آزمایش تشخیص بیماری قلبی
آزمایش تشخیص بیماری های قلبی به مجموعه تست هایی گفته می شود که به منظور بررسی عملکرد صحیح قلب و وضعیت مناسب خون بدن جهت رفع و جلوگیری از حملات قلبی انجام می شود.
خون ممکن است سرنخ های زیادی در مورد سلامت قلب شما ارائه دهد. به عنوان مثال، سطوح بالای کلسترول “بد” در خون شما می تواند نشانه ای از افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی باشد. و سایر مواد موجود در خون شما می تواند به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما کمک کند تا تشخیص دهد که آیا شما نارسایی قلبی دارید یا در معرض خطر ایجاد رسوبات چربی (پلاک) در شریان ها (آترواسکلروز) هستید یا خیر. مهم است به خاطر داشته باشید که یک آزمایش خون به تنهایی خطر بیماری قلبی را تعیین نمی کند. مهم ترین عوامل خطر بیماری قلبی سیگار کشیدن، فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت است. جهت انجام آزمایش تشخیص بیماری های قلبی در منزل به صفحه آرمایش در منزل مراجعه نمایید.
پکیج های بیماری های قلبی عروقی
بیماری قلبی عروقی
آزمایش های روتین-
LDL , TG , CHOL , LDH
-
CK MB, CPK, LDH
-
,Homocysteine, CBC, CRP
-
ESR 1h, VLDL, Pro BNP
-
Troponin High Sensitive
-
قیمت فوق به صورت آزاد محاسبه شده است. در صورت دارا بودن بیمه پایه یا تکمیلی، هزینه تحت پوشش بیمه کسر خواهد شد.
بیماری قلبی عروقی
آزمایش های تکمیلی-
LDL , TG , CHOL , LDH
-
CK MB, CPK, LDH, Pro BNP
-
,Homocysteine, CBC, CRP
-
Troponin High sensitive, ESR 1h
-
Apolipoprotein B, Apolipoprotein A1
-
Myoglobolin Urine, Lp(a), VLDL
-
قیمت فوق به صورت آزاد محاسبه شده است. در صورت دارا بودن بیمه پایه یا تکمیلی، هزینه تحت پوشش بیمه کسر خواهد شد.
درخواست آزمایش های قلبی
آزمایش تشخیص بیماری قلبی (آزمایش خون)
قلب یکی از اعضای مهم بدن انسان است بیماری قلبی عروقی به طور کلی به شرایطی گفته می شود که در آن رگ های خونی، کوچک یا مسدود می شوند در این موارد فرد دچار حمله قلبی، درد در قفسه سینه یا سکته مغزی می شود. بسیاری از بیماری های قلبی را می توان با تشخیص سریع از بین برد. به همین دلیل برای ارزیابی وضعیت سلامت قلب و عروق نیاز است تست ها و آزمایشات مختلفی انجام شود که راحت ترین نوع آن گرفتن نوار قلب است. البته برای تشخیص بیماری های قلبی تنها نوار قلب کافی نیست بلکه نوار قلب کمک می کند سریع تر علائم گرفتگی عروق یا بیماری قلبی را نشان داد یعنی به بیان ساده می توان گفت نوار قلب مرحله ابتدایی است که اگر کوچکترین مشکل در آن وجود داشته باشد را نشان داده و کمک می کند با آزمایشات بیشترین بیماری تحت نظر پزشک متخصص کنترل گردد.
علائم بیماری های قلبی
- غش کردن
- ضربان قلب آهسته یا سریع
- سنگینی قفسه سینه
- درد قفسه سینه
- تنگی نفس
- تورم ناگهاني در پاها، زانو، مچ پا یا شکم
آزمایشات غیرتهاجمی برای بیماری های قلبی
چک کردن نبض – اکو و تست نوار قلب – الکتروکادیوگرام – تست ورزش یا تست استرس قلب- سونوگرافی کاروتید – اشعه ایکس قفسه سینه – سی تی اسکن قلب – ام آر ای قلب – هولتر مانیتورینگ برای قلب – اندازه گیری فشار خون
- چک کردن نبض
بررسی نبض بخش بسیار مهمی از چک کردن وضعیت سلامت قلبی عروقی است، در این تست به بررسی تعداد ضربان قلب در یک دقیقه منظم یا نامنظم بودن نبض و قدرت نبض پرداخته می شود.
- چک کردن فشار خون
در طول روز فشار خون شما دچار نوسان می شود برای مثال هنگامی که برای گرفتن فشار به پزشک مراجعه می کنید دچار استرس می شود این موضوع باعث می شود که فشار خون شما بالاتر از زمانی که در خانه مشغول استراحت هستید برود برای جلوگیری از این مورد سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و قبل گرفتن فشار ۵ دقیقه آرام بنشینید تا فشارشان به حالت استراحتتان برگردد.
