیز مانند آزمایش کبد ساده باید تحت نظر پزشک انجام شود و شما باید مصرف یک سری مواد غذایی و دارو را قبل از انجام آزمایش قطع کنید تا جواب آزمایش خود را به درستی نشان دهد. برای انجام این آزمایش تنها مقداری خون از شما می گردند و بعد از چند روز جواب آن را به شما می دهند و شما آن را نزد دکتر می برید تا او جواب آن را تفسیر کند اما اگر مایل هستید که قبل از مراجعه به پزشک جواب آزمایش را بدانید بخش بعد را از دست ندهید.
کبد مانند یک دستگاه تصفیه عمل کرده و می تواند مواد مضر درون بدن را تصفیه کند. همچنین کبد وظیفه تولید هورمون ها و پروتئین ها و آنزیم های مورد نیاز بدن را بر عهده دارد. کبد یک محل بسیار عالی برای ذخیره مواد معدنی و ویتامین ها نیز می باشد. در نظر داشته باشید اگر در آزمایش کبد شما یک سری نتایج غیر طبیعی نشان داده شود، این موضوع نشان دهنده بیماری کبد نیست. دکتر شما می تواند بر اساس نتایج به دست آمده آزمایش شما را تفسیر کند. تست کبد سبب می شود تا افراد با اندازه گیری آنزیم های کبدی و سطح پروتئین بدن شان از سلامت این عضو حساس درون بدن خود مطلع شوند.
معمولاً آزمایش کبد برای موارد زیر انجام می شود.
۱- بررسی کردن عفونت ها و آسیب های کبدی مانند هپاتیت های C و B.
۲- نظارت بر عوارض جانبی از داروها که می توانند روی عملکرد کبد اثر گذار باشد.
۳- افرادی که در معرض علائم مبنی بر اختلال در کبد هستند نیز می توانند این آزمایش را انجام دهند.
۴- افرادی که دچار کم خونی، فشار خون بالا، دیابت و تری گلیسیرید بالا می باشند نیز باید این آزمایش و تست را انجام دهند.
۵- افرادی که به الکل اعتیاد دارند نیز بهتر است آزمایش عملکرد کبد را انجام دهند زیرا الکل می تواند تاثیرات منفی بر روی کبد بگذارد.
البته افرادی که دچار بیماری صفراوی نیز می باشند بهتر است آزمایش کبد را انجام دهند تا بتوانند در رابطه با سلامت کبد خود اطمینان خاطر به دست آورند.
در نظر داشته باشید آزمایش کبد به دلیل نشان دادن عفونت های موجود در این عضو مانند هپاتیت انجام می شود. شما با انجام این آزمایش می توانید بر میزان پیشرفت بیماری خود مانند بیماری هپاتیت ویروسی و یا بیماری سیروز کبدی اطلاع پیدا نمایید. همچنین اندازه گیری شدت این بیماری نیز یکی از علت های انجام تست کبد می باشد. افرادی که داروهایی مانند راکوتان را مصرف می کنند باید حتماً تست کبد را انجام دهند. چرا که این داروها تاثیر منفی بر روی کبد افراد بر جای می گذارند.
کبد چرب میتواند خطرات و عواقب جدی برای سلامتی داشته باشد. برخی از خطرات کبد چرب به شرح ذیل می باشد:
التهاب کبد: کبد چرب میتواند منجر به التهاب کبد ناشی از تجمع چربی در سلولهای کبد شود. التهاب کبد میتواند به تورم، ناراحتی، تورم و آسیب به بافت کبد منجر شود.
نارسایی کبدی: در صورت عدم مدیریت و درمان مناسب، کبد چرب میتواند به نارسایی کبدی منجر شود. نارسایی کبدی به کاهش عملکرد کبد و ناتوانی آن در انجام وظایف مهمی مانند تصفیه خون، ساخت پروتئینها، تولید صفرا و غیره، منجر میشود.
سیروز کبد: اگر کبد چرب بیدرمان بماند، میتواند به تشکیل بافت ندازنده (فیبروز) در کبد و در نتیجه سیروز کبد، یعنی تغییرات غیرقابل بازگشت در ساختار کبد، منجر شود. سیروز کبد میتواند عوارض جدی مانند تنش خونی، انسداد مجرای صفراوی، خونریزی و سرطان کبد را به همراه داشته باشد.
سرطان کبد: کبد چرب میتواند عامل افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد باشد. تجمع چربی در سلولهای کبد میتواند به آسیب دیانای کبدی و موتاسیونهای ژنتیکی منجر شود که ممکن است در برخی موارد به تشکیل سلولهای سرطانی در کبد منجر شود.
اختلالات متابولیکی: کبد چرب ممکن است به اختلالات متابولیکی مانند دیابت نوع 2،
برای آشنایی بیشتر با آزمایش کبد در برگه آزمایش این بخش را با دقت بخوانید.
آزمایش آلبومین: باید بین ۳.۵ تا ۵.۴ باشد.
آزمایش بیلی روبین( Bilirubin Total ): باید بین ۰ تا۳. باشد
آزمایش کلسیم: باید بین ۹ تا ۱۰.۵ باشد
آزمایش ALT باید برای مردان ۵ تا ۳۵ و خانم ها ۵ تا ۳۰ باشد
آزمایش ATP باید بین ۳۰ تا ۱۷۰ باشد
آزمایش ALP باید بین ۳۶ تا ۱۵۰ باشد
آزمایش GGT باید برای مردان بین ۵ تا ۵۰ برای خانم ها بین ۵ تا ۳۵ باشد
علامت هایی وجود دارند که افراد با مشاهده آن ها باید آزمایش کبد را انجام دهند. این علامت ها شامل کاهش وزن، ضعف، از دست دادن انرژی و خستگی، زردی پوست و چشم ها، ادرار تیره و مدفوع روشن، جمع شدن مایعات در زیر شکم و حالت استفراغ تهوع و یا اسهال، درد شکمی، خونریزی های غیرطبیعی و یا کبودی می باشند. البته بهتر است شما برای تشخیص این علائم به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک با بررسی علائم شما می تواند آزمایش کبد را برای شما تجویز نماید. اگر این علائم را تجربه کردهاید بهتر است در سریعترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کرده و آزمایش خود را انجام دهید.
زیرا در صورت تشخیص سریع بیماری در این عضو حساس می توانید بیماری را کنترل کرده و آن را درمان نمایید. همچنین اگر دچار عوارض جانبی بعضی از داروها شده باشید نیز می توانید از این موضوع اطلاع پیدا کرده و آن ها را به سرعت قطع نمایید. در نظر داشته باشید که کبد جزو یکی از اعضای بسیار حساس درون بدن انسان ها می باشد. در صورت اختلال در عملکرد کبد ممکن است سلامتی کل بدن نیز با مشکل مواجه شود. پس باید بر روی موادی که مصرف می کنید، همچنین بر روی سلامت کبد خود بسیار حساس باشید.
البته برای انجام آزمایش کبد بهتر است به دستورالعمل های پزشک دقت زیادی کنید و از مصرف داروها هایی که می تواند بر روی پروتئین و آنزیم بدن و کبد شما تأثیر بگذارد خودداری کنید. ممکن است پزشک شما درخواست کند که بعضی از داروها را قطع کرده و بعد از آن آزمایش کبد خود را انجام دهید.
در بیشتر موارد، بیماری کبد چرب هیچ مشکل جدی ایجاد نمی کند یا مانع از عملکرد طبیعی کبد شما نمی شود. اما برای 7 تا 30 درصد افراد مبتلا به بیماری کبد چرب با گذشت زمان بدتر می شود که طی سه مرحله پیشرفت می کند:
1. کبد شما ملتهب (متورم) می شود که به بافت کبد آسیب می رساند. این مرحله استئاتوهپاتیت نامیده می شود.
2. بافت اسکار در جایی تشکیل می شود که کبد شما آسیب دیده است. این فرآیند فیبروز نامیده می شود.
3. بافت اسکار گسترده جایگزین بافت سالم می شود. در این مرحله، سیروز کبدی دارید.
یکی از روشهای تشخیصی مهم که پزشک معالج شما برای شدت و حتی نوع بیماری برای شما توصیه خواهد کرد، آزمایش خون است. آزمایش خون انواع مختلفی دارد که در هر یک از این آزمایشها یکی از پارامترهای مرتبط با آنزیمهای کبدی شما مورد بررسی قرار میگیرد.