- تست نوار قلب
پزشک متخصص قلب و عروق برای اندازه گیری فعالیت الکتریکی قلب فرد از آن استفاده می کند.
- اکوی قلب
اکوی قلب تصویری از قلب شما برای ارزیابی دریچه های قلبی و عضلات قلب سما استفاده می شود.
- سونوگرافی کاروتید
در اسکن کاروتید از امواج صوتی برای تصویر برداری از شریان های کاروتید در دوطرف گردن استفاده می شود این امکان بررسی پلاک موجود در شریان های فرد و ارزیابی خطر سکته مغزی را به پزشک متخصص می دهد.
- اشعه ایکس قفسه سینه
از اشعه ایکس برای تعیین علت تنگی نفس یا درد های قفس سینه استفاده می شود.
- سی تی اسکن قلب
اسکن قلب در رگ های خونی آن (عروق کرونر) با استفاده از اسکنر سی تی اسکن
- ام آر ای
ام آر ای برای تشخیص و نظارت بر بیماری های قلبی و ارزیابی آناتومی و عملکرد قلب در بیماران مبتلا به بیماری های قلبی مادر زادی یا بیماری های قلبی که مادر زادی نیستند استفاده می شود. ام آر ای قلب از اشعه یونیزان استفاده نمی کند و ممکن است برای شرایط خاص بهترین تصاویر را فراهم آورد.
- هولتر مانیتورینگ برای قلب
ضبط مداوم نوار قلب بیمار در طول ۲۴ ساعت را هولتر مانیتورینگ می گویند. هولتر مانیتورینگ می تواند درحین مانیتورینگ مواردی همچون درد قفسه سینه، ایسکمی یا کاهش جریان خون به عضله بطن چپ اطلاعات و ارزیابی دقیق تری را برای پزشک فراهم نماید.
- آزمایش های تهاجمی برای تشخیص بیماری قلبی
گاهی وقتا آزمایش های غیر تهاجمی نمی تواند جواب قطعی به پزشک دهد به همین دلیل آزمایش های غیر تهاجمی میز انجام می شود. که شامل آنژیوگرافی کرونر کاتتریزاسیون قلبی و بیوپسی قلب می باشد.
- بیوپسی
بیوپسی روشی است که در آن پزشک نمونه کوچکی از بافت قلب می گیرد و تنها آزمایشی است که احتمالا پس زده شدن پیوند قلب را در فرد گیرنده پیش بینی می کند.
- آنژیوگرافی
یک تست ویژه با اشعه x می باشد که جهت مشخص نمودن میزان انسداد سرخرگ های کرونری صورت می گیرد.
- تست ورزش
تست ورزش قلب که به آن تست استرس نیز می گویند نشان دهنده عملکرد قلب در حین فعالیت بدنی می باشد. زمانی که بیمار شروع به ورزش کند، عضلات نیاز بیش تری به خون رسانی دارند بنابراین قلب مجبور است تند و قوی تر کار کند تا خون کافی به عضلات و اندام های بدن برساند به همین دلیل وقتی نزد پزشک متخصص می روید ممکن است از شما بخواهد که روی دوچرخه ثابت رکاب بزنید یا چند دقیقه روی تردمیل بدوید در طول آزمون فشار خون وضربان قلب شما در فواصل منظم، اندازه گیری و ضبط می شود تا میانگین آن مورد محاسبه و ارزیابی قرار گیرد.
در ادامه در رابطه با هرکدام بیشتر توضیح خواهیم داد.
شیوه زندگی و درمان های خانگی بیماری های قلبی
بیماری قلبی را می توان با ایجاد تغییرات خاصی در سبک زندگی بهبود بخشید – یا حتی از آن پیشگیری کرد. تغییرات زیر برای بهبود سلامت قلب توصیه می شود:
- سیگار نکشید
سیگار یک عامل خطر اصلی برای بیماری های قلبی، به ویژه تصلب شرایین است. ترک بهترین راه برای کاهش خطر بیماری قلبی و عوارض آن است. اگر به کمک نیاز به ترک دارید، با ارائه دهنده خود صحبت کنید.