آزمایش های مربوط به بیماری کبد چرب | ||
نام | نام آزمایش | |
1 | آنزیم های گوارشی قلبی | SGOT |
2 | آنزیم گوارشی | SGPT |
3 | آنزیم الکالن فسفاتاز کبدی و استخوانی | ALK |
4 | بررسی زردی | Bill |
5 | گاما گلوتامیل ترانسفراز | GGT |
6 | هپاتیت c | HCV |
7 | هپاتیت B | HBs Ag |
• یکی از روشهای تشخیصی مهم که پزشک معالج شما برای شدت و حتی نوع بیماری برای شما توصیه خواهد کرد، آزمایش خون است. آزمایش خون انواع مختلفی دارد که در هر یک از این آزمایشها یکی از پارامترهای مرتبط با آنزیمهای کبدی شما مورد بررسی قرار میگیرد.
alt یا sgpt در آزمایش خون چیست؟ آزمایش ALT یا آلانین آمینوترانسفراز برای اندازه گیری سطح ALT در خون استفاده می شود. این تست با نام SGPT نیز شناخته می شود. ALT آنزیمی است که توسط سلول های کبدی ساخته می شود. کبد بزرگترین غده بدن است و چندین عملکرد مهم دارد. این توابع عبارتند از:
پروتئین هایی به نام آنزیم به کبد کمک می کنند تا پروتئین های دیگر را تجزیه کند. پس از تجزیه شدن، این پروتئین ها راحت تر جذب بدن می شوند. تست ALT در واقع اندازه گیری یکی از این آنزیم هاست که نقش اساسی در متابولیسم دارد. متابولیسم فرآیندی است که در آن غذا به انرژی تبدیل می شود. یعنی: آلانین ترانس آمیناز آنزیمی موجود در کبد است، که تبدیل پروتئین به انرژی مورد نیاز برای سلولها را یاری میکند، هنگامی که به کبد آسیبی وارد میشود ALT به جریان خون آزاد شده و میزان آن افزایش مییابد.
اگر نتایج آزمایش SGOT شما بالا باشد، به این معنی است که یکی از اندام ها یا ماهیچه های حاوی آنزیم ممکن است آسیب ببیند. اینها شامل کبد شما، اما همچنین عضلات، قلب، مغز و کلیه ها می شود.
برای تشخیص بیماری های کبدی و آسیب های کبدی استفاده می شود. هنگامی که سلول های کبد به دلیل هر بیماری یا سایر شرایط پزشکی آسیب می بینند، SGOT به خون نشت می کند. اگر نتایج آزمایش شما سطح بالاتری از SGOT در خون را نشان دهد، به احتمال زیاد پزشک شما را مبتلا به بیماری کبدی تشخیص خواهد داد.
آزمایش AST خون یا آسپارتات آمینوترانسفراز (Aspartate Aminotransferase ) یک آزمایش خون است که آسیب کبدی را بررسی می کند AST آنزیمی است که کبد شما ایجاد می کند. آسپارتات ترانس آمیناز، آنزیمی کمک کننده به سوخت و ساز آمینو اسیدها در بدن میباشد، مانند ALT، این آنزیم (AST) نیز به میزان کم در خون موجود است و افزایش آن در خون ممکن است نشان دهنده آسیب کبدی یا بیماریهای کبدی مانند:
• انسداد مجاری صفراوی
• بیماریها و آسیب دیدگیهای عضلانی
پزشکان معمولاً از آزمایش AST به منظور بررسی وضعیت کبد، به عنوان مثال در هپاتیت، استفاده می کنند که معمولاً همراه با اندازه گیری آلانین آمینوترانسفراز (ALT) انجام می¬شود. طبق گفته متخصصان کبدی، نتایج غیر طبیعی ALT نسبت به نتایج غیر طبیعی AST بیشتر با احتمال وقوع آسیب کبدی همراه است.
ممکن است آزمایش خون AST را به عنوان بخشی از چکاپ معمول خود انجام دهید یا اگر علائم آسیب کبدی دارید. آزمایش AST بیشتر برای موارد زیر تجویز می شود:
• تهوع و استفراغ
• فقدان اشتها
• خستگی
• ضعف
• زردی، وضعیتی که باعث زرد شدن پوست و چشمها میشود
• تورم و/یا درد در شکم (شکم)
• تورم در مچ پا و پاها
• ادرار تیره رنگ ( ادرار کردن ) و / یا مدفوع روشن ( مدفوع )
• خارش مکرر
در حقیقت، در صورتی که سطوح AST غیرطبیعی و میزان ALT طبیعی باشد، احتمالاً مشکل بیشتر به بیماری های قلبی یا عضلانی است تا کبدی. در برخی موارد، نسبت AST به ALT می¬تواند در تشخیص برخی بیماری های کبدی پزشک یاری کند.
آزمایش ALP جهت تعیین مطلوبیت عملکرد کبد یا کیسه صفرا به کار می رود. ضمناً این آزمایش برای تشخیص بیماری های استخوان نیز کاربرد دارد.
بررسی سطوح ALP خون، یکی از بخش های رایج آزمایش ارزیابی عملکرد کبد و کیسه صفرا محسوب می شود. اگر علائمی همچون زردی پوست، درد شکم، حالت تهوع داشته باشید، این تصور را در پزشک ایجاد میکند که کبد یا کیسه صفرای شما آسیب دیده است.
• هپاتیت (التهاب کبد)
• سیروز (ایجاد زخم های کبدی)
• کوله سیستیت (التهاب کیسه صفرا)
• انسداد مجاری صفراوی (ناشی از سنگ صفرا، التهاب، سرطان)
همچنین در صورتی که داروهایی مصرف می کنید که احتمال بالقوه آسیب کبدی را به همراه دارند، آنگاه باید آزمایش ALP را انجام دهید. اندازه گیری سطح ALP، یکی از روش های بررسی آسیب است. این آزمایش معمولاً در کنار سایر آزمایشهای عملکرد کبدی انجام می شود.
• استخوان ها
آزمایش ALP، برای تشخیص بیماری های استخوان نیز مفید واقع می شود :
• راشیتیزم (ریکتز)
نرم شدن یا ضعیف بودن استخوان های کودکان، که عموما بدلیل کمبود شدید ویتامین D یا کلسیم رخ می دهد.
• اوستئومالاسیا
نرم شدن استخوان ها در بزرگسالان، بدلیل کمبود شدید ویتامین D.
البته ناتوانی بدن برای تجزیه و استفاده صحیح از ویتامین D نیز منجر به ایجاد این بیماری می شود.
• بیماری پاژه استخوانی
بیماری که اختلالات جدی را در زمینه های رشد و تخریب استخوان ها در پی دارد.
آزمایش ALP برای بررسی وجود تومورهای سرطانی، رشد غیرعادی استخوان و کمبود ویتامین D مفید واقع می شود.
بیلی روبین مادهای است که در طول تجزیه گلبولهای قرمز خون تولید میشود و با عبور از کبد به وسیله مدفوع از بدن خارج میشود، بالا رفتن میزان بیلی روبین (عامل بیماری زردی) نشان دهنده آسیب، بیماری یا برخی موارد کم خونی در بدن میباشد. آزمایش خون بیلی روبین سطح بیلی روبین خون را اندازه گیری می کند. بیلی روبین یک رنگدانه زرد رنگ است که در صفرا، مایعی که توسط کبد ساخته و یافت می شود.
بیلی روبین بالا منجر به یرقان، رنگ زرد پوست و سفیدی چشم می شود. زردی اغلب اولین علامتی است که پزشک را وادار می کند تا سطح بیلی روبین شما را بررسی کند. بیلی روبین بالا در خون شما همچنین می تواند در ادرار شما نشت کند و آن را تیره تر کند.
در اینجا چهار راه برای کاهش سطح بیلی روبین به طور طبیعی و بهبود سلامت کبد وجود دارد:
بیلی روبین بالا معمولاً نشانه مشکلات کبدی است. سطح بیلی روبین می تواند به عنوان معیاری برای سلامت کبد عمل کند.
• هیدراته بمانید.
• میوه ها و سبزیجات تازه مصرف کنید.
• مصرف فیبر خود را افزایش دهید.
• از الکل اجتناب کنید.
• غذای آماده پرهیز کنید.
آزمایش آلکالین فسفاتاز اغلب برای غربالگری یا کمک به تشخیص بیماری های کبد یا استخوان استفاده می شود. این آزمایش همچنین ممکن است به تشخیص یا نظارت بر سایر شرایط سلامتی کمک کند
آلکالین فسفاتاز پایین زمانی است که سطح خون شما کمتر از 30 U/L باشد (وابسته به آزمایشگاه). بدن شما برای حفظ سلامت روده، مغز و استخوانها به مقدار کافی آلکالین فسفاتاز نیاز دارد. سطوح پایین می تواند نشان دهنده کمبود روی، منیزیم یا پروتئین باشد.
سطوح بالای آلکالن فسفاتاز از کبد شما ممکن است نشانه ای از موارد زیر باشد: انسداد در مجاری صفراوی. سیروز هپاتیت مونونوکلئوز، که گاهی اوقات می تواند باعث تورم در کبد شود.