- غذاهای سالم بخورید
مقدار زیادی میوه، سبزیجات و غلات کامل مصرف کنید. قند، نمک و چربی های اشباع شده را محدود کنید. - فشار خون را کنترل کنید
فشار خون بالا کنترل نشده خطر ابتلا به مشکلات جدی سلامتی را افزایش می دهد. اگر 18 سال و بالاتر دارید، حداقل هر دو سال یک بار فشار خون خود را چک کنید. اگر عوامل خطر بیماری قلبی دارید یا بالای 40 سال سن دارید، ممکن است به معاینات مکرر نیاز داشته باشید. از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که چه اندازه فشار خون برای شما بهترین است. - آزمایش کلسترول بدهید
وقتی در 20 سالگی هستید و سپس حداقل هر 4 تا 6 سال یکبار از پزشک خود بخواهید آزمایش کلسترول پایه را انجام دهد. اگر کلسترول بالا در خانواده شما وجود دارد، ممکن است لازم باشد آزمایش را زودتر شروع کنید. اگر نتایج آزمایش شما در محدوده مطلوبی نباشد یا عوامل خطر بیماری قلبی دارید، ممکن است به بررسی های مکرر نیاز داشته باشید. - دیابت را مدیریت کنید
اگر دیابت دارید، کنترل دقیق قند خون می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند. - ورزش
فعالیت بدنی به شما کمک می کند تا وزن سالمی داشته باشید و آن را حفظ کنید. ورزش منظم به کنترل دیابت، کلسترول بالا و فشار خون کمک می کند – همه عوامل خطر برای بیماری قلبی هستند. با تأیید ارائه دهنده خود، 30 تا 60 دقیقه فعالیت بدنی در بیشتر روزهای هفته را هدف قرار دهید. با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد میزان و نوع ورزشی که برای شما بهتر است صحبت کنید. - وزن سالم را حفظ کنید
اضافه وزن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. برای تعیین اهداف واقع بینانه برای شاخص توده بدنی (BMI) و وزن، با ارائه دهنده مراقبت خود صحبت کنید. - استرس را مدیریت کنید
راه هایی برای کمک به کاهش استرس عاطفی پیدا کنید. ورزش بیشتر، تمرین تمرکز حواس و ارتباط با دیگران در گروه های حمایتی برخی از راه های کاهش و مدیریت استرس هستند. اگر اضطراب یا افسردگی دارید، با ارائه دهنده خود در مورد استراتژی هایی برای کمک صحبت کنید. - بهداشت را خوب رعایت کنید.
به طور مرتب دست های خود را بشویید و برای حفظ سلامت خود مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. - عادات خواب خوب را تمرین کنید
خواب ضعیف ممکن است خطر بیماری قلبی و سایر بیماری های مزمن را افزایش دهد. بزرگسالان باید روزانه 7 تا 9 ساعت بخوابند. بچه ها اغلب نیاز بیشتری دارند. هر روز، از جمله آخر هفته ها، در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید و از خواب بیدار شوید. اگر مشکل خواب دارید، با ارائه دهنده خود در مورد استراتژی هایی صحبت کنید که ممکن است به شما کمک کند.
آماده شدن برای آزمایش های تشخیص بیماری های قلبی
اگر فکر می کنید به دلیل سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارید یا در معرض خطر بیماری قلبی هستید، به پزشک خود مراجعه کنید. ممکن است به متخصص قلب (متخصص قلب) ارجاع داده شوید. در اینجا اطلاعاتی وجود دارد که به شما کمک می کند تا برای قرار ملاقات خود آماده شوید.
برخی از انواع بیماری های قلبی بدون ملاقات قبلی کشف می شوند – برای مثال، اگر کودکی با نقص قلبی جدی متولد شود، بیماری قلبی بلافاصله پس از تولد تشخیص داده می شود. گاهی اوقات، بیماری قلبی ممکن است در شرایط اضطراری، مانند حمله قلبی، تشخیص داده شود.
آنچه شما می توانید انجام دهید
- از محدودیت های قبل از قرار ملاقات آگاه باشید. وقتی قرار ملاقات گذاشتید، از قبل بپرسید که آیا کاری وجود دارد که باید انجام دهید، مثلاً رژیم غذایی خود را محدود کنید. برای مثال، ممکن است لازم باشد قبل از آزمایش کلسترول از خوردن یا نوشیدن (سریع) اجتناب کنید.
- علائمی را که دارید بنویسید، از جمله علائمی که به نظر می رسد ارتباطی با بیماری قلبی ندارند.
- اطلاعات شخصی کلیدی – از جمله سابقه خانوادگی بیماری قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا یا دیابت – و استرس های عمده یا تغییرات اخیر زندگی را یادداشت کنید.
- فهرستی از داروها، ویتامین ها یا مکمل هایی که مصرف می کنید تهیه کنید.
- در صورت امکان یک نفر را همراه خود ببرید. کسی که با شما همراه است می تواند به شما کمک کند اطلاعاتی را که به شما داده شده به خاطر بسپارید.
- برای بحث در مورد رژیم غذایی و عادات سیگار کشیدن و ورزش خود آماده باشید. اگر قبلاً از یک رژیم غذایی یا ورزش روتین پیروی نمی کنید، با ارائه دهنده مراقبت خود در مورد شروع کار صحبت کنید.
- سوالاتی را بنویسید تا از ارائه دهنده خود بپرسید.
برای بیماری قلبی، برخی از سوالات اساسی که باید از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود بپرسید عبارتند از:
چه چیزی احتمالاً باعث علائم یا وضعیت من می شود؟
دلایل احتمالی دیگر برای علائم یا وضعیت من چیست؟
به چه آزمایشاتی نیاز خواهم داشت؟
بهترین درمان چیست؟
آیا جایگزین عمومی برای دارویی که تجویز می کنید وجود دارد؟
جایگزین های رویکرد اولیه ای که پیشنهاد می کنید چیست؟
چه غذاهایی را باید بخورم یا از آنها اجتناب کنم؟
سطح مناسب فعالیت بدنی چقدر است؟
هر چند وقت یک بار باید از نظر بیماری قلبی غربالگری شوم؟ به عنوان مثال، هر چند وقت یک بار نیاز به آزمایش کلسترول دارم؟
من شرایط سلامتی دیگری دارم. چگونه آنها را با هم مدیریت کنم؟
آیا محدودیت هایی وجود دارد که باید رعایت کنم؟
آیا باید به متخصص مراجعه کنم؟
آیا بروشور یا مواد دیگری وجود دارد که بتوانم داشته باشم؟ چه وب سایت هایی را پیشنهاد می کنید؟
از پرسیدن سوالات دیگر دریغ نکنید.
از پزشک خود چه انتظاری دارید
ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما احتمالاً از شما سؤالاتی می پرسد، مانند:
علائم شما از چه زمانی شروع شد؟
آیا همیشه علائم دارید یا می آیند و می روند؟
شدت علائم شما چقدر است؟
به نظر می رسد چه چیزی علائم شما را بهبود می بخشد؟
چه چیزی علائم شما را بدتر می کند؟
آیا سابقه خانوادگی بیماری قلبی، دیابت، فشار خون بالا یا سایر بیماری های جدی دارید؟
کاری که در این بین می توانید انجام دهید
هیچ وقت برای ایجاد تغییرات سالم در سبک زندگی زود نیست، مانند ترک سیگار، خوردن غذاهای سالم و فعالیت بدنی بیشتر. سبک زندگی سالم محافظ اصلی در برابر بیماری قلبی و عوارض آن است.
آزمایش تشخیص بیماری قلبی ( انواع و روش ها)
برای شناسایی بیماری های شایع قلبی، باید آزمایش هایی انجام دهید. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تست های فشار خون
- نبض خود را چک می کند
- اشعه ایکس
- تست های استرس
چک کردن نبض شما
گرفتن نبض بخش بسیار مهمی از بررسی های سلامت قلب است. تعداد ضربان قلب در دقیقه را اندازه گیری می کند، منظم بودن یا نبودن نبض را ارزیابی می کند و قدرت نبض را مشخص می کند. پرستار یا پزشک شما ممکن است نبض شما را بررسی کند، یا می توانید خودتان آن را بررسی کنید.
بررسی فشار خون
فشار خون یک اندازه گیری مهم است که می تواند توسط پزشک، پرستار یا دستیار مراقبت های بهداشتی انجام شود. به صورت دو قرائت ثبت شده است:
- فشار سیستولیک (higher reading) – این فشار درون رگهای خونی را در زمانی که قلب منقبض میشود و خون را مجبور به خروج از شریانها میکند، ثبت میکند.
- فشار دیاستولیک (lower reading) – این فشار زمانی که قلب دوباره پر از خون می شود را ثبت می کند
فشار خون شما در طول روز بسته به کاری که انجام می دهید در نوسان است. “white coat effect” زمانی است که فشار خون شما با فکر اندازه گیری فشار خون افزایش می یابد. برای جلوگیری از این امر هنگام گرفتن فشار خون، سعی کنید آرام باشید. ممکن است از شما خواسته شود که حداقل پنج دقیقه قبل ساکت بنشینید. به فردی که فشار خون شما را فشار می دهد در مورد داروهای تجویز شده ای که مصرف می کنید بگویید.
گاهی اوقات ممکن است پزشک از شما بخواهد که فشار خون خود را در خانه در یک دوره زمانی مشخص کنترل کنید. این می تواند با نظارت 24 ساعته سرپایی یا با نظارت خانگی باشد.