گاماگلوتامیل ترانسفراز یکی دیگر از آنزیمهای موجود در خون است که افزایش آن نشاندهنده انسداد و یا آسیب دیدگی شریانهای صفراوی میباشد.
آزمایش گاما گلوتامیل ترانسفراز (GGT) میزان GGT را در خون اندازه گیری می کند. GGT آنزیمی است که در سراسر بدن یافت می شود، اما بیشتر در کبد یافت می شود. هنگامی که کبد آسیب می بیند، GGT ممکن است به جریان خون نشت کند. سطوح بالای GGT در خون ممکن است نشانه ای از بیماری کبدی یا آسیب به مجاری صفراوی باشد.
ال لاکتات دهیدروژناز یکی از آنزیمهای موجود در کبد است که افزایش آن میتواند نشان دهنده آسیب کبدی و یا طیف گستردهای از بیماریها باشد.
زمان پروترومبین مدت زمانی است که خون لخته میشود و افزایش آن میتواند نشان دهنده آسیب کبدی باشد، البته مصرف برخی موارد رقیق کننده خون مانند وارفارین یا آسپرین میتواند در افزایش این زمان موثر باشد.
هنگامی که PT بالا باشد، لخته شدن خون بیشتر طول می کشد (مثلاً 17 ثانیه). این معمولاً به این دلیل اتفاق میافتد که کبد مقدار مناسبی از پروتئینهای لختهکننده خون را تولید نمیکند، بنابراین فرآیند انعقاد طولانیتر طول میکشد. PT بالا معمولاً به معنای آسیب جدی کبد یا سیروز است.
آلبومین یکی از انواع پروتئینهای تولید شده توسط کبد میباشد و بدن برای مقابله با بسیاری از عفونتها و انجام بسیاری دیگر از عملکردهای خود نیاز به این پروتئینها دارد. کاهش میزان آلبومین و توتال پروتئین میتواند نشان دهنده بیماری یا آسیب کبدی باشد.
این آزمایش ها به عنوان بخشی از آزمایش دورهای و یا در زمان وجود علایم و نشانههای هر گونه بیماری کبدی درخواست می شود.
آزمایش خون، به نام آزمایش آنتی بادی HCV، برای تشخیص فرد مبتلا به ویروس هپاتیت C است یا خیر، استفاده می شود. آزمایش آنتی بادی HCV، که گاهی اوقات تست ضد HCV نامیده می شود، به دنبال آنتی بادی برای ویروس هپاتیت C در خون می شود. آزمایش HCV یک عفونت ویروسی است که باعث التهاب کبد میشود و گاهی اوقات منجر به آسیب جدی به کبد میشود.
به عنوان آخرین مطلب باید به این نکته نیز اشاره کنیم که احتمال دارد که آزمایشی که می دهید یک سری عوارض داشته باشد که شامل تمام نمونه های خون است و تنها شامل آزمایش کبد نمی شود .
چنان چه هر کدام از این علائم را داشتید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید و به هیچ عنوان در این کار سهل انگاری و کوتاهی نکنید .
آزمایشگاه شبانه روزی آرامش با تکیه به بیش از یک دهه تجربه، ارائه خدمات آزمایشگاهی و به پشتوانه لطف شما با بهره گیری از علم نیروی متخصص ایرانی با تجهیزات مدرن و منحصر به فرد جهانی در راستای تشخیص به موقع بیماری ها، حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه و افزایش رضایتمندی بیماران و پزشکان محترم در سال ۱۳۸۸ در سعادت آباد تهران پا به عرصه خدمت نهاده و به عنوان یکی از بهترین آزمایشگاه های غرب تهران شناخته شده است.
اپلیکیشن درخواست آزمایش در منزل آزمایشگاه آرامش
آزمایشات مهم آرامش
با آزمایشگاه آرامش
خدمات آرامش
ارتباط با ما
شماره تماس آزمایشگاه
ایمیل سازمانی
آدرس
21 پاسخ
سلام ایا مصرف یک بار در هفته از مشروبات الکلی باعث بهم خوردگی عملکرد کبد میشه ؟ چند روز قبل از انجام ازمایش نباید مصرف کرد ؟
بله قطعا تاثیر میذاره . 1ماه قبل از انجام آزمایش نباید مصرف شود ولی در هر صورت عملکرد کبد بهم میریزه
سلام
در صورتی که مشروبات الکلی مصرف کرده باشیم تا چند وقت در آنزیم های کبدی نشان داده می شود؟
باسلام
بستگی به دوز مصرفی دارد 2 هفته تا یک ماه
مصرف طولانیمدت یا مصرف زیاد الکل میتواند در سطح آنزیمها تغییراتی ایجاد کند. اگر شخص به دلیل مصرف زیاد الکل دچار بیماری مزمن کبدی الکلی یا سیروز الکلی شود، سطح آنزیمها کمی افزایش پیدا میکند. اما در بیماری هپاتیت الکلی حاد اغلب سطح آنزیمها بالاتر است.