اکوکاردیوگرافی
اکوکاردیوگرام – یا “اکو” – اسکن اولتراسوند از قلب است. از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصویری از قلب شما استفاده می کند.
این یک روش بدون درد است که معمولا در بیمارستان یا در یک کلینیک سرپایی انجام می شود. روی سینه برهنهتان ژله میمالید و یک اپراتور باتجربه کاوشگر را دور سینهتان حرکت میدهد تا دید خوبی از قلبتان داشته باشد.
چیزهایی که می تواند بررسی کند:
- اندازه قلب
- چقدر عضله قلب منقبض و آرام می شود
- سوپاپ ها چقدر خوب کار می کنند
الکتروکاردیوگرام
الکتروکاردیوگرام (ECG) آزمایشی است که فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می کند. ECG آنچه را که در نواحی مختلف قلب اتفاق میافتد منعکس میکند و به شناسایی هرگونه مشکل در ریتم یا ضربان قلب کمک میکند. ECG بدون درد است و حدود 5-10 دقیقه طول می کشد تا انجام شود.
نوار قلب 24 ساعته یا سرپایی
در این آزمایش الکترودها به یک جعبه کوچک متصل شده و به یک تسمه متصل می شوند. این کمربند را به مدت 24 ساعت در حین انجام فعالیت های عادی روزانه خود می بندید. ECG نظارت خواهد شد و می تواند هر گونه ناهنجاری را در طول روز ثبت کند. همچنین از شما خواسته می شود که علائم را ثبت کنید. سپس این می تواند توسط الکتروفیزیولوژیست یا متخصص قلب ارزیابی شود.
تست استرس
این تست استرس – یا تست تحمل ورزش (ETT) یا تست تردمیل – شبیه ECG است، اما فعالیت قلب را هنگامی که سختتر کار میکند، ثبت میکند، برای مثال زمانی که روی تردمیل راه میروید. این ECG “ورزش” نحوه واکنش قلب به ورزش را ثبت می کند.
تست تیلت
آزمایش شیب به پزشک اجازه می دهد تا فشار خون و ضربان قلب شما را هنگامی که دراز کشیده اید و ایستاده اید کنترل کند.
این آزمایش برای ارزیابی علائمی که ممکن است تجربه کردهاید، مانند سبکی سر یا سرگیجه را ارزیابی کند و ببیند آیا علائم شما با فشار خون یا ضربان قلب شما مرتبط است یا خیر.
این آزمایش معمولاً به عنوان یک قرار سرپایی در بخش الکتروفیزیولوژی انجام می شود.
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
این اسکن بدون درد از یک میدان مغناطیسی داخل دستگاه اسکن برای تولید تصاویر قلب و عروق خونی استفاده می کند.
برای بررسی مشکلات ساختار قلب و خون رسانی مفید است.
برای گرفتن تصاویر از افرادی که مشاهده آناتومی عروق و قلب آنها با استفاده از آنژیوگرافی دشوار است بسیار مفید است.
توموگرافی کامپیوتری قلب (سی تی قلب)
سی تی قلب از یک دستگاه اشعه ایکس ویژه استفاده می کند که در اطراف بدن شما حرکت می کند و تصاویر سه بعدی دقیقی از قلب شما می گیرد.
اسکن تالیوم (سینتی گرافی پرفیوژن میوکارد)
این اسکن نشان می دهد که چقدر خون از طریق عروق کرونر به عضله قلب می رسد. مقدار کمی تالیم (ماده رادیواکتیو) به داخل سیاهرگ تزریق می شود و یک دوربین مخصوص در اطراف قلب شما حرکت می کند. دوربین آثاری از تالیم را میگیرد و عکسهایی تولید میکند.
از آنجایی که تالیم به خوبی به مناطقی که جریان خون ضعیفی دارد نمیرود، میتوان از تصاویر برای مشاهده میزان خون به قلب شما استفاده کرد. اگر نمی توان این کار را انجام داد یا زمانی که به اطلاعات خاصی در مورد عضله قلب نیاز است که تست ورزش تردمیل نمی تواند ارائه دهد، جایگزین مفیدی برای تست ورزش است.
این کار در حالت استراحت و در حین ورزش انجام می شود.
سطوح بسیار پایین تابش استفاده شده ایمن در نظر گرفته می شود.
آنژیوگرافی عروق کرونر
آنژیوگرافی کرونر نوعی اشعه ایکس است که برای بررسی شریانهای کرونر خونرسانی به عضله قلب شما استفاده میشود. این بهترین روش برای تشخیص بیماری عروق کرونر است – شرایطی که بر شریان های اطراف قلب تأثیر می گذارد.
در طول آزمایش، یک لوله بلند و انعطاف پذیر به نام کاتتر در یک رگ خونی در کشاله ران یا بازو قرار داده می شود. سپس نوک کاتتر به قلب و عروق کرونر شما وارد می شود. سپس رنگ مخصوص از طریق کاتتر خوب به عروق کرونر شما تزریق می شود و تصاویر اشعه ایکس گرفته می شود. به این تصاویر ایجاد شده در حین آنژیوگرافی آنژیوگرافی می گویند.
این تصاویر برای شناسایی تنگی یا انسداد شریان هایی که ممکن است مسئول علائم شما باشد استفاده می شود. این آزمایش همچنین گاهی اوقات برای تشخیص بیماران مبتلا به بیماری دریچه قلب و عضله لازم است.
آزمایش تشخیص بیماری قلبی برای رد سایر علل علائم قلبی
تعدادی آزمایش خون وجود دارد که می تواند برای رد سایر علل علائم قلبی و اندازه گیری سطوح مختلف در بدن که می تواند بر قلب تأثیر بگذارد انجام شود. در صورت شروع یک داروی جدید قلب، ممکن است آزمایش خون نیز انجام شود.
رایج ترین آنها عبارتند از:
- شمارش کامل خون (FBC) – این آزمایش سطح گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها را اندازه گیری می کند. همچنین هموگلوبین (جزء حامل اکسیژن گلبول های قرمز) را اندازه گیری می کند.
- اوره و الکترولیت ها (Us و Es) – سطح اوره به نظارت بر عملکرد کلیه ها کمک می کند. الکترولیت ها به تثبیت ریتم قلب کمک می کنند.
- گلوکز – این آزمایش سطح قند خون را اندازه گیری می کند.
- عملکرد کبد و تیروئید – این آزمایش ها عملکرد کبد و عملکرد تیروئید را اندازه گیری می کنند.
- آزمایش خون تروپونین – تروپونین پروتئینی است که با آسیب به عضله قلب وارد جریان خون می شود. سطح تروپونین اندازه گیری سریع و دقیق هرگونه آسیب عضله قلب را فراهم می کند. برای کمک به ارزیابی پس از حمله قلبی مشکوک استفاده می شود. ممکن است پس از پذیرش در بیمارستان و/یا 12 ساعت پس از شروع علائم مصرف شود.
- سطح کلسترول و پروفایل لیپید.
- پپتیدهای ناتریورتیک – شاخص نارسایی قلبی.
اشعه ایکس قفسه سینه
رادیوگرافی قفسه سینه برای نشان دادن اندازه و شکل قلب و تشخیص اختلالات قفسه سینه مفید است. این میتواند اطلاعات بیشتری را در مورد علائم شما به پزشکان ارائه دهد (که اغلب میتواند به بیماریهای قفسه سینه و قلب مربوط شود) و همچنین میتواند هر مایعی را در ریهها نشان دهد که ممکن است ناشی از بیماری قلبی باشد.
آزمایش اکوی قلب چه چیزی را نشان می دهد؟
- اندازه و شکل قلب، اندازه ضخامت، حرکت دیواره های قلب
- نحوه حرکت و جابه جایی قلب
- قدرت پمپاژ
- اینکه آیا دریچه های قلب به درستی کار می کنند(نارسایی دریچه) یا خیر
- اینکه آیا دریچه های قلب خیلی باریک شده (تنگی) یا خیر
- اینکه آیا خون در دریچه های قلب شما به عقب نشت میکند(بازگشت مجدد) یا خیر
آزمایش اکو همینطور به پزشک کمک می کند تا تشخیص دهد آیا موارد زیر در بدن وجود دارد یا خیر:
- مشکل در پوشش بیرونی قلب بیمار
- وجود مشکل در رگ های خونی بزرگ و ورودی و خروجی قلب
- لخته خون در حفره های قلب شما
- سوراخ های غیر طبیعی بین اتاقک های قلب
جدول آزمایش های خون مربوط به تشخیص بیماری های قلبی
1 | شمارش کامل سلول های خون | CBC |
2 | تری گلیسرید خون | TG* |
3 | کلسترول خون | Chol* |
4 | آنزیم لاکتات دهیدروژناز | LDH |
5 | لیپو پروتئین با دانستیه خیلی کم | VLDL* |
6 | لیپو پروتئین a | LP (a) |
7 | تروپونین | Troponin I |
8 | هموسیستئن | Homosystein |
9 | لیپو پروتئین LDL | LDL* |
10 | لیپو پروتئین HDL | HDL* |
11 | اپو لیپو پروتئین A | Apo A |
12 | اپو لیپو پروتئین B | Apo B |
13 | پروتئین پلی پپتید که از بطن و عضلات قلب ترشح می شود | Pro BNP |
14 | میوگلوبین ادرار | Myoglobolin Urine |
15 | آنزیم کراتین کیناز قلبی | CKMB |
16 | آنزیم کراتین کیناز | CPK |
17 | فاکتورهای التهابی | CRP |
18 | فاکتورهای التهابی | ESR |
* | تست های ستاره دار مکمل یکدیگر هستند و لزوماباید باهم پذیرش شوند |
|
تحلیل تست های خون مربوط به تشخیص بیماری های قلبی
میزان کلسترول و سایر مواد موجود در خون شما می تواند در مورد سلامت قلب به شما بگوید. در اینجا نگاهی به برخی از آزمایشهای خونی که برای تشخیص و مدیریت بیماریهای قلبی استفاده میشوند، آورده شده است.