راه تشخیص کبد چرب ؟
می توانید آزمایش دهید اما معمولا علائم کبد چرب عبارتند از:
خستگی و ضعف عمومی بدن
حالت تهوع
بی اشتهایی
درد بالا و سمت راست شکم
بزرگی کبد
بروز لکه های پوستی قهوه ای رنگ
سلام بهترین راه برای تشخیص وضعیت کبد چیست؟
کدوم آزمایش بهتره؟
سلام وقت بخیر
برای تشخیص بیماری های کبدی بهتر هست تست های billi t – billi d -SGOT – SGPT – ALP – Protein t – Albumin – Fe – Gamma Gt انجام شود
سلام وقت بخیر
آزمایش alt و ast من کمی بالاتر از حد نرمال هست ولی alp نرمال هستش
میخواستم ببینم مشکلی هست؟؟
سلام وقت بخیر
در اینخصوص حتما باید با پزشک مشورت کنید تا خیلی موارد را که ممکن است دخیل باشد در نظر گرفته و نظر نهایی را بدهد
سلام.شما احتمالا کبد چرب گرید 1به2دارید.که با مصرف سبزیجات سرشارازفیبر ورعایت رژیم غذائی سالم وتازه .کبد رو پاکسازی ومشکل حل میشه
Sgpt یا ALT من 46 و بیلی روبین 1/3 هست. زیاد اوضاع بحرانی هست؟ التهاب زباد دارم؟
سلام وقت بخیر ببینید این برای تست کبد هست و به خیلیی عوامل بستگی داره لطفا حتما با پزشک معالج مشورت کنید
وقت بخیر Alt و alkaline phosphatase من بالا هست همچنین گلوکز ناشتا ۱۱۰ دارم
چه چیزی ممکنه باشه در رابطه با کبد ؟
سلام وقتتون بخیر برای آزمایش گلوکز بهتر هستش آزمایش Hba1c انجام شود تا میانگین قندتون بررسی شود، برای alt و alk هم با توجه به بالا بودن بهتر هست مجدد آزمایش تکمیلی انجام شود (ممکن مشکل کبدی ، پوکی استخوان و گوارشی هم باعث بالا رفتن این آنزیم ها شود). بهتر باز به پزشک معالج مشورت کنید.
سلام وقت بخیر..sgot 46 برای مردان خطرناکه؟
سلام وقت شما بخیر
باید جواب ازمایش طبق رنج نرمال ازمایشگاهی که ازمایش را انجام دادین بررسی بشه هر آزمایشگاهی تقریبا رنج نرمال خود را دارد که باید با ان سنجش را انجام دهید
سلام وقت بخیر دخترمن ۹ سالشهalt وastدر ازمایش نرمال است ولیalp910هست میشه راهنمایی کنین خیلی نگرانم هفته بعد وقته دکترشه
سلام وقت شما بخیر
نکران نباشید با توجه به اینکه این موارد باید توسط پزشک بررسی و تمام فاکتورهای دخیل در نتایج آزمایش مورد ارزیابی قرار بگیرد قطعا باید با پزشک مربوطه مشورت نمایید
سلام.تمام آزمایش های کبدی طحال پانکراس کیسه های صفراوی و صفرای من نرمال بوده فقط دوتا سنگ ریزه ۳.۸ داشتم که پزشک گفتن با مصرف آب و پیاده روی دفع میشه. فقط خواستم بدونم دلیل رنگ زرد من از چی میتونه باشه. کم خونی و گلبول قرمز
سلام ast نرمال کمتر از 37ولی برای من 60و مقدارalpنرمال کمتر از 40 هست که برای من 54 هستش قبلا کمتر بود و البته خیلی مراعات میکنم ولی ورزش نمیکنم ولی راعیت میکنم ولی زیاد تر شده . خطرناکه؟