تست کلسترول
آزمایش کلسترول که پانل لیپیدی یا پروفایل لیپیدی نیز نامیده می شود، چربی های موجود در خون را اندازه گیری می کند. اندازه گیری ها می تواند به تعیین خطر حمله قلبی یا سایر بیماری های قلبی کمک کند. این آزمایش معمولاً شامل اندازه گیری های زیر است:
کلسترول کل
این مقدار کلسترول خون است. سطح بالا می تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.
در حالت ایده آل، سطح کلسترول کل باید کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر (mg/dL) یا 5.2 میلی مول در لیتر (mmol/L) باشد.
کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)
گاهی اوقات به آن کلسترول “بد” می گویند. کلسترول LDL بیش از حد در خون باعث ایجاد پلاک در شریان ها می شود که جریان خون را کاهش می دهد. این رسوبات پلاک گاهی پاره می شوند و منجر به مشکلات عمده قلب و عروق خونی می شوند.
سطح کلسترول LDL باید کمتر از 130 میلی گرم در دسی لیتر (3.4 میلی مول در لیتر) باشد. سطوح مطلوب کمتر از 100 میلی گرم در دسی لیتر (2.6 میلی مول در لیتر) است، به خصوص اگر دیابت یا سابقه حمله قلبی، استنت قلبی، جراحی بای پس قلب یا سایر بیماری های قلبی یا عروقی دارید. در افراد با بالاترین خطر حملات قلبی، سطح توصیه شده LDL کمتر از 70 میلی گرم در دسی لیتر (1.8 میلی مول در لیتر) است.
کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)
گاهی اوقات به آن کلسترول “خوب” می گویند زیرا به دفع کلسترول LDL (“بد”) کمک می کند، رگ ها را باز نگه می دارد و خون آزادانه تر جریان می یابد.
مردان باید سطح کلسترول HDL را بیش از 40 میلی گرم در دسی لیتر (1.0 میلی مول در لیتر) هدف قرار دهند. زنان باید HDL بیش از 50 میلی گرم در دسی لیتر (1.3 میلی مول در لیتر) را هدف قرار دهند.
تری گلیسیرید
تری گلیسیرید نوع دیگری از چربی در خون است. سطوح بالای تری گلیسیرید معمولاً به این معنی است که شما به طور منظم کالری بیشتری نسبت به کالری مصرفی خود می خورید. سطوح بالا می تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.
سطح توصیه شده تری گلیسیرید کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر (1.7 میلی مول در لیتر) است.
کلسترول غیر HDL
کلسترول لیپوپروتئین با چگالی غیربالا (غیر HDL-C) تفاوت بین کلسترول تام و کلسترول HDL است. غیر HDL-C شامل کلسترول در ذرات لیپوپروتئین است که در سخت شدن شریان ها نقش دارند. کسر غیر HDL-C ممکن است نشانگر خطر بهتری نسبت به کلسترول تام یا کلسترول LDL باشد.
پروتئین واکنشگر C با حساسیت بالا
پروتئین واکنشی سی (CRP) پروتئینی است که کبد به عنوان بخشی از پاسخ بدن به آسیب یا عفونت می سازد که باعث تورم داخل بدن (التهاب) می شود.
التهاب نقش مهمی در روند آترواسکلروز دارد. تست های CRP با حساسیت بالا (hs-CRP) به تعیین خطر بیماری قلبی قبل از بروز علائم کمک می کند. سطوح بالاتر hs-CRP با خطر بالاتر حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.
از آنجایی که سطوح CRP را می توان به طور موقت در بسیاری از شرایط مانند سرماخوردگی یا رفتن به مدت طولانی افزایش داد، آزمایش باید دو بار و به فاصله دو هفته انجام شود. سطح hs-CRP بالاتر از 2.0 میلی گرم در لیتر (mg/L) نشان دهنده خطر بالاتر بیماری قلبی است.
ترکیب آزمایش hs-CRP و سایر نتایج آزمایش خون با عوامل خطر بیماری قلبی به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما تصویری از سلامت کلی قلب شما می دهد. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما تعیین خواهد کرد که آیا ممکن است از اندازه گیری hs-CRP خود برای تخمین بهتر خطر حملات قلبی یا سکته بهره مند شوید یا خیر.
داروهای استاتین کاهنده کلسترول ممکن است سطح CRP را کاهش داده و خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
لیپوپروتئین (a)
لیپوپروتئین (a) یا Lp(a)، نوعی از کلسترول LDL است. سطح Lp(a) شما توسط ژن های شما تعیین می شود و به طور کلی تحت تأثیر سبک زندگی قرار نمی گیرد.
سطوح بالای Lp(a) ممکن است نشانه ای از افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی باشد، اگرچه مشخص نیست که چقدر خطر دارد. اگر قبلاً آترواسکلروز یا بیماری قلبی دارید اما به نظر می رسد سطح کلسترول سالمی دارید یا اگر سابقه خانوادگی بیماری قلبی زودرس، مرگ ناگهانی یا سکته دارید، ممکن است پزشک شما آزمایش Lp(a) را تجویز کند.
داروهایی برای کاهش Lp(a) در حال توسعه هستند، اما هنوز مشخص نیست که کاهش Lp(a) چه تاثیری بر خطر بیماری قلبی خواهد داشت.
سرامیدهای پلاسما
این آزمایش سطح سرامیدها را در خون اندازه گیری می کند. سرامیدها توسط همه سلول ها تولید می شوند و نقش مهمی در رشد، عملکرد و در نهایت مرگ بسیاری از انواع بافت دارند. سرامیدها توسط لیپوپروتئین ها از طریق خون منتقل می شوند و با آترواسکلروز مرتبط هستند.
سه سرامید خاص با تجمع پلاک در شریان ها و مقاومت به انسولین مرتبط است که می تواند منجر به دیابت نوع 2 شود. سطوح بالای این سرامیدها در خون نشانه افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی طی یک تا پنج سال است.
پپتیدهای ناتریورتیک
پپتید ناتریورتیک مغز که پپتید ناتریورتیک نوع B (BNP) نیز نامیده می شود، پروتئینی است که قلب و رگ های خونی می سازند. BNP به بدن کمک می کند مایعات را دفع کند، رگ های خونی را شل می کند و سدیم را به داخل ادرار منتقل می کند.
هنگامی که قلب آسیب می بیند، بدن سطوح بالایی از BNP را در جریان خون ترشح می کند تا فشار وارده بر قلب را کاهش دهد. یکی از مهمترین کاربردهای BNP تلاش برای تعیین اینکه آیا تنگی نفس به دلیل نارسایی قلبی است یا خیر.
سطوح BNP با توجه به سن، جنس و وزن متفاوت است. برای افرادی که نارسایی قلبی دارند، ایجاد یک BNP پایه میتواند مفید باشد و از آزمایشهای آینده میتوان برای کمک به اندازهگیری عملکرد خوب درمان استفاده کرد.
گونه ای از BNP به نام BNP ترمینال N نیز برای تشخیص نارسایی قلبی و برای ارزیابی خطر حمله قلبی و سایر مشکلات در افراد مبتلا به بیماری قلبی موجود مفید است.
سطح بالای BNP به تنهایی برای تشخیص مشکل قلبی کافی نیست. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما همچنین عوامل خطر و سایر نتایج آزمایش خون را در نظر می گیرد.
تروپونین تی
تروپونین T پروتئینی است که در عضله قلب یافت می شود. اندازه گیری تروپونین T با استفاده از تست تروپونین T با حساسیت بالا به ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی کمک می کند تا حمله قلبی را تشخیص داده و خطر بیماری قلبی را تعیین کنند. افزایش سطح تروپونین T با افزایش خطر بیماری قلبی در افرادی که هیچ علامتی ندارند مرتبط است.
4 Comments
سلام وقت بخیر برای آزمایش cpk باید ناشتا بود؟شرایط خاصی برای آزمایش دارد؟
سلام، خیر ناشتایی و شرازیط خاصی ندارد
خیلی کامل و جامع بود
متشکریم بازهم سوالی مدنظر داشتید اعلام نمایید در خدمت هستیم